Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megengednétek a 14 éves...

Megengednétek a 14 éves lányotoknak hogy együtt aludjon a 16 éves barátjával?

Figyelt kérdés

2014. dec. 6. 08:31
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/123 anonim ***** válasza:
75%
Kedvencem, amikor kicsi lányok leírják, mennyire érettek, és mindezt egy eszméletlen buta és gyerekes komment végére biggyesztik oda.
2014. dec. 6. 11:36
 62/123 anonim ***** válasza:
86%

"13 vagyok, a barátom 18.... Az én barátom 10 hónapot várt"

A te barátod bűncselekményt követett el (szexuális erőszak az új BTK. szerint), 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Szóval a helyedben nem nagyon dicsekednék ezzel.

2014. dec. 6. 11:38
 63/123 missr21 válasza:
60%
NEM. Nem vagyok regimodi,28 eves vagyok,nekem az edesanyam 18 eves koromban engedte meg,hogy a baratom nalam aludjon.De szerintem 14 evesen meg korai,mondjuk ez a mai generacio teljesen mas,mint mondjuk a 10-14 evvel elotti,de 14 ev akkor is korai.Mondjuk nekem 14 evesen eszemben sem forgott,hogy fiukkal aludjak....
2014. dec. 6. 11:42
 64/123 anonim válasza:
41%
Én 14 évesen már együtt aludtam a barátommal, sőt, még szeretkeztünk is. Na és. Az a kapcsolat sajnos hamar véget ért, de azóta már volt a egy másik kapcsolatom, ami 2 és fél évig tartott (elsősorban a távolság vetett véget neki). A mostani kapcsolatom is már másfél éve tart és már együtt is élünk. Most 18 éves vagyok és egyáltalán nem bánom, hogy édesanyám megengedte ezt nekem anno, nem érzem magam rosszabb embernek tőle. Persze én már akkor a legtöbb dolgot tudtam a szexről, ami ahhoz szükséges, hogy ne essek véletlenül teherbe és nem is volt soha semmi gond. Szerintem erre érdemes előbb a gyereket felkészíteni.
2014. dec. 6. 11:52
 65/123 anonim ***** válasza:
19%

Kedve #62, miért irogatsz "jól hangzó" - lám, sokan bevették - ám de egyáltalán nem igaz dolgokat? Azt hiszed, hogy a megtévesztést mint eszközt igazolja az "erkölcsvédő" célod????

Az adott eset SOHA SEM számított nemi erőszaknak, annak a korhatára 12-nél volt a régi Btk szerint is, meg ott van az új Btk szerint is.

A mai helyzetben, ha a párja még nem töltötte be akkor a 18-at, akkor nem követ el a világon semmiféle bűncselekményt, ha igen, akkor a "szexuális visszaélés" c. jóval enyhébb kategóriába esik... a régi Btk-ban ezt hívták "megrontás"-nak... és eleve magánvádhoz volt kötött...

Egyénlént meg az jut eszembe a dologról, hogy itt valaki írta, hogy a gyereket néha meg kell védeni önmagától - és ez igaz is, létezHET ilyen eset. De a találóskérdés az, hogy a gyereket a legfőbb rossztól, a vaskalapos "rendpárti, értékelvű, konzervatív" szülőtől-neveléstől ki védi meg? Ki tudja kárpótolni mindazért, amit egy ilyen hűdeerkölcsvédő szülő mellett veszít, hogy a legszebb évei, energiái a rém elleni folyamatos harcra folynak el és szét?

2014. dec. 6. 12:06
 66/123 anonim ***** válasza:
87%
Nem hiszem, hogy 14 évesen vannak akárkinek is a legszebb évei.
2014. dec. 6. 12:28
 67/123 anonim ***** válasza:
71%

Megkérdezném tőle, ismeri-e a játék szabályait.

Ha ismeri, jó, ha nem ismeri, elmondom neki.

Utána megkérdezném tőle, elfogadja-e a játék szabályait.

Ha nem vállalja, jó, nem alszanak együtt, ha vállalja, akkor egy pipa, a fele engedélyem megvan.

Ugyanígy megkérdezném a fiút is, hogy ismeri-e a szabályokat. Neki is elmondanám a szabályokat. Ha ő is tud játszani ezekkel a szabályokkal, szerintem nyugodt szívvel engedném, hogy együtt aludjanak.

2014. dec. 6. 12:32
 68/123 anonim ***** válasza:
57%
Úristen, dehogy! Épp elég, hogy ennyi idősen barátja van. Jézusom, 14 évesen még nem ezzel kellene foglalkoznia!
2014. dec. 6. 12:34
 69/123 anonim ***** válasza:
59%

" De a találóskérdés az,

hogy a gyereket a legfőbb rossztól, a

vaskalapos "rendpárti, értékelvű,

konzervatív" szülőtől-neveléstől ki védi

meg? Ki tudja kárpótolni mindazért, amit

egy ilyen hűdeerkölcsvédő szülő mellett

veszít, hogy a legszebb évei, energiái a rém

elleni folyamatos harcra folynak el és szét?"

Köszönöm, hogy leírtad! Én nem tudtam volna megtenni, mert feltéptem volna vele a régi sebeimet.

2014. dec. 6. 12:35
 70/123 anonim ***** válasza:
36%

"Kedve #62, miért irogatsz "jól hangzó" - lám, sokan bevették - ám de egyáltalán nem igaz dolgokat? Azt hiszed, hogy a megtévesztést mint eszközt igazolja az "erkölcsvédő" célod????

Az adott eset SOHA SEM számított nemi erőszaknak, annak a korhatára 12-nél volt a régi Btk szerint is, meg ott van az új Btk szerint is.

A mai helyzetben, ha a párja még nem töltötte be akkor a 18-at, akkor nem követ el a világon semmiféle bűncselekményt, ha igen, akkor a "szexuális visszaélés" c. jóval enyhébb kategóriába esik... a régi Btk-ban ezt hívták "megrontás"-nak... és eleve magánvádhoz volt kötött... "

Na akkor, új BTK:

"198. § (1) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Capiche?

2014. dec. 6. 12:35
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!