Megengednétek a 14 éves lányotoknak hogy együtt aludjon a 16 éves barátjával?
"13 vagyok, a barátom 18.... Az én barátom 10 hónapot várt"
A te barátod bűncselekményt követett el (szexuális erőszak az új BTK. szerint), 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Szóval a helyedben nem nagyon dicsekednék ezzel.
Kedve #62, miért irogatsz "jól hangzó" - lám, sokan bevették - ám de egyáltalán nem igaz dolgokat? Azt hiszed, hogy a megtévesztést mint eszközt igazolja az "erkölcsvédő" célod????
Az adott eset SOHA SEM számított nemi erőszaknak, annak a korhatára 12-nél volt a régi Btk szerint is, meg ott van az új Btk szerint is.
A mai helyzetben, ha a párja még nem töltötte be akkor a 18-at, akkor nem követ el a világon semmiféle bűncselekményt, ha igen, akkor a "szexuális visszaélés" c. jóval enyhébb kategóriába esik... a régi Btk-ban ezt hívták "megrontás"-nak... és eleve magánvádhoz volt kötött...
Egyénlént meg az jut eszembe a dologról, hogy itt valaki írta, hogy a gyereket néha meg kell védeni önmagától - és ez igaz is, létezHET ilyen eset. De a találóskérdés az, hogy a gyereket a legfőbb rossztól, a vaskalapos "rendpárti, értékelvű, konzervatív" szülőtől-neveléstől ki védi meg? Ki tudja kárpótolni mindazért, amit egy ilyen hűdeerkölcsvédő szülő mellett veszít, hogy a legszebb évei, energiái a rém elleni folyamatos harcra folynak el és szét?
Megkérdezném tőle, ismeri-e a játék szabályait.
Ha ismeri, jó, ha nem ismeri, elmondom neki.
Utána megkérdezném tőle, elfogadja-e a játék szabályait.
Ha nem vállalja, jó, nem alszanak együtt, ha vállalja, akkor egy pipa, a fele engedélyem megvan.
Ugyanígy megkérdezném a fiút is, hogy ismeri-e a szabályokat. Neki is elmondanám a szabályokat. Ha ő is tud játszani ezekkel a szabályokkal, szerintem nyugodt szívvel engedném, hogy együtt aludjanak.
" De a találóskérdés az,
hogy a gyereket a legfőbb rossztól, a
vaskalapos "rendpárti, értékelvű,
konzervatív" szülőtől-neveléstől ki védi
meg? Ki tudja kárpótolni mindazért, amit
egy ilyen hűdeerkölcsvédő szülő mellett
veszít, hogy a legszebb évei, energiái a rém
elleni folyamatos harcra folynak el és szét?"
Köszönöm, hogy leírtad! Én nem tudtam volna megtenni, mert feltéptem volna vele a régi sebeimet.
"Kedve #62, miért irogatsz "jól hangzó" - lám, sokan bevették - ám de egyáltalán nem igaz dolgokat? Azt hiszed, hogy a megtévesztést mint eszközt igazolja az "erkölcsvédő" célod????
Az adott eset SOHA SEM számított nemi erőszaknak, annak a korhatára 12-nél volt a régi Btk szerint is, meg ott van az új Btk szerint is.
A mai helyzetben, ha a párja még nem töltötte be akkor a 18-at, akkor nem követ el a világon semmiféle bűncselekményt, ha igen, akkor a "szexuális visszaélés" c. jóval enyhébb kategóriába esik... a régi Btk-ban ezt hívták "megrontás"-nak... és eleve magánvádhoz volt kötött... "
Na akkor, új BTK:
"198. § (1) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Capiche?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!