Ennek mi értelme? Kapok egy házat Tőlük és utána ellenőrizgetnek? Miért?
Idén kezdtem az egyetemet Pesten, előtte Sopronban éltem anyukámmal és a férjével. Volt itt egy nagy lakásuk és azt megkaptam, utoljára a beköltözéskor voltak itt. Azóta a lakás kisebb átalakításokon esett át, kicsit olyan "buliház" feelingje lett és mivel nekem nagy volt, beköltözött a legjobb barátnőm is, bár erről tudtak.
Még Karácsonykor mondták, hogy valamikor eljönnek Pestre meglátogatni és én ezt úgy értelmeztem, hogy majd megbeszélünk egy időpontot, elmegyünk vásárolgatni, kávézni, sétálni. De nem, Anya hétfő reggel 10-kor hív, hogy menjek az ajtóhoz, vár egy meglepetés. Kimásztam az ágyból, kinyitottam az ajtót és ott álltak mamával...
Bejöttek, csak még az előző esti "romokat" nem pakoltam el, erre elkezdtek szörnyülködni, hogy mégis mi ez az egész, meg hú és há. Anya rögtön elkezdett pakolni és takarítani, utána veszekedett velem, hogy félévben egyszer jön Pestre, de akkor is takarítania kell.
Aztán abból is baj lett, hogy semmi "normális" kaja nincs, mert nem igazán főzünk. Kitalálta, hogy elmegyünk együtt bevásárolni és majd délután főzünk valamit, akkor mondtam, hogy elég. Jól összevesztünk és azóta nem beszél velem.
Mi is szoktunk bulizni otthon (szintén Pest). Nem élünk disznóólban, de azért nem tudom a többi válaszoló hol él. Igen is elég nagy felfordulás tud lenni a lakásban, amit másnap délelőtt el is takarítok.
Ez nem mindennap, de előfordul. Olyankor én sem venném szívesen, ha bárki is átjönne. És itt nem az összehányt wc-ről van szó. Hanem mosatlan poharakról, üres üvegekről, földön lévő morzsák és stb.
Nem értem miért támadtak így neked. Társasági fiataloknál ez szerintem tök normális dolog. Attól, hogy véletlen pont így jött ki, nem jelenti azt, hogy mocsokban élnek...
Az pedig a magánügyük, hogy rendelt kaját esznek. Inkább, mint hogy 1 alkalomra jól bevásárol (több ezer forintért), aztán meg dobhatja ki, mert mondjuk vacak lett. Én mondjuk nem szoktam rendelni, hanem otthon főzök, de a rendeléssel sincs gond.
25N
ha nem tetszik menjél melozni suli mellett
jaj az ugye nem tetszene? :D
lehet kivenni albit, vagy kolesz. kapsz egy lakást és neked áll feljebb hogy ANYÁD meg mer látogatni :D
"Nem hinném, hogy heti 2 nagytakarítással disznóólban élnénk. De igen, Te biztosan jobban tudod így, ismeretlenül!:)"
életem, ismeretlennek vagyunk itt mind.
lepöttyögöd ezt a kis semmilyen szorit fél oldalban aztán leszólod a másikat ha válaszol
neked nem lakást kellett volna hanem agy
A lakást azért kaptad, hogy megkönnyítsék az egyetemi éveidet, hogy nyugodt körülmények között tanulhass. Nem kell albérleti díjat, kollégiumot fizetni. Nem azért kaptad, hogy buliházat csinálj és te legyél az egyetem aktuális bulikirálynője vagy partimacskája.
A barátnőd odaköltözött, oké. Gondolom, fizet albérleti díjat (vagy ingyen lakik ott és használ mindent?), de a te költségeidet a szüleid állják. Elhiszem, hogy nem tetszik neki, hogy a lakása átjáróház.
Ha nem tetszik az ellenőrizgetés, szépen költözz ki, vegyél ki albérletet, teremtsd meg az árát, tartsd el magad.
Görbülne a kicsi szád, ha anyukád legközelebb dobozokkal állítana be és kijelentené, hogy költözz, ahová akarsz, mert úgy döntöttek, inkább kiadják albérletbe, mert az hoz némi pénzt, te meg csak viszed.
Rád szakadt a hirtelen nagy szabadság, pénzelik is a hóbortjaidat, zúg az éjjel-nappal Bp, és azt hiszed, ez az élet. :) Ideje lenne kilépni a való világba...
igen, tényleg szemétség a részükről, hogy váratlanul betoppan, ráadásul nem is egyedül.
az ilyennek senki nem örül. ha meg van előre beszélve, te se pizsamában, rumlival nyitsz ajtót.
de tényleg ők vették, fizetik a fenttartását, a kajádat.
szóval nem kellett volna elhajtanod.
Megjelentek a "költözz el, dolgozz és tarts el magad" válaszadók is.
Remek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!