Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek rossz szülő...

Szerintetek rossz szülő vagyok ha nem engedem a gyerekemnek a tűzijátékot? Káros a környezetre, veszélyes, és drága!

Figyelt kérdés

Puskapor=környezetre káros, a tüdőről nem beszélve!

Drága=pár villanásért és durranásért hihetetlen árakat kérnek el!

Veszélyes=kilőheti a szemét, leszakíthatja az ujját, bármikor felrobbanhat akár utólag is!

Nézzetek utána hány videó van, amiben hiába álltak messze a tűzijátékoktól, menekülni kellett, mert eldőlt a rakéta, elfújta a szél, vagy valami besült!

Majd ha meghaltam és nem leszek ott, akkor robbantja le a kezét amikor akarja!

De addig nem!

Igazságtalan vagyok?

2014. dec. 28. 18:21
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
62%

A kis kopé hamarossan felnő kemény szörösfakxu nagy kopé lesz belőle, aki ha kedvet kap a dologra ilyesmivel fog nyomulni:

Extrém petárdák itt:

https://www.youtube.com/watch?v=UN9I7JORSbY

Egy kis házi cucc:

https://www.youtube.com/watch?v=5MUcuErchJc

https://www.youtube.com/watch?v=vZd4-E3sf7M

Hiába a mai lurkók keményen nyomják én márt csak tudom.(:

2015. febr. 12. 16:17
 42/46 anonim válasza:
68%

Kedves kérdező tűzijátéktól függetlenül amit és ahogyan itt elmondott én azt éreztem önről hogy az önök kapcsolata a gyerekével se nem békés se nem őszinte.Többen jelezték önnek hogy nem lennének a gyerek helyében és higgye el nem azért mert ezt a dolgot tiltani akarja.Ezt a dolgot leginkább a nemi felvilágosításhoz hasonlítanám ha rendesen elvan magyarázva be vannak tartva a szabályok nem lesz nemi betegség meg nem kívánt gyerek. Ez a dolog semmivel sem veszélyesebb mint pl nemi életet élni. Hülye értelmetlen érveket meg tiltásokat senki nem vesz komolyan.Főleg ha még nem tudnak egymással megbeszélni dolgokat.Itt a lényeg a használat előtti felvilágosítás a helyes használatról és amikor használja ez a megfelelő körülmények között történjen (az ön tudtával). Ennek több módja van értelmes családokban pl: közösen elmennek pl és megveszik és beszélnek a pyrotechnikussal,amikor a gyerek elmegy lönni ezt felnőtt társaságban teszi,.Ezekről tudni kell ellenőrzött termékek pontos használati útmutatóval.Ami legálisan lett véve azok nagyon komoly biztonsági vizsgálaton mentek át. Ezek kötelező jelleggel rendelkeznek részletes használati útmutatóval.Én már több éve rendszeresen használok ilyen termékeket és a használati utasítást biztonsági előírásokat betartva tapasztalatból tudom hogy teljesen biztonságos termékekről van szó. Ha önnek nincs tapasztalata a témában és ismerős sincs menjenek le az árusítóhelyre ott hivatásos pyrotechnikusok árulnak akik elmagyarázzák a termék pontos használatát.A gyermeke önnek nyíltan jelezte hogy ez érdekli ha ön értelmes szülő akkor felkészíti rá ha használni fogja azt biztonságosan tegye.A youtubon rengeteg videó van ott is megtalálható minden féle tűzijáték szakszerű használata.

Nálunk ilyen sajnos nem volt nekem is tiltották akkoriban még 1998-ban minden ilyesmi illegális volt és barátokkal mentünk.Késöbb megkérdeztem a szüleimet vehetek e a válasz nem volt. Utána pár darab petárdát vettem az osztálytársaimtól majd beállítottam vele 12 éves voltam még.Rá egy évre semmit nem kérdeztem lementem a piacra és megvettem.Ma már úgy gondolom felnőtt emberként a mai világban hogy ma már nem ez a módja neki.Akkoriban nem voltak adottak a mai lehetőségek.

2015. febr. 18. 23:22
 43/46 anonim ***** válasza:
0%

Teljesen igaza van. Ölni is megtanítják az embert bizonyos helyeken. És ha helyesen, minden szabályt betartva csinálja, profi gyilkos lehet belőle. Vagy ő ől, nem őt ölik. pfff

Szerintem meg mindenki nézzen jó mélyen magába, és használja a fejét ha már úgyis ott van a nyakán.

2015. febr. 25. 16:58
 44/46 vyrob ***** válasza:
istenem Megint egy okos ember hogy jön a tüzijátékozáshoz a gyilkosság ? Meg az ölés ! >:( Szerintem inkább neked kéne a nyakadon lévő golyot használnod , mert hogy ostobaságot irtál ahoz semmi kétség nem fér ;)
2015. febr. 26. 23:10
 45/46 PyroMágus válasza:
100%

Ennyi laikust egy helyen még nem láttam . Az a rengeteg baleset annyi hogy szinte 10 éve nem volt haláleset Magyarországon és a többi is csak az alkoholisták hülyesége ,Inkább a dohányzástól féltsd, abba meghalnak naponta több millióan,mivel most már a 2011(per) 173. (VIII 24.) törvénymódosítás lehetővé teszi hogy 2011 szeptember elsejétől 1 -2 (kat,pt,f) 1-1 kgig tároljunk és felhasználjunk magánterületen :)

igy ég nagyobb eséllyel fog tűzijátékozni és ne arra törekedj feltétlenül hogy nem hanem hogy jól és ne berúgva haverokkal használja :)

üdv:tüzijáték kedvelő ,

gb

2015. febr. 27. 23:08
 46/46 anonim ***** válasza:
Ha jól használod nem szélben ki támasztva és legalább 40 méterre elmész semmi nem lesz.Ja és a szennyező anyagok mára minimálisak amikor kiírtad akkor lehet h nem de már igen.A nagyobb telepet ki se kell támasztani egyszerűen nincs annyi ereje h felboruljon.Az elmebajt meg ne terjesszed.
2023. jan. 24. 19:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!