Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek rossz szülő...

Szerintetek rossz szülő vagyok ha nem engedem a gyerekemnek a tűzijátékot? Káros a környezetre, veszélyes, és drága!

Figyelt kérdés

Puskapor=környezetre káros, a tüdőről nem beszélve!

Drága=pár villanásért és durranásért hihetetlen árakat kérnek el!

Veszélyes=kilőheti a szemét, leszakíthatja az ujját, bármikor felrobbanhat akár utólag is!

Nézzetek utána hány videó van, amiben hiába álltak messze a tűzijátékoktól, menekülni kellett, mert eldőlt a rakéta, elfújta a szél, vagy valami besült!

Majd ha meghaltam és nem leszek ott, akkor robbantja le a kezét amikor akarja!

De addig nem!

Igazságtalan vagyok?

2014. dec. 28. 18:21
1 2 3 4 5
 31/46 anonim válasza:
73%

Az autó is káros a környezetre. Ne engedd meg neki, hogy vezessen.

Örülök neki, hogy nem ilyen anyám van, kb. 5 éve minden évben tűzijátékozom szilveszterkor és még semmi baj sem volt!

2014. dec. 29. 11:43
 32/46 anonim ***** válasza:
85%

Olyan vagy, mint nagyanyám, kérdező.

Egyszer meglátogattuk, ott volt anyám nővére is, akit kérdezett a nagyanyám, hogy hol a Józsi, az én akkor 25 éves unokabátyám. Mondja nagynéném, hogy Fradi meccsen. Erre nagyanyém, hogy "Meccseeeeen? De ott balhék vannak! Miért engedted el?" Nagynéném meg kikerekedő szemekkel mondta, hogy "25 éves felnőtt ember, én nem mondhatom, és nem is akarom megmondani neki, hogy mit csináljon és mit ne!" Nagyi: "De akkor is, nem kellett volna elengedned, mi van, ha baja esik?" Nagynéném: "Akkor majd meggyógyul! Séta közben a fejére eshet a tégla, abba is belehalhat, nem lehetek ott mellette minden percben"

Nem lehetett meggyőzni nagyit, hogy hülyeségeken akadt fenn :D

Te is ezt csinálod. Ráadásul nem is a fiadat félted, hanem a saját lelki békéd érdekel csak, ez pedig elég szánalmas viselkedés.

20 évesen meg ha tiltogatni akarsz neki dolgokat, akkor majd ne csodálkozz, hogy jól kiröhög, és ha folytatod, megszakítja majd a kapcsolatot veled.

2014. dec. 29. 11:51
 33/46 anonim válasza:
77%

Kérdező,én úgy látom,hogy saját magadat jobban félted mint a fiadat. Azt gondolom,hogy lelkileg illabilis személy vagy,és ha történik valami a fiaddal, akkor magadba roskadsz.

Persze a fiad is félted,de magadat még annál is jobban.

Amúgy erre mondják,hogy a tiltott gyümölcs a legédesebb. Minnél jobban tiltod neki annál jobban fogja érdekelni. Ebben a korban már egyre kevesebbet érdekli a fiatalokat a szülő véleménye,és ahogy egyre jobban felnőtté válik,annál jobban szakad el a szülők kezéből. Ha valami baj történik,majd tanul a hibáiból.Nem szabhatod a saját képedre a gyereket,mert nincs tökéletes,hibátlan ember,így a te fiad sem az.

2014. dec. 29. 12:47
 34/46 anonim válasza:
Ez a te döntésed, de már 20 évesen hiába nem engeded akkorra már felnőtt lesz és azt tesz amit ő akar. Szerintem valami kissebb nem annyira veszélyest nyugodtan megengedhetnél neki.
2014. dec. 29. 17:47
 35/46 vyrob ***** válasza:
78%
nekem sem engedték anyukám háta mögött mi a haverokkal és joformán az egész suli beszerezte a mega és normál petárdákat nem a tüzijátékot a klasszikus petárdát aszem 10 darab volt egy 1000 ft és igen jól is szolt . na most annak a 30 gyerekek szülei is nagyon tiltották az állatok védelme érdekében ugy szartunk ezt annó le mint a pinyt :D minden volt vetőcsöves petárda tüzijáték persze illegálisan és ukrán vagy szlovák felirattal nem is értettük a használati utasitást de ki nem szarta le .nem volt ki elmagyarázza de mi akartuk és csináltuk :D semmilyen visszatartó erőt nem jelentettek a szülők mi ezt megoldottuk okosan anno ;) mindenkinél volt othon ismerte mindenki saját lakásában a jó rejtekhelyeket és mindennap nem lehet a gyereket átnézni és némelyik szülő dolgozott egész nap mi ezt ki is használtuk titokban minden ment ugyanugy :D aztán dobáltuk szilveszter felé mindig ezt azért mondom mert itt a vége nincs értelme csinálnod semmi halgass rám én 23 vagyok és 10 éve mi is jól megoldottuk nem mondanám ha nem történt volna igy .németországban a korai 1911 ota lehet mindent kapni petárda rakéta és a többiek szóval ha a többi európai országban pl a lengyeleknél megtanitják a gyerekeknek a petárda használatát te is tanisd meg neki saját érdekedben kedves mert rengeteg régi ukrán 2002 es átdátumozott petárda van még mindig a piacokon meg 2004 es is a saját érdekedben mielött egy ilyen régi vacak leviszi a kezét mert akor a hülyeséged miatt onnan foglya megvenni és nem hazudok mert mi is onnan vettük !!! mert a szülők nem voltak hajlandóak semmire . de mivan ha majd a fiam akar tüzijátékot és kéri hogy vegyek neki? Na akkor most mivan ? legyek rossz szülő és mondjam meg nem veszek mert utálják a kutyák és az állatvédők és megszolnak miatta mert Magyarhonban senki pár napot nem tud tolerálni >:( máshol meg pl németeknél minden másodpercben lőnek az a modszer meg az unokatestvérem haverjánál sem vált be hogy anno a szülei folyamatosan figyelmeztették hogy a petárda ördögi és tilos használni az állatok védelme érdekében ezt addig csinálták a szülők amig elege nem lett a gyereknek és rá 1 héttel késöbb szerzett 200 darabot a piacról és álatok közelében dobálta el és semmit nem érzett még röhögött is :Gratulálok egy életre megutáltatták vele az állatvédőket és a kutyákat azóta is utálja őket nagyon szép munka volt igy kell nevelni egy gyereket >:( tanitás igen is fontos és elmagyarázni a használatát és esetleg apával kiprobálni közösen mert fontos mert jobb biztonságosabb!! Mintsem hogy tiltod neki és utána megveszi ismerőseitől suliban vagy piacról a kétes eredetüeket !
2014. dec. 29. 20:18
 36/46 anonim válasza:
100%
Te is csak egy médiamanipulált vagy.Ha normálisan használja és betartja a leírásokat sok baja nem történhet.Ha annyira aggódsz vegyél neki egy indítópultot és egy plexiü eget hogy odabujjon be.Én napi 2x szívok be lőpor füstöt és semmi bajom sincsen.
2014. dec. 30. 14:17
 37/46 anonim válasza:
Drága?Majd ő tudja mire költi el.
2014. dec. 30. 14:19
 38/46 anonim ***** válasza:

Amíg kiskorú Te felelsz érte. Azt tiltasz meg neki, amit gondolsz. Amikor már nagykorú, ugysem Te fogsz diktálni, hanem a "menőség" meg a haverok. Akkor már nyugodtan ellőheti a kezét. Nem Téged fognak elővenni érte.

Én 37 éves vagyok, és még soha nem volt rá ingerem, hogy ezzel a semmire sem jó hülyeséggel szórakozzak. És egyik testvéremnek sem, pedig hét van belőle.

Talán az is benne van, hogy a legjobb barátnőmnek az egész életét megváltoztatta egy ki....ott petárda, amit nem ő sütött el, csak szenvedő alanya volt, néhány piával túlfütött izének.

Az egész fiatal korára rányomta a bélyegét, folyton visszahúzódó volt, ráment az egész életére a párkapcsolatoktól kezdve a munkakeresésig.. és nem tud kilépni a lakásból anélkül, hogy ne kenne két kiló vakolatot az arcára. Igen, az arcát találta el, a fél fejét leégette.

Bár azóta már biztos sokkal de sokkal biztonságosabbak ezek a vackok.

Sok sikert hozzá mindenkinek!

Én az állatokat is nagyon sajnálom ilyenkor, nem a lakásban tatottakat..

Egyszer azt mondta a nagyapám, hogy aki életeket vesz el - akár állatét is- ilyen ostobaságok miatt, az az ő életéből vonódik le. Még kicsi voltam, amikor ezt mesélte. Katona volt.

Ugyhogy remélem a nagy durrogtatók jó sokat durrogtatnak, és már nem sokáig rontják itt a levegőnket!

2014. dec. 31. 23:58
 39/46 anonim ***** válasza:

Amúgy BUÉK! mindenkinek!

Megyek leiszom magam!

2014. dec. 31. 23:59
 40/46 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem meg egyszer csak befog állítani a tűzijátékkal.Ilyen nehéz anyukával 20 évesen lehet beállít egy nagy adag Kálium Nitráttal egy adag faszénnel egy kis ventilált kénnel.Nehéz kissé idegileg labilis hisztis valakivel egy kis Home Made Pyro jó feszültséglevezető (addig is míg az anyuka bent van ő kint és nem egyást baszogatják).20 évesen már ha kedvet kap rá saját cuccokkal fogja zengetni az erdőt. De később itt mindenképp költözés a megoldás ha nem akar az a gyerek az idegroncs szülő végett maga is megbolondulni és az életben akarja is valamire vinni.Csak tippelnék hogy a kapcsolatuk nagy része amikor szóba állnak egymással emelt hangnemben történik.
2015. febr. 12. 15:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!