Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom mi tévő legyek?

Nem tudom mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
Ma este megint összevesztem szüleimmel amiatt mert nagyon szeretnék egy Xbox one-t 17évesen és azt várják el hogy nőjek már fel hogy házra gyüjtsek meg ilyenek...De én nwgyon nem akarok felnőni nem akarok máris gyüjteni házra kocsira meg ilyenekre én még szeretnék gyerek maradni :( Elmondtam hogy szeretnék venni egy xbox one-t és mivel az átlagom 3.2 is nem vagyok jó tanuló mindig azzal jönnek hogy csak a játék de nekem fontos a kikapcsolódás de ők nagyon azt akarják hogy térjek észhez és készüljek.... :( Nem tudom mit tegyek nekem fontos lenne pedig a készülék is meg szeretnék gyerek lenni ezt képes elfogadni egy szülő?

2014. dec. 18. 21:21
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Azt nagyon nem akarom, de sokan azt hiszik,hogy a diákok jegyei azok csak a diákon múlnak, amikor nem...Ti/Önök is voltak már gyerekek és jártatok iskolába.Szerintem ti is tudjátok milyen ha egy tantárgyat egy hihetetlen rossz tanár tanít! Meg én úgy vagyok vele, hogy nem jegyekért tanulok hanem amit megtanulok azt magamnak tanulom, nem azért, hogy a tanárok osztályozzák, hogy milyen na de mindegy.Van is egy mondás:"Nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk!" Latunon tanultam lehet nem pontos, de így sikerült lefordítsam! :)
2014. dec. 18. 22:02
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eggyüttérzéseket,megértéseket jól esik! :)
2014. dec. 18. 22:03
 13/20 anonim ***** válasza:

Ha megkerested rá a pénzt, akkor szerintem nem kéne beleszólniuk, hogy mire költöd. Persze ők a szüleid, nyilván nem érdekli őket a véleményem :) Jogos, hogy azt akarják, hogy jobban tanulj, az neked is jót tenne. Szerintem próbálj meg velük alkut kötni: ha fél jegyet javul az átlagod, megveheted a konzolt. Ez neked sem lehetetlen, és jó motiváció lesz a konzol, és ők is láthatják, hogy próbálkozol. Keress összefüggéseket a tananyagban, próbáld inkább megérteni, mint megjegyezni, az sokat segít.

Megmondom őszintén, hogy én nem voltam igazán lázadó kamasz, de ha megtiltották volna, hogy azt vegyek a pénzemből, amit akarok(persze nem éheztünk), és nem lettek volna kompromisszumkészek, akkor biztos, hogy juszt is megvettem volna. Na, nem ezt tanácsolom, mert ők vannak lépéselőnyben, de azért próbálj meg kitartóan a lelkükre beszélni(elmondani amit itt leírtál), esetleg az engedékenyebbik szülődet meggyőzni, hogy ő segítsen a másikat is rábeszélni.

Ha mindez nem megy, még mindig megpróbálhatod átverni őket, csak aztán a lelkiismereteddel is meg kell birkóznod...

2014. dec. 18. 22:07
 14/20 A kérdező kommentje:
Ohh erre nem is gondoltam utólsó válaszoló.Nagyon köszönöm,megpróbálom eztnaz alkus dolgot, remélem sikerülni fog, de teljes mértékben egyetértek veled, tényleg motivál is és mindkét fél számára jó üzlet megpróbálom hátha sikerül! Mégegyszer köszönöm!:) Ha bejön megkereslek és meghívlak egy sőrre! :D
2014. dec. 18. 22:21
 15/20 anonim válasza:
Tudatosítanod kell hogy vannak fontossabb dolgok is mint a játékkonzol. Orulj annak amit kapsz toluk karácsonyra, gondolj bele hogy vannak olyan szegény családok ahl a gyerek még az aprosagnak is orul. A szuleid aggodnak irantad és még aggodni is fognak mer féltenek és csakis a te javadat akarják. Gyerek szeretnél maradni tudod szerintem minden második felnottember gyerek szeretne ismét lenni és megszabadulni a gondoktol, problémaktol. De nyugi mindennek eljon a maga ideje meglátod :)
2014. dec. 18. 22:58
 16/20 A kérdező kommentje:
Igazad van...most jöttem rá mekkora hülye vagyok,karácsonyra kapok egy 52" TV-t és még itt sírok? Úr isten bocsánatot kérek holnap szüleimtől,én nem vagyok normális teljes mértékben igazad van! Köszönöm! Túl messzire szálltam már.
2014. dec. 18. 23:04
 17/20 anonim ***** válasza:

52 colos TV-t kapsz Karácsonyra?

Vazzeg, az már mozivászon! :D

Egyébként érthető a vágyad, én már idősebb vagyok, de néhanapján, ha nagyon unom magam, én is szoktam tolni egy-egy meccset a fifán...

Viszont igenis tudatosítsd magadban, hogy neked 17 évesen az életednek az úgymond "befektetési" szakaszában vagy. Amit most és az elkövetkező pár évben csinálsz, az egy hosszútávú befektetés a felnőtt korodra.

Ha most elcseszed a lehetőségeidet, utána majdnemhogy lehetetlen lesz helyrehozni a dolgokat.

A 14-18 életév egy nagyon értékes, termékeny korszaka az embernek, és amit most csinálsz, az nagyban meghatározza a későbbi életpályádat. Szóval ésszel.

2014. dec. 19. 11:54
 18/20 Janka néni ***** válasza:

Igen, nem az iskolának tanulsz, hanem az életednek. És nem tanulni kell, hanem tudni. Ez itt a bibi, hogy Te nem tudsz. Ez nem csak a gyenge átlagodból derül ki, hanem abból, hogy tisztában vagy a lustaságoddal, az érdektelenségeddel és még is a tanáraidra is mutogatsz. Lehet, hogy unalmasan tanít és Te az életre készülsz, akkor rajta, légy 4.2! Mutasd meg. Ha van valami elképzelésed arról, hogy miután a gyerekkort hajlandó vagy elhagyni, mihez kezdesz, annak nem elég majd akkor neki fogni. Lemaradsz, a többiek ezerrel elhúznak melletted és nem fogsz felzárkózni. (Bár a hollandiai baromfi feldolgozó üzemekben megkeresheted az Xboxok árát életed végéig.

De, ha úgy gondolod, hogy még gyerek vagy és ez a szórakozás, amihez még ragaszkodni szeretnél, ezt el kell fogadtatnod a szüleiddel. Amibe az a játék kerül, az sok helyen egy család teljes havi költségvetése. Te nem tudsz ekkora összegnek jobb felhasználást?

2014. dec. 19. 11:55
 19/20 anonim válasza:
LOL te 1 jó nagy TV t kapsz akkor szerintem az eléggé jó ajándék ráadásul eléggé nagy is....amugy ez életed a fontos meg fel kell nőni meg minden gyerekkori dolgot le kell szarni , mert most már komoly felnőttnek kell lenni meg munka meg tanulás meg állás meg ilyesmi...pfff nálam tesóm nagyba le szarja az egészet bár igaz hogy Sopronban lakik (németet jól tudja és kimegy majd Österreichbe)szóval őt nemérdekli az ilyen fontoskodó szarság hanem pl.:itt megtanul valami könnyebb szakmát és kimegy dolgozni.De mivel te nem biztos , hogy határmenti vagy ezért lehet , hogy neked azt amit elöttem sokan leírtak azt komolyabban kéne venni , de azért nem csak teljes mértékben arra koncentrálni.
2014. dec. 19. 12:24
 20/20 A kérdező kommentje:
Igazatok van...de eldöntöttem gyerekkorom utólsó elektronikus eszköze ez lesz és azután elkezdek gyújteni házra nem tudom jó ötlet e de más ötletem nincs vagy talán forditva jobb lenne nem tudom...
2014. dec. 22. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!