Boldogság a másik szenvedése árán?
30 éves nő vagyok. Megpróbálom röviden leírni a problémát. Többéves kapcsolatom tönkrement,most egy új,féléves kapcsolatban (még) boldog vagyok. Anyukám viszont azóta majdnem összeroppant. Rengeteget sír,naponta felmegy a vérnyomása,szédül,fél,hogy agyvérzést kap az idegességtől,mert én most egy olyannal vagyok,aki szerinte kinézetre csúnya és idézem: 'nem való hozzám'. A megjelenés neki mindenek fölött áll,szégyelli,hogy szerinte csúnya emberrel vagyok,emiatt engem is le fognak nézni,stb. Határozottan és sokszor sírva-kiabálva követeli,hogy vegyem vissza az előzőt,az való hozzám. Mivel mondtam neki,hogyha kiállja az idők próbáját ez a kapcsolatom,lehet,hogy összeházasodunk,azóta egészségileg megy lefelé,a telefonban is rendszeresen sír. Elvileg az esküvőre azért nem fog eljönni,mert olyan sokkot kap,hogy kórházban lesz szívrohammal vagy agyvérzéssel. Már most pánikban van,azt mondta,ez egy pallos a feje fölött,hogy bármikor úgy dönthetünk,összeházasodunk. Ismerem őt,képes magát annyira bepörgetni,hogy tényleg lesz valami baja,sokan kaptak már szívrohamot idegi alapon,az ő szíve nem túl jó.
Így hogy legyek boldog,egyáltalán lehet-e és SZABAD-E így boldognak lenni,ha amiatt egy másik ember,a saját anyám tönkremegy? Még ha nem is tehetek róla,most ez a teher van rajtam. Ez fontos kérdés. Megbékíteni semmilyen módon nem lehet,sokféleképpen próbáltuk. Ki hogy döntene a helyemben?
Felolem aztan a pokol is befagyhat ha en szeretem a parom, hozzamegyek/elveszem ot.
nem szabad engedni a hulye zsarolasnak, egy eleted van! Es az csak a tied.
Nyíltan mondd meg neki, hogy nem vagy vevő az érzelmi zsarolásra.
Neki sem mondja meg senki, hogy kivel bújjon ágyba és kivel éljen együtt.
Én simán megmondanám, hogy ha nem jöhet a párod, akkor te sem mész be a lakásába.
Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy az exnek mi a véleménye? Ő sem akar már veled lenni, vagy a háttérből kavar a kedves mamánál?
Kérdező, nézz utána, milyen a nárcisztikus személyiség.
Nem kell neki bedőlni, a saját kis műsorát csinálja, kizárólag azért, hogy tőled energiát vegyen el.
A problémád fele illik a mi kapcsolatunkra annyi különbséggel, hogy anyám nem zsarolt. Csupán látszott rajta, hogy tiszta ideg, ha nálunk volt a barátom, sőt nem egyszer mondta, hogy érzi ő, hogy nem ő lesz az igazi, nem illik hozzám, csúnya, és jól gondoljam meg, mert a csúnya vonások dominánsak, én meg csak néztem. Utólag bevallotta, hogy azért "hülyült meg", mert igenis érezte, hogy ez komoly kapcsolat lesz, és megijedt. 12 éve vagyunk együtt a férjemmel, és van 3 szép gyerekünk, akiknél semmit sem örököltek azokból a bizonyos "domináns csúnya vonásokból". :D
Én nem engedném magam zsarolni a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!