Szerintetek rossz szülő vagyok ha nem engedem a gyerekemnek a tűzijátékot? Káros a környezetre, veszélyes, és drága!
Puskapor=környezetre káros, a tüdőről nem beszélve!
Drága=pár villanásért és durranásért hihetetlen árakat kérnek el!
Veszélyes=kilőheti a szemét, leszakíthatja az ujját, bármikor felrobbanhat akár utólag is!
Nézzetek utána hány videó van, amiben hiába álltak messze a tűzijátékoktól, menekülni kellett, mert eldőlt a rakéta, elfújta a szél, vagy valami besült!
Majd ha meghaltam és nem leszek ott, akkor robbantja le a kezét amikor akarja!
De addig nem!
Igazságtalan vagyok?
Az autó is káros a környezetre. Ne engedd meg neki, hogy vezessen.
Örülök neki, hogy nem ilyen anyám van, kb. 5 éve minden évben tűzijátékozom szilveszterkor és még semmi baj sem volt!
Olyan vagy, mint nagyanyám, kérdező.
Egyszer meglátogattuk, ott volt anyám nővére is, akit kérdezett a nagyanyám, hogy hol a Józsi, az én akkor 25 éves unokabátyám. Mondja nagynéném, hogy Fradi meccsen. Erre nagyanyém, hogy "Meccseeeeen? De ott balhék vannak! Miért engedted el?" Nagynéném meg kikerekedő szemekkel mondta, hogy "25 éves felnőtt ember, én nem mondhatom, és nem is akarom megmondani neki, hogy mit csináljon és mit ne!" Nagyi: "De akkor is, nem kellett volna elengedned, mi van, ha baja esik?" Nagynéném: "Akkor majd meggyógyul! Séta közben a fejére eshet a tégla, abba is belehalhat, nem lehetek ott mellette minden percben"
Nem lehetett meggyőzni nagyit, hogy hülyeségeken akadt fenn :D
Te is ezt csinálod. Ráadásul nem is a fiadat félted, hanem a saját lelki békéd érdekel csak, ez pedig elég szánalmas viselkedés.
20 évesen meg ha tiltogatni akarsz neki dolgokat, akkor majd ne csodálkozz, hogy jól kiröhög, és ha folytatod, megszakítja majd a kapcsolatot veled.
Kérdező,én úgy látom,hogy saját magadat jobban félted mint a fiadat. Azt gondolom,hogy lelkileg illabilis személy vagy,és ha történik valami a fiaddal, akkor magadba roskadsz.
Persze a fiad is félted,de magadat még annál is jobban.
Amúgy erre mondják,hogy a tiltott gyümölcs a legédesebb. Minnél jobban tiltod neki annál jobban fogja érdekelni. Ebben a korban már egyre kevesebbet érdekli a fiatalokat a szülő véleménye,és ahogy egyre jobban felnőtté válik,annál jobban szakad el a szülők kezéből. Ha valami baj történik,majd tanul a hibáiból.Nem szabhatod a saját képedre a gyereket,mert nincs tökéletes,hibátlan ember,így a te fiad sem az.
Amíg kiskorú Te felelsz érte. Azt tiltasz meg neki, amit gondolsz. Amikor már nagykorú, ugysem Te fogsz diktálni, hanem a "menőség" meg a haverok. Akkor már nyugodtan ellőheti a kezét. Nem Téged fognak elővenni érte.
Én 37 éves vagyok, és még soha nem volt rá ingerem, hogy ezzel a semmire sem jó hülyeséggel szórakozzak. És egyik testvéremnek sem, pedig hét van belőle.
Talán az is benne van, hogy a legjobb barátnőmnek az egész életét megváltoztatta egy ki....ott petárda, amit nem ő sütött el, csak szenvedő alanya volt, néhány piával túlfütött izének.
Az egész fiatal korára rányomta a bélyegét, folyton visszahúzódó volt, ráment az egész életére a párkapcsolatoktól kezdve a munkakeresésig.. és nem tud kilépni a lakásból anélkül, hogy ne kenne két kiló vakolatot az arcára. Igen, az arcát találta el, a fél fejét leégette.
Bár azóta már biztos sokkal de sokkal biztonságosabbak ezek a vackok.
Sok sikert hozzá mindenkinek!
Én az állatokat is nagyon sajnálom ilyenkor, nem a lakásban tatottakat..
Egyszer azt mondta a nagyapám, hogy aki életeket vesz el - akár állatét is- ilyen ostobaságok miatt, az az ő életéből vonódik le. Még kicsi voltam, amikor ezt mesélte. Katona volt.
Ugyhogy remélem a nagy durrogtatók jó sokat durrogtatnak, és már nem sokáig rontják itt a levegőnket!
Amúgy BUÉK! mindenkinek!
Megyek leiszom magam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!