Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meg bírjátok állni, hogy ne...

Meg bírjátok állni, hogy ne szóljatok bele a másik fél nevelésébe?

Figyelt kérdés

Nincsenek ellentétes nevelési elveink,nem rángatjuk jobbra-balra a gyereket,mégis teljesen másként viszonyul apukához,mint hozzám.

Velem sem mindig angyalka,de hát bennem is van hiba,így azt kell,hogy mondjam jó a kapcsolatunk.

Apuka egyértelműen nem olyan cicázós mint én,keményebben beszél vele (egyébként viszont én vagyok a szigorúbb) és bizony sokszor elakad a lélegzetem a hangsúlyon,ahogy hozzá szól.Nem szidalmazza se szóval,se tettlegesen,de maga a hangsúly engem sokszor szíven üt.

A legtöbb hogyan neveljük jól a gyereket kézikönyvben az áll,hogy a gyerek előtt ne kritizáljuk a másik szülőt,de én ezt nem bírom megállni.Gondolhatjátok,ha nekem úgy esnek azok a szavak,akkor a 9 éves,az apját jobban imádó (mindennek ellenére tény és való,hogy apukát jobban szereti) kislánynak milyen fájdalmas lehet.

És persze meg is tanulja a stílust szépen.

A két számomra legfontosabb ember sokszor olyan stílusban beszél egymással,mintha bocs a kifejezésért,de szemközt tudnák hányni egymást a megvetéstől.Apuka egyenlőre jobban csinálja,a kislány még csak bontogatja a szárnyait,de nem akarom,hogy szárnyra is kapjon.

Én tajtékzok a dühtől,apuka meg nem is érzékeli a hangsúlyt.Nagyon le tudom szúrni érte,persze a lányom se kap dícséretet,de bármi van én szívem szerint neki adok igazat.

Tudom nem helyes se így-se úgy.

Hogyan tudnék én segíteni a helyzeten?

Vagy a ti kapcsolatotokban volt olyan,hogy bizonyos témákban nem értettetek egyet a gyerekneveleésben?Hogy sikerült megoldani?

2014. okt. 6. 16:37
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
95%

vedd fel telefonnal és utána játszd le apukának mikor kettesben vagytok

hatásos tud lenni !

2014. okt. 6. 16:42
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Le kell ülni megbeszélni, de nem a gyerek jelenlétében.
2014. okt. 6. 16:43
 3/31 anonim ***** válasza:
84%
Másik fél? Azt hittem, hogy a testvéred gyerekneveléséről beszélsz esetleg. Házasságban nem vagytok külön felek a gyereknevelésben, következetesen ugyanazt az álláspontot kell képviselnetek, ha pedig valamiben nem értetek egyet, azt nem a gyerek előtt kell megbeszélni.
2014. okt. 6. 16:55
 4/31 A kérdező kommentje:

Megbeszéltük természetesen és nem a gyerek jelenlétében.

Ezért is tudom,hogy neki fel sem tűnik a hangsúly.

Nem változik a helyzet mégse.

Az egészben az a legrosszabb,amikor a gyerek indít így az apja felé,az apja meg leszúrja.

Szegény gyerek meg nem érti a helyzetet.

Mintha kezdene természetesség válni a gunyoros,kioktatós hangnem.

2014. okt. 6. 16:55
 5/31 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam egy nézőponton vagyunk a gyereknevelésben,ezzel nincsen is gond.
2014. okt. 6. 16:56
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom milyen pontosan a hangnem csak leirom az en peldamat. Mindig szabadon neveltek (de azert megneveptek:-)), es en apummal sokat veszekedtem kioktatoan, gunyosan (ha neki szabad, ugye nekem is alapon :-)), ordibalosan, de mi ilyen kicsit olaszos termeszetek vagyunk. Fel oraval kesobb senki nem haragudott a masikra, vagy volt h a gunyos megjegyzesek utan adtunk puszit egymasnak, h jooo igazad van. Szoval nem biztos h ez baj ha az o kapcsolatuk mas lewz, mint a tietek, lehet h ok egyformak. Egyebkent hozzateszem a vegletekig szeretem es tisztelem apumat a mai napig, es igen felnott fejjel is pont ilyenek vagyunk:-).. anya csak annyit mond "apja lanya" :-)
2014. okt. 6. 17:02
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

Másokkal is olyan stílusban beszél a férjed, veled is?

Azért az nehezen hihető, hogy nem veszi észre.

2014. okt. 6. 17:02
 8/31 A kérdező kommentje:

Velem soha,de soha nem beszél tiszteletlenül.

Őt egyébként ilyen stílusban nevelték.

Nem szimpatikus számomra ahogy ők egymással beszélnek.

2014. okt. 6. 17:20
 9/31 anonim ***** válasza:
75%

Egy leszidasnak nem is kell negedesnek lennie, mert akkornem hasznal semmit. Szigoruan, es ha szukseges elesebb, hatarozottabb hangon kell raszolni.

Nem cel az sem, hogy a letolas jolessen, hiszen akkor megintcsak ertelmet vesztene.

Ha ugy erzed hogy valamiben tul szigoru volt, akkor utana vele beszeld meg, hogy ezt megse, ahogy mar fentebb irtak is, ne a gyerek elott.

Igazat adni meg nem "szived szerint" kell, az nem "igazsag" lesz, hanem reszrehajlas.

Nekem is van ket lanyom is, imadom oket, de a gyerekneveles elhanyagolasa epp veluk szemben lenne a legnagyobb rossz amit elkovethetnek - meg is kapjak a letolast rendesen, ha kell.

2014. okt. 6. 17:21
 10/31 A kérdező kommentje:

Nem a leszidással van baj,ahogy írtam én még szigorúbb vagyok vele,hanem a hangsúllyal.

Hidd el képes vagyok érzékelni hogy mikor leszidni,de azt is hogy milyen hangot nem szabad megütni egy gyereknél.

2014. okt. 6. 17:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!