Meg bírjátok állni, hogy ne szóljatok bele a másik fél nevelésébe?
Nincsenek ellentétes nevelési elveink,nem rángatjuk jobbra-balra a gyereket,mégis teljesen másként viszonyul apukához,mint hozzám.
Velem sem mindig angyalka,de hát bennem is van hiba,így azt kell,hogy mondjam jó a kapcsolatunk.
Apuka egyértelműen nem olyan cicázós mint én,keményebben beszél vele (egyébként viszont én vagyok a szigorúbb) és bizony sokszor elakad a lélegzetem a hangsúlyon,ahogy hozzá szól.Nem szidalmazza se szóval,se tettlegesen,de maga a hangsúly engem sokszor szíven üt.
A legtöbb hogyan neveljük jól a gyereket kézikönyvben az áll,hogy a gyerek előtt ne kritizáljuk a másik szülőt,de én ezt nem bírom megállni.Gondolhatjátok,ha nekem úgy esnek azok a szavak,akkor a 9 éves,az apját jobban imádó (mindennek ellenére tény és való,hogy apukát jobban szereti) kislánynak milyen fájdalmas lehet.
És persze meg is tanulja a stílust szépen.
A két számomra legfontosabb ember sokszor olyan stílusban beszél egymással,mintha bocs a kifejezésért,de szemközt tudnák hányni egymást a megvetéstől.Apuka egyenlőre jobban csinálja,a kislány még csak bontogatja a szárnyait,de nem akarom,hogy szárnyra is kapjon.
Én tajtékzok a dühtől,apuka meg nem is érzékeli a hangsúlyt.Nagyon le tudom szúrni érte,persze a lányom se kap dícséretet,de bármi van én szívem szerint neki adok igazat.
Tudom nem helyes se így-se úgy.
Hogyan tudnék én segíteni a helyzeten?
Vagy a ti kapcsolatotokban volt olyan,hogy bizonyos témákban nem értettetek egyet a gyerekneveleésben?Hogy sikerült megoldani?
vedd fel telefonnal és utána játszd le apukának mikor kettesben vagytok
hatásos tud lenni !
Megbeszéltük természetesen és nem a gyerek jelenlétében.
Ezért is tudom,hogy neki fel sem tűnik a hangsúly.
Nem változik a helyzet mégse.
Az egészben az a legrosszabb,amikor a gyerek indít így az apja felé,az apja meg leszúrja.
Szegény gyerek meg nem érti a helyzetet.
Mintha kezdene természetesség válni a gunyoros,kioktatós hangnem.
Másokkal is olyan stílusban beszél a férjed, veled is?
Azért az nehezen hihető, hogy nem veszi észre.
Velem soha,de soha nem beszél tiszteletlenül.
Őt egyébként ilyen stílusban nevelték.
Nem szimpatikus számomra ahogy ők egymással beszélnek.
Egy leszidasnak nem is kell negedesnek lennie, mert akkornem hasznal semmit. Szigoruan, es ha szukseges elesebb, hatarozottabb hangon kell raszolni.
Nem cel az sem, hogy a letolas jolessen, hiszen akkor megintcsak ertelmet vesztene.
Ha ugy erzed hogy valamiben tul szigoru volt, akkor utana vele beszeld meg, hogy ezt megse, ahogy mar fentebb irtak is, ne a gyerek elott.
Igazat adni meg nem "szived szerint" kell, az nem "igazsag" lesz, hanem reszrehajlas.
Nekem is van ket lanyom is, imadom oket, de a gyerekneveles elhanyagolasa epp veluk szemben lenne a legnagyobb rossz amit elkovethetnek - meg is kapjak a letolast rendesen, ha kell.
Nem a leszidással van baj,ahogy írtam én még szigorúbb vagyok vele,hanem a hangsúllyal.
Hidd el képes vagyok érzékelni hogy mikor leszidni,de azt is hogy milyen hangot nem szabad megütni egy gyereknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!