Nem tudom mi tévő legyek?
Ha megkerested rá a pénzt, akkor szerintem nem kéne beleszólniuk, hogy mire költöd. Persze ők a szüleid, nyilván nem érdekli őket a véleményem :) Jogos, hogy azt akarják, hogy jobban tanulj, az neked is jót tenne. Szerintem próbálj meg velük alkut kötni: ha fél jegyet javul az átlagod, megveheted a konzolt. Ez neked sem lehetetlen, és jó motiváció lesz a konzol, és ők is láthatják, hogy próbálkozol. Keress összefüggéseket a tananyagban, próbáld inkább megérteni, mint megjegyezni, az sokat segít.
Megmondom őszintén, hogy én nem voltam igazán lázadó kamasz, de ha megtiltották volna, hogy azt vegyek a pénzemből, amit akarok(persze nem éheztünk), és nem lettek volna kompromisszumkészek, akkor biztos, hogy juszt is megvettem volna. Na, nem ezt tanácsolom, mert ők vannak lépéselőnyben, de azért próbálj meg kitartóan a lelkükre beszélni(elmondani amit itt leírtál), esetleg az engedékenyebbik szülődet meggyőzni, hogy ő segítsen a másikat is rábeszélni.
Ha mindez nem megy, még mindig megpróbálhatod átverni őket, csak aztán a lelkiismereteddel is meg kell birkóznod...
52 colos TV-t kapsz Karácsonyra?
Vazzeg, az már mozivászon! :D
Egyébként érthető a vágyad, én már idősebb vagyok, de néhanapján, ha nagyon unom magam, én is szoktam tolni egy-egy meccset a fifán...
Viszont igenis tudatosítsd magadban, hogy neked 17 évesen az életednek az úgymond "befektetési" szakaszában vagy. Amit most és az elkövetkező pár évben csinálsz, az egy hosszútávú befektetés a felnőtt korodra.
Ha most elcseszed a lehetőségeidet, utána majdnemhogy lehetetlen lesz helyrehozni a dolgokat.
A 14-18 életév egy nagyon értékes, termékeny korszaka az embernek, és amit most csinálsz, az nagyban meghatározza a későbbi életpályádat. Szóval ésszel.
Igen, nem az iskolának tanulsz, hanem az életednek. És nem tanulni kell, hanem tudni. Ez itt a bibi, hogy Te nem tudsz. Ez nem csak a gyenge átlagodból derül ki, hanem abból, hogy tisztában vagy a lustaságoddal, az érdektelenségeddel és még is a tanáraidra is mutogatsz. Lehet, hogy unalmasan tanít és Te az életre készülsz, akkor rajta, légy 4.2! Mutasd meg. Ha van valami elképzelésed arról, hogy miután a gyerekkort hajlandó vagy elhagyni, mihez kezdesz, annak nem elég majd akkor neki fogni. Lemaradsz, a többiek ezerrel elhúznak melletted és nem fogsz felzárkózni. (Bár a hollandiai baromfi feldolgozó üzemekben megkeresheted az Xboxok árát életed végéig.
De, ha úgy gondolod, hogy még gyerek vagy és ez a szórakozás, amihez még ragaszkodni szeretnél, ezt el kell fogadtatnod a szüleiddel. Amibe az a játék kerül, az sok helyen egy család teljes havi költségvetése. Te nem tudsz ekkora összegnek jobb felhasználást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!