Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy könnyebb...

Mit tegyek hogy könnyebb legyen? Vagy haljak utána énis?

Figyelt kérdés
Jövő hónapban lesz egy éve hogy meghalt az anyukám ...és azóta minden nap rám tör a felismerés hogy uristen ő már nincs már nincs kihez fordulnom nincs kire számitanom nagyon hiányzik nemi birom nem akarok már igy élni egyre csak roszabb minden!!és e mellett párkapcsolatban élek ami tele van problémával és senki nem ért meg engem nem tudom elmondani senkinek azt ami bennem van!!!egyre inkább azt érzem hogy nem érdemes élnem és már nemis szeretnék!!ha tudtok akkor alami biztos ötletet elfogadnék amivel véget vethetek a szenvedéseimnek!!köszönöm a válaszokat előre is..:(((((

#elvesztés.öngyilkosság.fájdalom
2014. júl. 21. 11:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológusnál jártál? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez nem csak anyukádról szól, halmozottak a gondok, amik már túlnőttek rajtad, nem tudod egyedül megoldani. Szerintem szakemberhez kellene fordulnod, ha mást nem, de legalább ki tudod beszélni a bajodat, attól is jobb lesz.
2014. júl. 21. 11:18
 2/19 anonim ***** válasza:
83%

Nekem a kislányom halt meg. Azt mondják, az idő minden sebet begyógyít. Hát nem. Mikor már kezdene hegesedni az a seb, akkor egy bevillanó emlék, vagy a felismerés, hogy ő már nincs, újra feltépi a sebet.

Én mindig arra gondolok, hogy csak átmeneti az elválás. A halottaink csak előre mentek, és majd mi is megyünk utánuk, és akkor majd mi hagyjuk itt az élő szeretteinket. Aztán majd ők is jönnek.

Pont a napokban olvastam Romy Schneider életéről. Az ő anyukája elvesztette az unokáját, rá egy évre a lányát, és így élt még durván 15 évet. Ez neki biztos pokoli hosszú 15 év volt. De mára már mit számít? Ők újra együtt vannak mindhárman.

Szóval csak tedd a dolgod ezen a világon. Próbáld meg megkeresni az apró örömöket. Legyenek terveid.

2014. júl. 21. 11:23
 3/19 anonim ***** válasza:
nekem 9 éve,11 éves koromban halt meg anyám.eleinte nekem is ilyen gondolataim voltak de 1 év múlva elmúltak.nem árt ha van egy "tesód"akivel megbeszélheted a problémáid egy sör mellett aztán adtok egymásnak egy pacsit hogy te kimondtad ami fáj ő pedig végig hallgatott :)
2014. júl. 21. 11:24
 4/19 A kérdező kommentje:
nálam azis nagy baj hogy párkapcsolati problémák is vannak ha netán elkezdem a gonjaimrol beszélni rögrön azzal jön hogy már megint???én meg csak szép csendben sirok és hallgatok..ezt már nem birom a bevillanó emlék képeket szavakat mondatokat nagy nehéz a szivem olyan mintha félmázsás sulyokat cipelnék:(((már voltam pszichológusnál de csak egy két alkalommal mert van egy 3éves kisfiam is aki még nem ovis és nincs kire hagynom őt szóval tényleg magamra maradtam és egyre inkább azt érzem tennem kell valamit magammal csak még kevés a bátorságom:(
2014. júl. 21. 11:28
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Van egy hároméves fiad. Mi lenne vele nélküled? Neki hatalmas szüksége van rád, még nagyobb, mint neked volt anyukádra, mert ő még csak egy kisgyerek, te már felnőtt vagy. Mi lenne a kisfiaddal? Gondolom azt te sem szeretnéd, hogy neki is át kelljen élnie az anyukája elvesztését. Ennyi idősen már fölfogja ám, hogy anya nem lesz vele soha többet. Tényleg ezt akarod vele tenni? Erősnek kellene lenned a fiadért!
2014. júl. 21. 11:38
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Tenned kéne valamit magaddal?

Igen, tenned kéne....össze kellene szedned magad, mert van egy gyereked, akit fel kell nevelned. Mert neki te vagy az anyukája.

2014. júl. 21. 11:41
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd el magad ennyire hiszen van egy kisfiad aki szeret és szüksége van egy szerető családra. Ha ennyire el vagy keseredve gondolj arra hogy van kiért élned van feladatod. Szóval ne érezd azt hogy nincs miért élned mert az nagyon önző dolog. A kisfiadért élned kell!!!
2014. júl. 21. 11:44
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Ismered a mondást: segíts magadon és az Isten is megsegít. Az a baj, hogy az emberekkel nem tudatosítják kellően és időben, hogy az életét jelentős részben mindenki maga irányítja, nem szabad állandóan kívülről várni a megváltást. Lépni és tenni kell annak érdekében, hogy a dolgok megfelelően alakuljanak. Másrészt tudomásul kell venni, hogy "az élet nem egy habostorta", vannak rajtunk kívül álló történések, amik ellen nem tudunk semmit tenni, de okos ember elfogadja, hogy van nála is nagyobb erő, ami elől viszont esetleg ki lehet térni. Nem szabad túlzott érzelmeket belevinni olyanba, ami nem érzelmek kérdése, mert tárgyszerű. Édesanyád halála biztosan mélyen érintett, de neked örülnöd kell, ha jóban voltatok és szerettétek egymást és ezt a szeretetet más emberekre is át kell vinni. A halál mindenkit érint és nem a megváltoztathatatlanon kell búslakodni, hanem annak érdekében kell tenni, hogy az életben maradottak éljék egészségben az életüket, és nekik kell szeretetet nyújtani. Minden párkapcsolat tele van problémákkal, pláne, ha az ember csak a problémákra fókuszál. Vagy meg kell oldani a problémákat (ha megoldhatók), vagy van olyan, amit nem lehet és akkor arra csak legyinteni kell. Mindenkin saját magán műlik, hogy boldog-e az életben. Nem kívülről jön a boldogság, hanem belülről: meg kell látni, fel kell fedezni és ezeket kell központba állítani. Bizonyára ismersz boldog embereket. Ha mélyebben belenézel az életükbe, rájössz, hogy ők ugyanolyan vagy nagyobb gondokkal küzdenek, de ők nem ezeknek élnek, hanem az örömet okozó dolgoknak, miközben persze naponta megküzdenek a gondokkal ők is, de azt az élet velejárójaként fogják fel.
2014. júl. 21. 12:03
 9/19 anonim ***** válasza:

Mond el nekünk :)

Azért vannak itt emberek akik meghallgatnak :)

2014. júl. 21. 12:10
 10/19 anonim ***** válasza:

Ettől a pasitól nem kellene megszabadulnod? Csak mg jobban lehúz téged, egy jó kapcsolat nem ilyen.

A gyerekednek éltetnie kell téged ilyenkor is, ez előre vihetne, pont azt akrtam mondani, hogy alapíts családot, hogy legyen kire támaszkodnod, de már van. Csak nem olyan,a milyen jó lenne ilyen esetben. Vagyis a párod nem, és ennél az is jobb, ha nincs, felszabdulnál, csak nehéz eleinte, meg elhagyni is. Már talán azt se hiszed el magadról, hogy kellenél bárki másnak, így inkább vele maradsz. Ha a pasira anyagiak miatt szükséged is van még, mindenképp jó lesz, ha munkába mész, ha barátkozo és addig is legalább másoktól érezheted, hogy szeretnek.

2014. júl. 21. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!