Szerintetek forduljak gyámügyhöz? Vagy mit tegyek ha nincs hova mennem?
Én olvastam a többi kérdésedet is, bár eddig még nem válaszoltam. Szerintem sem normális amit a szüleid csinálnak, mert az egy dolog lenne, hogy nem szimpatikus nekik a fiú és ezért nem akarják, hogy találkozzatok, de hogy a barátnőiddel se mehess el délután világosban az már kicsit sok.... Az se jó, amit a bátyáddal csinálnak...
Gyámügyhöz szerintem sem érdemes fordulni csak a legvégső esetben, inkább egy tanárodhoz, akiben megbízol vagy mégis próbáld meg felvenni a kapcsolatot a közelben élő rokonaitokkal.
Általában a nagyobb gyerek szokta a kisebbnek kitaposni az utat a szülőknél, de úgy látszik nálatok neked kell. Normális keretek között nyugodtan lázadhatsz, néha a veszekedés is belefér, hogy ki tudj állni a saját érdekedben, mert örök időkre nem tarthatnak a lakásba bezárva.
Ha gondolod írj privátot, szívesen meghallgatlak :)
Parancsolgatások helyett inkább olvasgass:
14.: Mert te ismered őket és el tudod dönteni? Ugyanúgy nem. Itt most abból kell véleményt alkotnunk, amit a kérdező leírt, azok alapján pedig ezt gondolom.
De te tutira nem voltál 16 éves és nem akartál a barátnőiddel/barátaiddal találkozni hetente egyszer kb. 2 órára, a szüleid pedig nem tiltották meg neked még azt is, hogy egy üzletbe elmenj nézelődni.
Lehet részrehajlással vádolni, de a leírtak alapján a kérdezőt kb. aranykalitkában tartják, semmit nem tud normálisan megismerni a világból. Szerinted ha így szabadul ki 18 évesen otthonról akkor mi lesz vele? Vagy marad ugyanilyen vagy akkor fog teljesen elzülleni, amitől most annyira féltik.
Meg szerinted normális, hogy megtépik, ütik-verik esetleg? Ha olyat csinál a gyerek, akkor egy atyai pofon nem árt meg neki nyilván, hogy megtanulja mit szabad, de megtépni? Bár szerinted ez is normális tutira... Mindegy nem akarok vitatkozni, inkább olvasd el a kérdező többi írását is és utána mondj véleményt.
Megint én vagyok:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
Tudom-tudom, részrehajlóak vagyunk, ezek szerint elég sokan....
Kérdező szemszöge, szülő szemszöge nagy dolog. Ha elolvastad akkor azt is leírtam, hogy jó legyen esetleg kamu, attól mással még megtörténhet a valóságban és jól jöhet neki egy-két normális válasz ha keresgél a támadások helyett. Hidd el van nem is egy olyan gyerek, aki ilyen problémákkal küzd, de sokan pont az ilyen miatt nem mernek lépni.
De biztos én gondolkodom rosszul, meg vagyok részrehajló meg a többi, amit el is fogadok, mert mindenkinek szíved joga azt hinni amit akar. Te az egyik oldalon állsz, én a másikon.
Akár igaz, amit a kérdező leírt, akár nem, én megpróbálok neki segíteni a mocskolódás meg vitázás helyett, maximum másnak lesz hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!