Nem tudom már mit csináljak? Az öngyilkosság gondolata kerülget, nem bírok velük élni!
Nem bírom elviselni a családomat, megkeserítik az életemet, kötelezik a templomba járást, és akárhogy próbáltam már szépen érvekkel, vagy kiabálva indulatosan nem hat rájuk semmi. Nincs bajom a hittel, Ők nyugodtan járjanak, de azt nem tartom helyesnek hogy mióta az eszemet tudom minden vasárnap a templomban kell ülnöm! Meguntam ez az igazság! Ennek az egész vallásos neveltetésüknek az lett az eredménye hogy kifejezetten megutáltam az egész vallást. Ráadásul semmit sem engednek meg, 18 éves létemre nem bulizhatok, nem aludhatok a barátommal akivel lassan 2 éve együtt leszünk. És kérlek ne higgyétek azt hogy ez most egy kirohanás, nem ez már nagyon régóta így van, nem egy tini nyafogás. Nem akarok senki vallásost megbántani, nem is írtam hogy én nem hiszek, de a kényszerítést már nem bírom elviselni. Ráadásul a családban sem úgy élnek ahogy a kereszténység szerint kéne, szóval álszentek. Most ez így milyen példa?! Komolyan olyan depresszióssá tettek már, azon gondolkodom hogy valami öngyilkossági kísérletet csinálok, hogy felnyíljon a szemük mert eddig akárhogy próbálkoztam nem tudtam hatni rájuk.
Az ottalvást is megengedhetnék, bízhatnának bennem igazán, mindig jó gyerek voltam, tanulok mint állat, a házimunkában besegítek.
Mit kezdjek velük?
+ a testvérem életét is tönkreteszik, Ő is ugyanígy vélekedik
Most ilyeneket ne írjatok, hogy "amíg ők tartanak el tűrd el őket" meg stb
Tudom hogy attól, hogy betöltöttem a 18 évet még nem vagyok felnőtt, nincs saját keresetem és teljes mértékben rájuk vagyok utalva. De ennek ellenére igazán megérdemelném hogy egy kicsit több szabadságot kapjak.
onsajnalat lusta emberek mankoja
sajnalod magad kozben hatradolsz es semmit nem teszel sajat eleted ugyeben. Mindenki mas a hibas az oka mindennek te szegeny szerencsetlen vagy passziv szenvedo alanya a sajat eletednek.
(ezt vasarnap hirdette a pap a templomban es igaza van)
megis erdemes templomba jarni mert jo es hasznos dolgokat hall az ember ha figyel.
mégis mi a faszt kéne csinálnom???
semmi nem hat rájuk, hiába hogy hisztizem nem érek el vele semmit
most is olyan szar minden
de ezek nem normálisak
kuuuurva karácsony is...még hogy a szeretet ünnepe......minden más csak pont ez nem
Karacsony nem hoz szeretetet oda ahol nincs
A szeretet pedig belulrol Jon.
Karacsony a hivok igaz unnepe a megvalto szuletese
Hem egy evben egyszer alszent modon szeretetet szinlelo bejgli es halzablo unnep.
Tisztára mintha a mi családunkról olvasnék... :-)
Nálunk is kötelező volt a minden vasárnapi templom, hittan (na jó, ezt szerettük, mert aranyos néni tanította), konfirmáció... Közben a családban meg ment keményen a veszekedés, széthúzás, alkoholizmus. Mikor 22 évesen egyszer elmentem színházba, a nagypapám otthon azzal fogadott, hogy biztos pasizni mentem... (A folytatást inkább nem részletezem...) Egyszer én is úgy éreztem, nem bírom tovább, és megkíséreltem egy öngyilkosságot, de egyáltalán nem nyílt fel tőle a szemük. Az ilyen emberekre ugyanis sajnos jellemző, hogy nemcsak - hogy is mondjam - nem túl intelligensek, de végtelenül makacsok is, és akkor sem engednek a maguk igazából, ha fejre állsz. Szóval az öngyilkosságot nem ajánlom...
Én sem tudtam jobb megoldást, mint minél előbb munkába állni, keresni, aztán a lehető leggyorsabban elhúzni otthonról. (És még erről is le akartak beszélni...)
Szóval szerintem is két választásod van: vagy megpróbálod kibírni őket addig, amíg nem lesz lehetőséged elköltözni tőlük, vagy ha gyorsítani akarod a dolgokat, akkor tanulás helyett inkább munkát keresni, és közösen valami lakást keresnetek a barátoddal. Jobbat sajnos én sem tudok javasolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!