Mit gondoltok erről a szituról? Helyeselnem kéne?
Lányom 21 évesen lett terhes úgy, hogy még volt hátra az egyetemből 2 év neki. A gyerek apjával nem akart együttmaradni. (nem szerettük volna ha megtartja a gyereket de nem lehetett mit kezdeni vele, kényszeríteni nem lehet ugye...) Terhesen is végig járt így azt az évet befejezte, utána egy évet itthon volt a gyerekkel, majd befejezte a maradék egy évet. Közben amíg pici volt a gyerek, egy régebbi kapcsolatával ismét összejött, és diploma utána hozzá költözött a gyerekkel. Azóta felvették egy munkahelyre, egy éve dolgozik, és most gyereket szeretnének a pasival.
Én egy picit ki vagyok akadva ezen, még mindig fiatal, 25 évesen most 2.gyereket akar. Nincs közöm hozzá? Ő azt mondja hogy nincs, mivel nem én tartom el, és ez igaz is. De csak szerintem gáz hogy ennyire csak a gyerekei érdeklik meg a családalapítás?
A kérdező nem bántásból, hanem féltésből írta ki a kérdését.
Ha a sorok között olvas egy kicsit az ember, akkor az jön le, hogy a gyerek apját csak spermadonornak használta a lány, majd végigelemezte a régebbi kapcsolatait, hogy melyik ex pasasával tudná gyerekestől elvetetnie magát.
Nagyon úgy tűnik, hogy itt sem volt szó szerelemről.
Most egy újabb gyerekkel "bebiztosítja a pozícióját" a kettes számú pasasnál.
Mivel még fiatal, az ő életében is beköszönhet majd egy valós szerelem, és akkor borul majd minden...
(De ez egyenlőre csak egy fikció.)
Hát ebbe az utolsó hozzászólásba semmi racionalitás nem volt. Az, hogy valaki óvatosabban és átgondoltabban tervezi a családalapítást már bűn?
Értem, hát ez mondjuk látszik is Magyarországon.
#32: "De ne a sikereseken töltsétek ki a "
Milyen sikerekről beszélsz?
Gyereket összehozni mindenki tud, lediplomázni is sokan.
Amit talán sikernek(?) lehet tekinteni az az, hogy egy mástól való 2 éves gyerekkel visszament az exhez, és rávette a következő gyerekre.
3 hós volt a kisgyerek mikor rájöttünk hogy az ex férfival szerelmesek még, onnantól kezdve vele van de csak egy éve élnek is együtt. Viszont a férfi kezdettől a sajátjaként tekint a gyerekre,támogatja stb,pedig tudja hogy nem az övé. Nem használta spermadonornak az unokám apját. Azért a tömény rosszindulatot mellőzzük már, és még engem gondol néhány válaszoló rosszindulatúnak.
Nekem nem az a gondom hogy másé a gyerek mint akivel él. Hanem az hogy 2 év munkaviszony mögé szülné már a következőt,értsétek már jól.
Hát nem, ez nem igaz. Sokminden rosszat tudnék mondani róla, de ezt pont nem. Pontosan az ellenkezője igaz, nagyon is tudja, mire van, és mire NINCS szüksége, hiszen az elejétől fogva nem akart a gyerek apjával lenni és ehhez tartotta is magát, és a másikkal van az elejétől fogva. Nem ugrál egyik kapcsolatból a másikba.
Na mindegy, már úgyis elég sok választ kaptam, amiből nagyjából az jön be, hogy a többség azt gondolja hogy nincs közöm ehhez. Csak ez érdekelt. Szerintem amúgy van...de akkor talán nem fogom neki mondani. Vagy megpróbálom megállni :)
Ne haragudj, hogy megkérdezem, de szerinted ha egy ember pontosan tudja mire van szüksége akkor teherbe esik olyan férfitól akivel nem is akar együtt lenni és utána meg visszamegy az exéhez?
Vagy tényleg nem értem, az elsőnél csak gyereket akart és az van amit egyik hozzászóló írt, hogy látva, hogy ez lehet taktika is inkább az exét így fogja meg?
Na mindegy a lányod úgyhogy nem sértegetném de szerintem de ha tudja mire van szüksége és eszerint is lett levezényelve akkor elég számító és önző lányod van.
Nem, nem akart teherbe esni, védekezés mellett lett terhes, és mivel mindig anya akart lenni, és mert nem akarta megölni a saját gyerekét, megtartotta. EZÉRT nem elítélendő. Inkább minthogy megölje. Én azért javasoltam neki az abortuszt, mert féltettem, hogy gyerekkel nem fog kelleni senkinek, és mert nem volt még diplomája. Előtte évekig azzal a férfivel volt együtt, akivel most is él. A terhesség tehát véletlen volt.
Nem a teherbeesés és aztán az exxel való együttlétre írtam, hogy tudja mit akar, hanem arra, hogy azt tudja, milyen férfival akar és tud lenni, és milyennel nem, és nem pedig ugrál egyik kapcsolatból a másikba ahogy írtad.
De ez már annyira elkanyarodik a témától, hogy hihetetlen. Köze sincs az eredeti kérdéshez. Csak rosszindulatú, rosszmájú előítélet a másik ember iránt. Tényleg igaza van valamelyik válaszolónak, hogy egyesek itt élik ki a boldogtalan, sikertelen életük miatti érzéseiket, és egyből a legrosszabbat vetítik rá a másikra, mert mással tényleg nem magyarázható hogy csak a rosszat látjuk egy ember életének a történései mögé, csak a saját életünk rossz dolgaival, és a rossz szándékainkkal.
Ha tudja kivel akar együtt élni akkor miért mentek szét anno? Nem kell válaszolni, költői kérdés.
Védekezés mellett terhes? Mostanság már szinte nem is hallok olyat, hogy szándékos teherbe esés, mintha a hatóanyagokkal valami baj lenne, vagy a gumival mert furcsa mód elég sokan esnek teherbe manapság védekezés mellett.
Arra is lehet gondolni, hogy bizony az apának láthatási joga van, szóval nem tudom igazán megítélni, hogy te mennyire vagy racionális vagy szentimentális, mert én szülőként bizony eléggé fognám a fejemet ha a lányom egy csonka családdal indítaná a családalapítási karrierjét.
Semmi rosszindulatról nincs itt szó, csak tényekről.
Na mindegy a te ti dolgotok nekem aztán holt mindegy mi lesz veletek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!