Szerintetek melyiknek van tobb ertelme a szakkozepnek ugy az
ad egy erettsegit is meg szakmat vagy gimi erettsegi es
utana szakma tanulas melyiknek van tobb ertelme? 13l
Nagy tévedésben vagy, illetve a szüleid. A szakközépiskola nem ad szakmát, ez még az ő idejükben volt. Szakmai alapismereteket ad, de nem külön végzettséget. A szakmát általában érettségi után tudod megszerezni. Kalkuláld bele a döntésedbe, hogy szakközépben alacsonyabb az elvárás a közismereti tárgyakból, viszont magasabb az óraszám és rengeteg nyári gyakorlat, kb 120 óra, vagyis alig marad szünidőd. Ha a szakközepet választod, csak olyanba menj, ami igazán érdekel, mert a szakmai tárgyakat viszont komolyan veszik.
2014. szept. 29. 13:13
2/7 anonim válasza:
Szakközépben már nincsen nyári gyakorlat. Ez is csak akkor volt, amikor még szakmát adott.
2014. szept. 29. 14:15
3/7 anonim válasza:
Dehogynincs, sőt most emelték az óraszámot. Egészen biztos.
2014. szept. 29. 14:31
4/7 anonim válasza:
a szakközép tényleg nem ad szakmát, de az biztos, hogy van nyári gyakorlat
a gimiben meg bár nem tanulsz szakmai tárgyakat, de a többit jobban megtanítják (vagyis nagyobb eséllyel írsz egy jó érettségit), ráadásul 2 nyelvet tanulhatsz ami manapság jól jön
az hogy neked melyik lenne jobb, az csak tőled függ és hogy mi szeretnél lenni
ha nincs szükséged annyira a jó érettségire, a nyelvekre és nem szeretsz tanulni, akkor válaszd a szakközepet, különben meg a gimit
2014. szept. 29. 14:43
5/7 anonim válasza:
Nem tudom milyen szakközépben van gyakorlat, de én idén végeztem szakközépiskolában és nem volt nyári gyakorlat. De még nem is találkoztam ilyennel, anno a jelentkezésnél sem említtetek sehol, sőt hangsúlyozták, hogy ilyen már nincs. Szerintem ti a szakközepekkel egybevont technikusi képzéssel keveritek a dolgot. Ott van nyári gyakorlat.
2014. szept. 29. 17:35
6/7 anonim válasza:
Idén végeztél, a kérdező meg jövőre fog kezdeni. A világ megy tovább.
2014. szept. 29. 18:10
7/7 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat:)szerintem gimibe megyek es utana valami szakmat tanulni nem szeretek tanulni..sot utalok de muszaj lessz :/meg aztan telleg szakmakkal kapcsolatba semmi nem hoz lazba semmi nem erdekel ugy igazan
.... :/ egyaltalan ilyen butasag hogy 13 evesen elkell hogy dontsem mit kezdjek az eletemmel:/
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!