Megengednétek a 14 éves lányotoknak hogy együtt aludjon a 16 éves barátjával?
#71, látom rájöttél, hogy mindenben igazam volt, csak a főcímet - amire felhívtam a figyelmed - már nem másoltad át... nem a büntetést csökkentették - azt növelték, ha jól rémlik az előző Btk-ban 1-3 év volt az analóg "megrontás"-nak - hanem ez NEM szexuális erőszak... mint említettem annak 12 év volt, és ma is annyi a korhatára.
(én meg nem akarom leírni, hogy szívem szerint mit tennék ... a vaskalaposékkal...)
Egyébként: [link]
Erről ennyit....
Jól esett egyébként az igazságot lepontozni a "nagy szent erkölcs" nevében???
Ja, nem, megnéztem, a régi Btk "Megrontás"-a is 1-5 év volt, tehát lényegében semmi nem változott, leszámítva a címet, valamint azt, hogy a 18. életévüket nem betöltöttekre már nem vonatkozik a szabály...
(mellesleg meg a valóság, a hivatalos nagystatisztika szerint a fiatalok mintegy 6-8%-a vagyis évi kb 6-8 ezer tini - szerzi az első szexuális tapasztalatán a betöltött 14. év alatt Magyarországon)
72!
Múlthéten szexeltetek akkor még messze nem biztos h nem vagy terhes... kicsit olvass utána ha már ilyan nagyon érett nő vagy szted...
Kérdező!
Nem engedném meg. És nem kifejezetten a szex miatt mert azt napközben is lehet. Hanem egyszerűen gyerek sztem se barát, se szex, se együtt alvás nem kell egy gyereknek. 14 évesen még a gimire koncentráltam nem a fiúkra. Bőven almultam 18 mikor elvesztettem a szüzességem. Most van egy 10 hónapos kislányom nagyon remélem h sikerül úgy nevelni h ne a szex és a fiúk legyenek a fontosak 14 évesen neki, hanem a tanulás.
Hagyjuk ezeket a nagy erkölcsöket,mert az előző generációnak is biztosan voltak olyan becsípődései és húzásai amitől az ő szüleik rohantak a falnak.Most ez van,lehet háborogni,lehet fújjogni,lehet tiltani,de ez akkor is egy létező jelenség.
Különben meg ha ész nélküli tiltásba ütközik a gyerek,akkor megcsinálja máshogy és máskor.
Én azt mondom hogy kiadós beszélgetés a leányzóval,kiadós beszélgetés a fiúval,játékszabályok lefektetése és ennyi.Ha tudomásul veszik,akkor legyen,de amint valami nem úgy van ahogy meg lett beszélve,kész vége.
#70: A #65 a Wikipédiát nézte :)
Tizennyolc éven felüliek továbbra sem létesíthetnek szexuális kapcsolatot 12-14 évesekkel.
Ennyi.
"A szexuális visszaélés alapesetét így fogalmazta meg a jogalkotó: „Az a 18. életévét betöltött személy, aki 14. életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen, bűntett miatt 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.“"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!