Szerintetek forduljak gyámügyhöz? Vagy mit tegyek ha nincs hova mennem?
Ez egy tipikus tinédzser kori lázadás,hiszti. Minden 16 éves átesik ezen. Mert szerelmes lesz, és a szülők ellenzik. Én is átestem rajta. E miatt gyámügyre menni felesleges mert a szüleid semmi olyat nem tesznek ami törvénybe ütköző lenne.
Ilyenkor amikor egy 16 éves aki sem fogalmazni nem tud rendesen, és tele helyesírási hibákkal azzal fényezi magát, hogy jó tanuló, bizony örömmel meghallgatnám a másik felet a szülőket is. Nyilván szülők szemszögéből nem az jön le, hogy te milyen édes, jó tanuló, kedves lányka vagy, hanem az, hogy mindenért hisztizel, nem veszed figyelembe a szüleid döntését, hisz te magad írtad, hogy tiltás ellenére is megszöktél.
Amit tehetsz, hogy elfogadod, hogy ez az a kor amikor a szülők kényszeresen védeni, óvni akarják a gyereküket. Főleg ha olyan fiúval kavar aki mások szemében minden csak nem jó fej...
gyámügyhöz véletlenül se fordulj, mert a falat fogják vakarni kínjukban... Ennél jóval komolyabb problémákat kéne felhozni, h őket felkeresd. A "nem engednek pasizni a szüleim" nem ez a kategória.
2-es válaszóló teljesen jól írja, egyetértek.
Amikor én 16 éves voltam jártam egy sráccal akibe szerelmes voltam, és mindig vele akartam lenni. A szüleim tiltottak, sőt apám olyan szinten utálta, hogy a srácnak is megmondta, hogy tűnjön el, mert balhé lesz. Gondolhatod milyen hisztit levágtam, és úgy éreztem a szüleim tönkreteszik az életemet. El akartam szökni a sráccal. Minden napos veszekedéses a szülőkkel odáig fajult, hogy apám szó szerint bezárt a szobába. Kiszökni nem tudtam, hiszen a 10-ik emeleten laktunk. De volt nap amikor a fejükhöz vágtam, hogy "gyűlöllek titeket" Végül szakítás lett a vége. Fél évre rá mentem haza a suliból, apám egy idegen férfival ült a nappaliban. Kiderült, hogy az illető nyomozó, és az exbarátomat keresi gyilkosság gyanúja miatt. Kiderült, hogy az akkori barátnőjét aki elhagyta úgy megverte, hogy később belehalt a sérüléseibe, és elmenekült..
Akkor jöttem rá, hogy a kívül álló személyek sokszor olyan dolgokat is észrevesznek amit egy szerelemes ember nem lát a rózsaszín köd miatt.. Én nem vettem észre, hogy agresszív, arrogáns alak, de mások igen..
Szóval sokszor nem árt a szülőkre hallgatni..
Csak megjegyzem: Voltak később más szerelmek, más barátok, és soha egyiknél sem voltak ellenségesek a szüleim, csak ennél az egynél..Nem lehet, hogy a te szüleid is éreznek, látnak valamit ami nagyon nem jó??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!