Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meg bírjátok állni, hogy ne...

Meg bírjátok állni, hogy ne szóljatok bele a másik fél nevelésébe?

Figyelt kérdés

Nincsenek ellentétes nevelési elveink,nem rángatjuk jobbra-balra a gyereket,mégis teljesen másként viszonyul apukához,mint hozzám.

Velem sem mindig angyalka,de hát bennem is van hiba,így azt kell,hogy mondjam jó a kapcsolatunk.

Apuka egyértelműen nem olyan cicázós mint én,keményebben beszél vele (egyébként viszont én vagyok a szigorúbb) és bizony sokszor elakad a lélegzetem a hangsúlyon,ahogy hozzá szól.Nem szidalmazza se szóval,se tettlegesen,de maga a hangsúly engem sokszor szíven üt.

A legtöbb hogyan neveljük jól a gyereket kézikönyvben az áll,hogy a gyerek előtt ne kritizáljuk a másik szülőt,de én ezt nem bírom megállni.Gondolhatjátok,ha nekem úgy esnek azok a szavak,akkor a 9 éves,az apját jobban imádó (mindennek ellenére tény és való,hogy apukát jobban szereti) kislánynak milyen fájdalmas lehet.

És persze meg is tanulja a stílust szépen.

A két számomra legfontosabb ember sokszor olyan stílusban beszél egymással,mintha bocs a kifejezésért,de szemközt tudnák hányni egymást a megvetéstől.Apuka egyenlőre jobban csinálja,a kislány még csak bontogatja a szárnyait,de nem akarom,hogy szárnyra is kapjon.

Én tajtékzok a dühtől,apuka meg nem is érzékeli a hangsúlyt.Nagyon le tudom szúrni érte,persze a lányom se kap dícséretet,de bármi van én szívem szerint neki adok igazat.

Tudom nem helyes se így-se úgy.

Hogyan tudnék én segíteni a helyzeten?

Vagy a ti kapcsolatotokban volt olyan,hogy bizonyos témákban nem értettetek egyet a gyerekneveleésben?Hogy sikerült megoldani?

2014. okt. 6. 16:37
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Telitalálat 20as!

Én nem mertem volna így behelyettesíteni,de ez a lényege.

És az a legrosszabb,amikor mondjuk a 9 éves kezdi úgy a beszélgetést,hogy

"Mi van ba@sd meg a tányért se bírod kivinni?"

De rögtön le is kell írnom,hogy nincs káromkodás,direkt bántás,hanem zssigerből jön,mintha ez lenne a legtermészetesebb módja a vacsora közbeni társalgásnak!

2014. okt. 6. 18:21
 22/31 anonim ***** válasza:
92%
Beleszólnék, nem is kérdés. Ha meg tudjátok beszélni egymás között, az nagyon jó, csak általában az ilyen esetekben ez kevés. Apuka ugyanis nem tudja, hogy mekkora kárt tesz ezzel a gyerekben, már ha tesz, a leírásod alapján, szerintem káros, amit csinál, engem is így neveltek és az én anyám sem szólt bele, otthon sem volt. 14 évesen már menekültem otthonról, pedig csak csesztetés és szar hangulat volt, verés nem. 16 évesen költöztem el. Már harmincas vagyok, de ha ezt a hangnemet hallom itthon a férjemtől, akkor rettenetesen be tudok fordulni, szörnyű újra ugyanazokat a köröket futni, olyan is volt már, hogy nekimentem a saját férjemnek, szégyellhetném, de csak azért írom le, hogy lásd, nem múlik ez el nyomtalanul, hiába nősz fel. Ha ezt tapasztalnám a férjemnél pénzt nem kímélve akár naponta vinném a pszichológushoz, nem akarok egy olyan szorongó gyereket nevelni, mint amilyen én voltam és maradtam azóta is. Mellesleg a családban volt aki a hülye férj miatt fordult pszichológushoz és sikerült a pszichológusnak elmagyaráznia neki, amit a felesége nem tudott, azóta normálisan bánik a gyerekkel.
2014. okt. 6. 18:31
 23/31 anonim ***** válasza:
45%
21 Jézusom! És ezt kinek mondja a 9 éves gyereked?
2014. okt. 6. 18:32
 24/31 A kérdező kommentje:

23as!

Nem mondja senkinek!

Ezért is írtam,hogy nem ezek a szavak vannak kimondva,hanem ilyen hangsúllyal vannak kimondva,válasznak szántam a 20as példájára!

2014. okt. 6. 18:35
 25/31 A kérdező kommentje:

Én tudom,hogy apuka is ebben nőtt fel,ők oda-vissza ostobázzák egymást,még a 80 éves dédimama is.

És nem csak hangsúllyal,preimer pláne szavakkal egymás szemébe.

A 3 felnőtt fiú HPnek hívja az anyját.(butapunci szinonímája)

Attól félek,hogy nálunk is csak idő kérdése,hogy jöjjön ez is.

Bár az igazat megvallva a hangsúly miatti lelki sérüléstől jobban félek,minthogy csúnya szavakat hall vagy mond a gyerek.

Pont azért amit a 22es válaszadó is leírt.

Nem kell (dehogyisnem,úgyis KELL) nekem egy sérült lelkivilágú kislány.

2014. okt. 6. 18:40
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Hát azért ha nálatok ez a normális és ezt hallja a gyerek pl. családi összejöveteleken is, akkor más kicsit a helyzet, mert nem fog annyira érzékenyen reagálni, mint én. Én nem voltam hozzászokva az ilyen stílushoz, csak apám a magánéleti, szakmabeli válsága miatt vált ilyenné, de 8 évesen ezt nem tudtam feldolgozni. Az a baj, hogy a gyereken nem fogod feltétlen látni, hogy baj van, egy ilyen kicsi gyerek nem mondja azt, hogy rossz otthon a légkör, stb. És te, hogy tudod elviselni azt, hogy a férjed ezt a stílust szereti, te pedig nem? Nekem ez is furcsa, nincs így meg az összhang.
2014. okt. 6. 18:47
 27/31 A kérdező kommentje:

Jó ember a párom hidd el.

Akkora türelme van például felém,hogy az emberfeletti.

Sokszor gondoltam már arra,hogy velem nem mer így beszélni,hát levezeti a gyereken.

Egyébként nem mindennapos,csak túl gyakori.

A gyerek mégis imádja,csüng rajta.

És a szívem szakad meg,amikor apuka elkezdi,gyerek felveszi a kesztyűt,ez megy oda-vissza pár percig,apuka megunja,gyerek nem és ott is van a büntetés,értetlenkedés,sírás.

2014. okt. 6. 18:53
 28/31 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon nem jó ez így, hidd el, én átéltem és tudom, hogy mekkora stressz lehet a lányodnak. Én nem azt mondom, hogy nem jó ember a párod, azt én nem tudhatom, de a gyerekkel úgy tűnik nem tud jól bánni, mert nem ért a neveléshez, van ilyen, vidd el pszichológushoz, nálunk, amit már írtam, volt ilyen a családban, abszolút bevált. Az ilyen apák nem értik, hogy a gyerek az gyerek, felnőttként beszélnek vele, egy gyerek pedig ezt nem tudja hova tenni, teljesen érthető, amit a lányod csinál, utánoz és ezért még meg is büntetik, teljesen össze lehet zavarodva. Másrészt minden családban mások a szokások, nekem az általad említett HP, nagyon durva lenne, de mi is durván poénkodunk egymással itthon, mondjuk apósomék ha ezt meghallanák nem is értenék, hogy mi van, mert ők pl. úgy beszélnek, mint valami királyi család tagjai, hát tök vicces amúgy kívülről nézve. Ezért kérdeztem, hogy neked nem tűnt fel eddig, hogy a párod más hangnemben beszél, mint te? Nálunk pl. a férjem vette fel az én stílusomat, így lett hasonló a stílusunk. De nem tudnék olyannal együtt élni, aki mondjuk túlságosan finomkodó (mert én nem vagyok olyan), de olyannal se aki full paraszt módon beszél velem.
2014. okt. 6. 19:03
 29/31 A kérdező kommentje:

Azóta durvult el a helyzet,hogy a kislány próbálja megvédeni magát és majmolja a rosszat.

Amíg apukának volt "csak" egy-két ilyen megnyilvánulása,addig nem volt olyan szembeszökő,bár persze már akkor is szóvá tettem.

És azóta csak egyre rosszabb.

Apuka is egyre többet dolgozik,több a stressz,a kislány meg túl jó tempóba tanulja,amit nem kéne.

De nagyon köszönöm a hozzászólásodat.

Tudom,hogy a férfiak alapból keményebbek,így nem is micimucizgatást várok tőle,de én bízom abban,hogy rendbe hozzuk.

2014. okt. 6. 19:14
 30/31 A kérdező kommentje:
No még annyit,hogy iszonyatosan szembeötlő,hogy mellettem mennyire nyugodt,amikor az apjával van meg milyen kis durva.
2014. okt. 6. 19:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!