Boldogság a másik szenvedése árán?
30 éves nő vagyok. Megpróbálom röviden leírni a problémát. Többéves kapcsolatom tönkrement,most egy új,féléves kapcsolatban (még) boldog vagyok. Anyukám viszont azóta majdnem összeroppant. Rengeteget sír,naponta felmegy a vérnyomása,szédül,fél,hogy agyvérzést kap az idegességtől,mert én most egy olyannal vagyok,aki szerinte kinézetre csúnya és idézem: 'nem való hozzám'. A megjelenés neki mindenek fölött áll,szégyelli,hogy szerinte csúnya emberrel vagyok,emiatt engem is le fognak nézni,stb. Határozottan és sokszor sírva-kiabálva követeli,hogy vegyem vissza az előzőt,az való hozzám. Mivel mondtam neki,hogyha kiállja az idők próbáját ez a kapcsolatom,lehet,hogy összeházasodunk,azóta egészségileg megy lefelé,a telefonban is rendszeresen sír. Elvileg az esküvőre azért nem fog eljönni,mert olyan sokkot kap,hogy kórházban lesz szívrohammal vagy agyvérzéssel. Már most pánikban van,azt mondta,ez egy pallos a feje fölött,hogy bármikor úgy dönthetünk,összeházasodunk. Ismerem őt,képes magát annyira bepörgetni,hogy tényleg lesz valami baja,sokan kaptak már szívrohamot idegi alapon,az ő szíve nem túl jó.
Így hogy legyek boldog,egyáltalán lehet-e és SZABAD-E így boldognak lenni,ha amiatt egy másik ember,a saját anyám tönkremegy? Még ha nem is tehetek róla,most ez a teher van rajtam. Ez fontos kérdés. Megbékíteni semmilyen módon nem lehet,sokféleképpen próbáltuk. Ki hogy döntene a helyemben?
Miért akarja a régit, ha már nem müködik?
Te hagytad el vagy forditva?
Mi van abban, ha "csunya" és te boldog vagy mellette?Nem az számit az anyudnak,hogy b oldog legyél?En is inkább a "csunyát" választanám,ha még egyszer ujrakezdhetném.
Ebben a helyzetben ne Anyukádat nézd!
Fordítva is fel lehet tenni a kérdést: egy anyának van joga elvárni, hogy a lánya otthagyjon egy olyan férfiz, aki mellett boldog, csak azért, mert anyuka szerint nem Mr Univerzum?
Anyukádnak keress egy jó pszichológust, és legyél boldog a választottaddal :)
EZ szimpla érzelmi zsarolás, ráadásul totál ok nélkül. Ne engedj neki!
Szerintem a "kedves" mama tehetne fel ezt a kerdest...
Iszonyu onzo teremtes lehet, aki megbetegiti magat a teveszmeivel.
Szerintem lehetsz boldog, sot kell is, azzal akit te valasztasz magadnak.
Ne haragudj, de egy anyanak a gyermeke boldogsaga a legfontosabb, nem neki kell vele elnie, miert faj ez neki ennyire?
Ez erzelmi zsarolas, aminek nem engedhetsz! Majd elfogadja, ha latja, h nincs mit tenni. Vagy nem. De az sem a te hibad lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!