Mit lehet tenni egy anyával aki így viselkedik a gyerekével?
26 éves vagyok. Egész kis korom óta csak kritizált semmi sem volt jó és megalázott.
Anyagilag mindent megkaptam de a szeretetet soha. Mindig arra vágytam h külön lakhassak minél hamarabb. 4 éve nem lakom otthon a párommal lakok és kismama vagyok.
Anyám soha nem érdeklődik h mi volt egy vizsgálaton v tudjuk e már esetleg h lány v fiú lesz-e.
Nekem ez nagyon fáj.
Szerencsére ritkán találkozunk akkor is talál vmit amivel belém lehet kötni. Ma éppen az h az államon kijött pár pötty de nem pattanás. H miért nem alapozom le őt zavarná ha így nézne ki. Hozzáteszem alig látszik.
Mondtam neki engem meg az zavarna ha olyan lennék mint ő.
Tőle csak azt tanultam meg h ne bánjak majd a saját gyerekemmel. Egész életemen át végig kísér majd az a sok fájdalom amit okozott.
Van egy hugom és ő a mindene.
Ezt már megszoktam. De h semmit nem kérdez felölem...
Persze ha neki kell vmi ugorjak mert az milyen jól esik.
Engem meg csak kritizál. Egyszer meg nem kérdezné h vagyok.
Szerintetek mit lehet tenni egy ilyen anyával? Szívem szerint felé se néznék a sok fájdalom és a nemtörődömsége miatt.
Már régen le kellett volna rúgni - csak nincs benned elég erő ehhez.
Anyád valóban nem szeret, te mégis pedálozol neki: ott laksz vele, nem bírsz meglépni, azonosultál vele az anyaszerepben és azt hiszed - csak hiszed! -, hogy te majd különben fogsz bánni a saját gyerekeddel - pedig ez nem igaz. Azok a mélyen gyökerező lelki minták, amit te kaptál, ott vannak benned, és nincs erőd sem tudásod átírni. Anyád kvázi bűnbakszerepben tart, a másik gyerekét ajnározza, és te ahelyett, hogy elmentél volna pszichiáterhez időben, harcoltál volna magadért, leváltál volna róla, elküldted volna a francba, kizártad volna az életedből - nekiállsz szülni egy kölyköt, amikor egy házban élsz az agresszorral?!
Kérdésedre a válasz: neked semmit, már semmit, túl késő.
Bocsi Kérdező, de nincs ecepet erre. Én anyám ha a mai napig meglát azzal jön, jajj de rossz a hajad színe, vághatnál is belőle, milyen ronda ez a ruha stb, minek ekkora magassarkú, minek ez minek az borzalmas egyszerűen. Nekem pl életre leépítette az önbizalmam, hogy sose vagyok jó, állandó görcsös megfelelési kényszerem lett..
Rossz hír: még mindig nem változott és nem is fog:(
Látom, van itt 1-2 olyan válaszoló, aki abszolút nincs képben.
Kedves Kérdező! Abszolút megértelek, nekem az anyosóm olyan, mint a te édesanyád. Szerintem is fontosabb a szeretet, mint a pénz, ha te úgy érzed, hogy nem szeretett, akkor az úgy is van, ezt nem lehet vitatni.
Megoldás: a kapcsolattartást csökkentsd le a minimálisra, mondjuk évi 2 alkalomra, ha nem találkozol vele, nem fog fájdalmat okozni.
Sajnos sok ilyen szülő van. Neked legalább annyi előnyöd volt, hogy anyagilag biztonságban nőttél fel. Sokan ugyanilyen szülő hozzáállás mellett, még nélkülöznek is.
Tényleg nem tudsz mást tenni, mint leépíteni a kapcsolatotokat, minimalizálni a találkozásokat. Neked sem jó az, hogy egy életen ár arra vágysz, amit sosem fogsz tőle megkapni, figyelmet, szeretet, gyereked, családod szeretetét. Ő ilyen, törődj ebbe bele, mert változtatni nem tudsz rajta. Törekedjetek a férjeddel saját lakás megteremtésére, ne függjetek tőle semmilyen módon.
11-es válaszoló.....
Nem is tudok mit írni...megnéznélek személyesen is, milyen vagy valójában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!