Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek rossz szülő...

Szerintetek rossz szülő vagyok ha nem engedem a gyerekemnek a tűzijátékot? Káros a környezetre, veszélyes, és drága!

Figyelt kérdés

Puskapor=környezetre káros, a tüdőről nem beszélve!

Drága=pár villanásért és durranásért hihetetlen árakat kérnek el!

Veszélyes=kilőheti a szemét, leszakíthatja az ujját, bármikor felrobbanhat akár utólag is!

Nézzetek utána hány videó van, amiben hiába álltak messze a tűzijátékoktól, menekülni kellett, mert eldőlt a rakéta, elfújta a szél, vagy valami besült!

Majd ha meghaltam és nem leszek ott, akkor robbantja le a kezét amikor akarja!

De addig nem!

Igazságtalan vagyok?

2014. dec. 28. 18:21
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 14 évesen is lőttünk fel apámmal közösen, gyakran már egyedül is engedik. 16/f
2014. dec. 28. 18:50
 12/46 anonim ***** válasza:
92%

Na nekem ez szúrja a legjobban a szemem, idézlek:

"Majd ha meghaltam és nem leszek ott, akkor robbantja le a kezét amikor akarja!"

Érdekes felfogásod van. Én akár élek, akár már nem, a gyerekemnek a legjobbat akarom, soha nem akarom, hogy baj érje. Akkor sem, ha én már nem látom!

2014. dec. 28. 18:54
 13/46 anonim ***** válasza:
91%
20 évesen sem fogod engedni?Jajj,te kis naív.Amennyiben nem veled tölti a szilveszter(annyi idősen) annyit tüzijátékoznak majd a haverokkal hogy az addigi éveket is bepótolják;) Álomvilágban élsz kis szivem.Többet ártasz a gyerekednek így mintha engednéd neki de mindegy.Nem én leszek porcelánfiúcska mire kirepülök a családi fészekből....
2014. dec. 28. 18:55
 14/46 anonim ***** válasza:
96%

Megakadályozni nem tudod.

Amit tehetsz, hogy leülsz vele, átbeszélitek a biztonsági szempontokat stb. Akár a videókat is megnézetheted vele tanulságul. Persze ehhez kell egy normális viszony, és az, hogy hajlandó legyen leülni veled.

Balesetek persze mindig történhetnek, de inkább csinálja ésszel, megfontoltan (a barátaira is vigyázva), mint titokban, figyelmetlenül brahiból.

2014. dec. 28. 18:55
 15/46 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak van igaza. Megakadályozni nem tudod, tehát tanítsd meg elkerülni a bajt.
2014. dec. 28. 18:59
 16/46 anonim ***** válasza:
50%
Ha szereti az állatokat, meséld el neki, hogy ilyenkor rengeteg kutya elkóborol, mert megijed a durranástól. Nem túlzás, ha elmondod neki, hogy meg is halnak állatok ilyesmitől (konkrét példák vannak rá). Nekem ezért nem tüzijátékoznak a fiaim (18, 15, 14. Igaz, pici koruktól ezt hallották.
2014. dec. 28. 18:59
 17/46 anonim válasza:
89%
Nem vagy rossz anyuka de nem kene mindent ilyen komolyra venni...meg a vegen megunja aztan nem fog kerdezni,sem szolni hanem csinalni.Ezt gondolom te sem akarod...
2014. dec. 28. 19:03
 18/46 A kérdező kommentje:
Túlreagálom... Persze, biztos azoknak a gyerekeknek a szüleiknek is ezt mondták, akik fejest ugrottak a tóba, aztán lebénult gyermekük, meg kihajolt a vonatból menet közben...
2014. dec. 28. 19:13
 19/46 anonim ***** válasza:
66%

Túl bizony. Ott is a gyerek volt a hlye, meg lett neki mondva, hogy NE UGORJ FEJEST, stb. Szülő mégis mit tehet?

Te sem tudsz tenni semmit, 18 éves korától azt csinál, amit akar, de szerintem 16-17 évesen is fognak lőni.

2014. dec. 28. 19:24
 20/46 anonim ***** válasza:
100%
Tilthatod, azt csinálhatsz, amit akarsz, de ha nem vagy mellette, ő is azt csinál, amit akar. Szerinted a tóba fejest ugró gyerekeket biztatták rá a szülők? Kötve hiszem. Egyszerűen nem jól mérték fel a helyzetet. Te elmondhatod az érveidet, és reménykedhetsz, hogy a fiad hallgat rád. De azt várni, hogy 20 évesen majd azért nem fog tűzijátékozni, mert te megtiltottad, merő naivság.
2014. dec. 28. 19:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!