Szerintetek rossz szülő vagyok ha nem engedem a gyerekemnek a tűzijátékot? Káros a környezetre, veszélyes, és drága!
Puskapor=környezetre káros, a tüdőről nem beszélve!
Drága=pár villanásért és durranásért hihetetlen árakat kérnek el!
Veszélyes=kilőheti a szemét, leszakíthatja az ujját, bármikor felrobbanhat akár utólag is!
Nézzetek utána hány videó van, amiben hiába álltak messze a tűzijátékoktól, menekülni kellett, mert eldőlt a rakéta, elfújta a szél, vagy valami besült!
Majd ha meghaltam és nem leszek ott, akkor robbantja le a kezét amikor akarja!
De addig nem!
Igazságtalan vagyok?
Ha a szomszédból jövő rakéta szakítja le a fejét?
Meghalt úgy, hogy még csak nem is élvezhette.
minél jobban tiltod, annál jobban érdekli.
szerintem, ha nagyon elrettenteni akarod, keress tavalyi vagy régebbi híradókat, új év utánit. akkor mutogatják, hogy milyen az ha valaki pórul járt.
vagy elrettenti, vagy nem.
most meg tudod tiltani, ha nem adsz rá pénzt. de ettől még ha haverjainak lesz, akkor ugyanúgy hozzájut
amúgy ettől nem vagy rossz szülő, én a páromnak sem szívesen hagyom ilyenkor.
de tényleg ne ringasd magad abba a hitbe, hogy 20 évesen meg fogsz tudni neki tiltani valamit.
Én sem szeretem sem a tűzijátékot, sem a petárdát, de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy erősen túlreagálod.
Emlékszem még általános iskolában mindig egy bizonyos osztálytársamnál szilvesztereztünk, és a gyerekek többsége már akkor is szórakozott ezekkel. Már 7-8 évesen is. Úgyhogy nem hinném, hogy ennyire kellene féltened a 16 éves fiadat(lányodat?).
Hát a maximum, hogy elmondod a véleményed, és nem adsz neki pénzt. Innentől meg rajta múlik, sajnos-nem sajnos mindent nem tudsz megtiltani. Akkor inkább a tudomásoddal tegye, mint a hátad mögött sunyiban, nem?
De amúgy én se vagyok oda a tűzijátékokért, főleg nem ezekért a gagyi otthoniakért, meg ismerek olyat kettőt is, akinek levitte a fél kezét/egy ujját, de azért nem törvényszerű, hogy gond lesz, az a ritkább. Haverjaimból kiindulva amúgy 1-2 év után meg is unják és rájönnek, hogy inkább másra szórják el azt a pénzt is. :D
Baromság.
A petárdát még megérteném, mert az tényleg leszedheti a kezét, de a tűzijátékkal semmi baj nem lehet.
Lerakja a földre, meggyújtja a kanóc végét és kb. 10 mp múlva indul csak, addig meg simán odébb megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!