Viszonyom van egy tanárommal. Mi lesz, ha kiderül itthon?
Az előzmény kicsit bonyolult, de a hétvégén úgy döntöttünk, hogy tiszta lappal kezdünk és megpróbáljuk együtt újból, titokban.
Viszont én picit tartok attól, hogy mi lesz, ha esetleg kiderülne a dolog itthon. Mert pl. most is, mikor hazajöttem anya kérdezte, hogy mi volt a suliba, meg hol voltam és ezek tök alapkérdések, de mégis kb. bepánikoltam.
Ezért arra gondoltam, hogy esetleg csak anyának elmondom, hogy ne legyek ennyire paranoiás. De nem akarok úgy tűnni, mint aki mindent kibeszél és tartok picit még anya reakciójától is.
Tudom, hogy ez annyira nem ritka dolog, de nekem ez az első kapcsolatom és totál kezdő vagyok (igen, 17 évesen még nem volt senkim).
Ja, és bocs, ha a #33-mal - (" "Nos az én anyukám odament a 28 éves barátomhoz és mindenki előtt leordította a fejét, hogy feljelenti a rendőrségen stb.") - azért nem ver mindenkit a sors ilyen anyukával, ez szerencsére a kisebbség.." a lelkébe másztam valakinek, nálunk ez anno úgy ment, hogy a zasszony (akkor 17) édesanyja, meg én (akkor 33) bemutatkoztunk egymásnak, és elbeszélgettük, normális, emberi módon, senki sem fenyegetett senkit, senki sem ordított senkivel, senki sem zsarolt senkit semmivel...
Pedig neki elég egyszerű lett volna "rendőrt hívni" - mert hívni se kellett, mert persze após is ott ült és beszélgetett, mint akkortájt igen magas rangú rendőrtiszt:)))
Szóval a Kérdező reménye az anyjával kapcsolatban azért nem megalapozatlan, vannak ám normális emberek, szülők is, nem csak "rendpárti-értékelvűek"-nek mondottak... én ezt első kézből tudom, mert megtapasztaltam.
És hát bocsi, de aki a saját 17 éves gyereke szerelmi (!) kapcsolata miatt képes lenne zsarolni, botrányt csinálni, meg hatósághoz rohangászni abból az aljas indokból, hogy a saját akaratát és értékrendjét akár erőszakkal a gyerekére tudja kényszeríteni, az nálam nem üti meg az "ember" szintet.
Nem olvastam a kommenteket, de szerintem se mond el anyukadnak...meg most ne.
Eloszor is valoszinuleg a korkulonbseg miatt panikolna es az miatt lenne a balhe. Ahhoz, hogy a korkulonbseget elfogadja bizonyits neki. Legyel felnottesebb mint amennyire most vagy. Moss magadra, fozz, takarits meg ilyenek, csak mutasd meg, hogy nem vagy kislany.
Ha a sraccal komolyabbra fordul a dolog raersz akkor elmondani neki.
Most az is lehet, hogy egy kis fellangolas es egy honap mulva mar nem is akarsz vele lenni. Foleg mivel meg nem volt senkid igy nagyon bizonytalan.
Amugy milyen anyukaddal a kapcsolatod? Tartasz tole vagy amolyan baratnos?
A mi sulinkban volt egy tanárnő, aki összejött egy sráccal az alattam lévő osztályból. Kb. 12 év van köztük. Állítólag még a kollégái is tudták, csak az igazgató nem. Utolsó évben a tanárnő leadta a srác osztályát. Pár évre rá összeházasodtak. Ezt csak azért írom le, hogy van ilyen is.
Amúgy meg én sem tartom jó dolognak, de nem ez a kérdés. Nem mintha támogatni szeretném a tanárodat ebben a dologban, de szerintem ha elmondod otthon, akkor borulni fog a bili. Ha az én lányom kavarna egy tanárával, akkor száz, hogy kirúgatnám. Ha olyan nagy a szerelem, várhat még egy évet, és akkor már máshogy néz ki a dolog.
Ha annyira biztos vagy abban, hogy nem rúgnák ki, akkor miért titokban vagytok együtt? Szerintem te is tudod nagyon jól, hogy ha ez kiderülne, azonnal repülne. Az meg, hogy van egy ugyan ilyen eset a sulidba, amiről mindenki tud és nincs gond vele, vagy kamu, vagy pedig egy legalja suliba jársz, ahol senkit nem érdekelnek ezek a dolgok.
Ha elmondod anyukádnak, biztos ki fog akadni és vagy megmondja, hogy szakíts vele, vagy pedig ő fogja kirúgatni a tanárt.
Kérdező, én azért drukkolok nektek:) - anyukádat meg tényleg te ismered sokkal jobban, mint itt bármelyikünk. Én pl. a saját anyámat egy idő után kizártam minden ilyen dologból, mert sajnos ő is azok közé a tartozik, akiknek megingathatatlan téveseszméjük, hogy azzal tesznek jót a gyereküknek, ha minél inkább belekényszerítik a "rendpárti-értékelvű-konzervatív normákba", bármi áron, mert "majd ha felnősz, majd még meg fogod köszönni, majd még hálás leszel érte..." - sajnos az ilyen szülők ellen nincs más orvosság, mint hogy az ember minéél inkább kizárja őket a saját életéből, nem ad lehetőséget se nekik "csak jót akarni"...
Ha viszont normális ember anyukád, nem ilyen, akkor lehet, hogy elsőre ki lesz akadva, de ha meggyőződik róla, hogy egy nyílt és őszinte kapcsolatról van szó, még mellétek is állhat... ahogy egyébként én is tenném ilyen szituban.
De mondom, anyukádat TE ismered, ennek eldöntésében itt senki sem tud segíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!