Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meg bírjátok állni, hogy ne...

Meg bírjátok állni, hogy ne szóljatok bele a másik fél nevelésébe?

Figyelt kérdés

Nincsenek ellentétes nevelési elveink,nem rángatjuk jobbra-balra a gyereket,mégis teljesen másként viszonyul apukához,mint hozzám.

Velem sem mindig angyalka,de hát bennem is van hiba,így azt kell,hogy mondjam jó a kapcsolatunk.

Apuka egyértelműen nem olyan cicázós mint én,keményebben beszél vele (egyébként viszont én vagyok a szigorúbb) és bizony sokszor elakad a lélegzetem a hangsúlyon,ahogy hozzá szól.Nem szidalmazza se szóval,se tettlegesen,de maga a hangsúly engem sokszor szíven üt.

A legtöbb hogyan neveljük jól a gyereket kézikönyvben az áll,hogy a gyerek előtt ne kritizáljuk a másik szülőt,de én ezt nem bírom megállni.Gondolhatjátok,ha nekem úgy esnek azok a szavak,akkor a 9 éves,az apját jobban imádó (mindennek ellenére tény és való,hogy apukát jobban szereti) kislánynak milyen fájdalmas lehet.

És persze meg is tanulja a stílust szépen.

A két számomra legfontosabb ember sokszor olyan stílusban beszél egymással,mintha bocs a kifejezésért,de szemközt tudnák hányni egymást a megvetéstől.Apuka egyenlőre jobban csinálja,a kislány még csak bontogatja a szárnyait,de nem akarom,hogy szárnyra is kapjon.

Én tajtékzok a dühtől,apuka meg nem is érzékeli a hangsúlyt.Nagyon le tudom szúrni érte,persze a lányom se kap dícséretet,de bármi van én szívem szerint neki adok igazat.

Tudom nem helyes se így-se úgy.

Hogyan tudnék én segíteni a helyzeten?

Vagy a ti kapcsolatotokban volt olyan,hogy bizonyos témákban nem értettetek egyet a gyerekneveleésben?Hogy sikerült megoldani?

2014. okt. 6. 16:37
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
60%

O bele szokott szolni, hogy te milyen szavakkal szidod le pontosan, hogyan es mikent?

Mert ez tenyleg olyan dolog, hogy embere valogatja, kinek milyen a kifejezesmodja.

Van aki ordit ha merges/ideges,mas meg epphogy halkan de meg felelmetesebben beszel...

A gyerek nem buta, pontosan erti hogy milyen kifejezesmod milyen erzelemnek felel meg az illeto szulonel, es pl az egyikrol tudja hogy meg ha uvolt se gondolja komolyan, a masikrol hogy ha kicsit felemeli a hangjat, az mar vilagvege.

Ne ugy ertelmezd, hogy te mikor beszelnel igy, mert az emberek kulonbozoek.

2014. okt. 6. 17:35
 12/31 anonim ***** válasza:
84%
Meg alapvetoen ez egy hibas vedooszton ami bekapcsol benned. A gyereket a kulvilagtol kell vedeni, nem a masik szulotol, aki ugyanugy a legjobbat akarja neki mint te.
2014. okt. 6. 17:36
 13/31 A kérdező kommentje:

Nem a szavakkal van baj,hanem a hangsúllyal,a mimikával.

Nálam hamarabb megérti és elfogadja a döntéseket,tennivalókat,esetlegesen a büntetést,mint apukánál.

Vele elkezd ugyanolyan stílusban replikázni,mint ahogy apuka beszél és kap a végén apukától egy olyan büntetést,ami nem "jogszerű" és nem is lehet betartani.

De úgy látom a többség itt azon az állásponton van,hogy tanulja csak a gyerek a seggemből rántottalak ki stílust.

2014. okt. 6. 17:43
 14/31 anonim ***** válasza:
85%

Jo lenne megtudni, milyen hangsulyrol van szo..

Ha valaki ideges vagy leszid valakit termeszetes, hogy azt nem kedveskedo hangnemben teszi.

2014. okt. 6. 17:55
 15/31 anonim ***** válasza:
38%

Vele elkezd ugyanolyan stílusban replikázni,mint ahogy apuka beszél és kap a végén apukától egy olyan büntetést,ami nem "jogszerű" és nem is lehet betartani.

Szerintem ebben az esetben jogszerű a büntetés... 9 évesen azert repült a pofon l, mert kinyujtottam a nyelvem.

2014. okt. 6. 17:58
 16/31 A kérdező kommentje:

Leírtam már,de erre megint lehet azt mondani,hogy relatív,illetve ki milyen érzékeny.

Olyan lenéző (még erre sem vagy képes?)

kioktató (bárki más megcsinálná!)

undort keltő (és ez az én gyerekem?)

A zárójelest nem kimondja,hanem süt ki a szavaiból.

Szerintetek tényleg ennyire nem vagyok képes különbséget tenni helyes és helytelen hanghordozás között?

2014. okt. 6. 17:59
 17/31 A kérdező kommentje:

15ös!

De ha apuka dugja ki a nyelvét először,ő meg visszaölti rá,akkor miért is járna a pofon?

2014. okt. 6. 18:00
 18/31 anonim ***** válasza:
4%

Nekem úgy tűnik, hogy te csak azt érzed helyesnek, amit te csinálsz.

Nem tetszik az apuka stílusa, és ezért nem bírod megállni, hogy ne a gyerek előtt kritizáld az apukát.

Ez a legártalmasabb a gyerek nevelése szempontjából.

Ha a kislánynak "fájdalmas" lenne, ahogy az apuka beszél hozzá, akkor nem szeretné az apukáját. 9 évesen már tudnak különbséget tenni a gyerekek, és ki is fejezik az érzelmeiket.

Az sokkal rosszabb hatással lehet a kislányra, ha te tajtékzol a dühtől és leszúrod a gyereket is.

Gondolkozz el a saját nevelési elveid helyességén.

2014. okt. 6. 18:03
 19/31 A kérdező kommentje:

Szóval miután apuka leszidta a maga módján,ő meg akarta védeni magát "apuka módján",erre apuka még jobban leszidta,megbüntette,ott hagyta én is fordítsak hátat a síró gyereknek és mondjam azt neki:

A felnőttnek szabad,neki nem.

Az alábbi mondással egyet is értenék,ha a felnőtt is tudná hol a határ.

2014. okt. 6. 18:10
 20/31 anonim ***** válasza:
96%

Én értem, mit akar a kérdező mondani, de sajnos a témában nem nagyon tudok mit tanácsolni.

Fordítsuk le azt a hangsúlyt egy egyszerű szitokszóra.

- Megint nem csináltad meg a leckét, b@z.meg?

- Mindjárt nekikiezdek, b@z.meg...

A gyerek nem rosszindulatból másolja a rosszat, hanem mert megtanulja az apjától, mégis kikap érte, és nem érti, hogy mi rosszat tett. Itt a probléma.

2014. okt. 6. 18:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!