Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya mindig a tanulással...

Anya mindig a tanulással csesztet? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Először is szeretném elmondani, hogy egy nagyon jó budapesti gimnáziumban tanulok. (Benne van az első 20-ban, szerintem ez elég jó). Az átlagom lazán 4 fölött van. 4-es, 5-ös tanuló vagyok, nem lesz 3-asom. Azt nem is tagadom, hogy nem tanulok sokat, részben azért, mert napi fél-1 óra tanulás is elég ahhoz hogy ilyen jegyeket szerezzek, ami nekem bőven megfelel. Részben pedig azért, mert annyi más dologgal is lehet foglalkozni, ha meg így is jól megy a tanulás akkor miért ne foglalkozhatnék mással? Ez az év még úgysem mérvadó a továbbtanulást nézve. 11.-es vagyok, DE ez 5 osztályos gimi, az 1. év a nyelvi előkészítő volt, a felvételihez meg köztudott, hogy az utolsó 2 év kell.

Nos, rátérnék a problémára; az a bajom, hogy anyám maximalista és neki kb csak az 5-ös felel meg. Emellett, mások előtt degradál, miszerint én nem tudok semmit, mert semmit nem tanulok. Ez korántsem igaz, mint már említettem jól tanulok, csak nem olyan sokat. Majd ha kell, akkor többet fogok. (Pl.: jövőre). Addig nem is értem miért kell csesztetni?

Nektek mi a véleményetek erről? Mit lehetne tenni, mert már nagyon idegesít.

A válaszokat előre is köszi. (Ha ez számít, lány vagyok.)

2015. jan. 10. 14:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is ilyen voltam/vagyok. Bőven elég volt a tudat, hogy ha akarnám, képes lennék megcsinálni valamit, ezért bele se kezdtem. :D Borzasztó hozzáállás, de alaptermészetemnél fogva lusta vagyok. Viszont 4-5-ös tanuló voltam, versenyekre jártam, emelt szinten érettségiztem 3 tantárgyból, a negyedikből csak azért nem, mert annyit mér nem engedtek. Max pontos lett az érettségim, (országos versenyen elért helyezésre kaptam 100%-os emelt érettségit és az összes adható pluszpontot, pedig egy percet nem tanultam rá.), nyelvvizsgára is megkaptam a 100%-os emeltet (még pont beleestem, a következő évtől már nem adták). Szóval max pontos lett az érettségim már az előtt, hogy egyáltalán leérettségiztem volna, független volt a további eredményeimtől. :D Végül emelt töriből 4-es lettem, 1 pont kellett volna az ötöshöz. Na, mit gondoltok, jóanyám mibe kötött bele? Mondom, 144/144 lett az érettségi eredményem a versenyek és pluszpontok miatt. De nem, neki bele kellett kötnie abba az egy jegybe.

Lusta vagyok, az is voltam, de megvan a magamhoz való eszem, és elég, ha figyelek az órán. Néha eljártam versenyekre. A szakdolgozataimat és a TDK-mat 3-3-6 nap alatt írtam meg, 4-5-ös eredménnyel, és nem, nem büfészakon végeztem. Pusztán értettem a választott témámhoz, és nagyon jól és könnyen fogalmazok. Ettől nem leszek én a király, főleg nem úgy, hogy mellé tényleg baromi lusta vagyok. Például több, mint egy éve élek Németországban, de még mindig nem vettem rá magam, hogy megtanuljam a nyelvet. :D Nem vagyok rá büszke, de nem is szégyellem. Ez van, ilyen vagyok, és amíg nekem megfelel, addig nem is akarok változtatni. A lakásban tisztaság van, dolgozom, a páromra és magamra is van időm. Kényelmesen élek, és ez boldoggá tesz. Továbbá senki nem kérdezi tőlem a középiskolai jegyeimet, de még az érettségi, sőt főiskolai osztályzataimat se. Se azt, hogy hányassal végeztem.

2015. jan. 10. 15:33
 12/23 anonim ***** válasza:
Velem is ez Van, gimiben alig tanultam valamit, mégis 5ös voltam, igaz engem nem piszkáltak nagyon..viszon itt egyetem szívok :/ szerintem ne foglalkozz a beszólásokkal, majd továbbtanuláskor bizonyíthatsz bőven, tanulj az érettségire majd ha eljön az ideje :)
2015. jan. 10. 16:38
 13/23 anonim ***** válasza:
29%
Anyukádnak van igaza, majd rájössz. Gyenge osztályba járhatsz, ha nem versenyeztek a még jobb eredményért...
2015. jan. 10. 17:52
 14/23 anonim ***** válasza:

jajj ne aggódj, ezzel semmi baj nincs :D

én gimiben kifejezetten lusta voltam, 3,5 körül volt az átlagom (nyilván ami érdekelt - humán, nyelv) abból 5ös voltam, de a kémia, fizika olyan szinten hidegen hagyott hogy a 2esnek is örültem :D

érettségit meg lehet duplázni, tehát a jegyek se fognak számítani ha nem akarod :) (legalábbis 2013ban lehetett)

ha nem szeretnél többet tanulni akkor ne, anyukádnak mondd meg hogy szálljon le rólad, tök jó jegyeid vannak, úgyis csak az érettségi fog számítani - ami szintén nem túl nehéz, alig kell rá tanulni ha van eszed :)

2015. jan. 10. 18:29
 15/23 anonim ***** válasza:

Én meg végig 3-as voltam középiskolában mert leszartam az egészet.

Utolsó évben elkezdtem tanulni és az érettségijeim mind 5-ösök lettek,az emelt is,és 2 középfokú nyelvvizsgát tettem.

Bejutottam egyetemre ahol eddig (lekopogom) elég jól állok.

A középiskolai eredmények nem érdekelnek senkit, max ha beszámítod az érettségibe.

2015. jan. 10. 18:58
 16/23 anonim ***** válasza:
*érettségieim
2015. jan. 10. 18:59
 17/23 anonim ***** válasza:

Akkor tanulj többet egy kicsivel. Neked is jobb lesz az évvégéd, és anyud is békén hagy. Mondjuk válassz ki két olyan tárgyat, ami jobban kell a továbbtanuláshoz, ha eldöntötted h "mi leszel ha nagy leszel", és azokra egy picit jobban feküdj rá. Én is ilyen voltam, mint te, csak szerencsére engem nem zaklattak otthon. Fõsulit is kb így végeztem el. Jó, nem egy orvosit, de az tény hogy van eszem(ha akarom). :)

Vagy netezz a tananyagoknak megfelelõen. Mindig nézz utána egy-két dolognak a neten. Mentsd le egy mappába az asztalra és olvasd el max kétszer. Ha könnyen fog az agyad, akkor jó, mert akârmikor belefuthatsz olyan kérdésbe a suliba, és kaphatsz jobb jegyet miatta. Illetve ha ez közös gépen van a mappa, akkor anyud is látja h milyen szorgalmas a lánya. :)

2015. jan. 10. 19:13
 18/23 anonim ***** válasza:
Tanulj B+
2015. jan. 10. 19:48
 19/23 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszi a választ! Már elmondtam neki 100-szor hogy így is jól tanulok, de ő csak mondja a magáét, hogy ezt meg azt a 4-est javítsam ki. Mellesleg olyan tantárgyakból, amire nem is lesz szükségem a továbbtanulásnál. Úgyse fogom tudni leállítani, mert már általánosban is ezt játszotta, nem képes felfogni hogy ha majd eljön az idő hogy tényleg tanulni kell, akkor majd fogok. Néhányszor elolvasok valamit és már tudom. Előfordult olyan is, hogy kb 50 oldalt megtanultam szó szerint irodalomból. (Nem túlzok, tényleg szó szerint tudtam, pedig nem volt könnyű anyag:D)
2015. jan. 10. 20:52
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
Az a baj, hogy az életről semmit nem tudsz még. Nem kell a tovább tanulsához, persze, de egyetemen ugyanúgy fogsz olyat tnaulni, ami nem kell sehova, mégis meg kell csinálni, a leendő munahelyeden is lesz olyan feladatod, amihez nem lesz kedved, mégis meg kell csinálni és még sorolhatnám.
2015. jan. 11. 00:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!