Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gonoszság lenne ez részemről?

Gonoszság lenne ez részemről?

Figyelt kérdés
Lassan 15 éve egyedül nevelem gyermekeimet,akik időközben felnőttek! A legkisebb 20 éves lesz,a nagy már 28. Még velem laknak,ami persze jó,ha gy nézzük,de szeretném a saját életemet élni! Belefáradtam,hogy másból sem áll a napom,mosni,főzni,takarítani,mosogatni utánuk és hagy ne soroljam,hiszen ezt minden szülő megteszi! De már nagyok! Most lenne lehetőségem külföldre menni,élni,dolgozni,új életet kezdeni! Szívem egyik fele húz,másik visszatart,mi lesz a gyerekeimmel? Tudom,állandóan azon pörögne az agyam,mi van velük,van e mit enniük,rend van e..stb! De meddig mehet ez így? Természetes ez,vagy én ragozom túl? Mindegyiknek lehetne már külön családja,élhetnék az életüket,de úgy érzem,nekem ez a sorsom,életem végéig őket ellátni,kiszolgálni! Természetes ez?? Biztos hibáztam,kiszolgáltam,elkényeztettem őket..de akkor még kicsik voltak! Ideje lenne a talpukra állni! Vagy nem?? Kérdés! Menjek,lépjek..vagy óriási gonoszság,önzőség részemről?
2014. dec. 4. 17:34
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
48%

Kérdező, itt arról van szó, hogy

ÉRZELMILEG NEM TUDSZ LEVÁLNI,

de aggódsz, h ők sem, rólad.

A kérdésed erről szól, csak nem igazán mersz szembenézni evvel. Ezt kellene körüljárnod.

Egyébként simán elutazhatsz, elköltözhetsz. Attól még konktaktálhatsz távból a gyerekeiddel.

Javaslok ilyen esetre egy fokozatos megoldást:

1. Egyre többet beszélni velük arról, h döntöttél, tervezel elköltözni messzire.

2. Előre szólsz nekik arról, hogy a fokozatos megszokás érdekében először csak a közelbe költözöl egy hónapra, albiba, hogy megtudjátok, érzelmileg és más tekintetben (pl mennyire önellátóak ők) mennyire bírjátok ki egymás nélkül. (Esetleg telefonos segítség lehetsz számukra, alkalmasint, mint a Vágó műsorban. ;) ) Hangsúlyozd ki előttük, h e döntésed érzelmileg mindannyiótok számára egy próbatétel is egyben, szóval neked is nehéz, de a megérzésed szerint szükséges van megtapasztalnod azt a bizonyos mediterrán országot, mégpedig önállóan, külön háztartásban.

3. az egy hónapnyi közeli albi után megtudjátok, érzelmileg hányadán álltok, és vagy folytatod a közeli albérletben élést, amíg meg nem szokjátok MINDANNYIAN (te is) az elválást, vagy akár egy hónap múltán máris messze költözhetsz.

2014. dec. 5. 19:29
 32/34 A kérdező kommentje:

29!Téged is érdekelt ezek szerint,mert elolvastad,sőt vetted a fáradtságot és még válaszoltál is! :P :) ....amit köszönök! :)

30! Szó sincs róla,hogy a gyerekeimet vádolnám,okolnám az én jó vagy rossz döntésem miatt! Azt hiszem a 31-es válaszoló fogalmazta jól meg,érzelmileg nem tudok tőlük elszakadni,mert nem látom tisztán a jövőjüket--nélkülem!

Aggódom,hogy mi lesz velük,de ez talán csak nem baj? !

Mint írtam,ha külön családjuk lenne,teljesen más lenne a helyzet,másképp élném meg én is!

Alapból egy "Tyúkanyó" típus vagyok..erről pedig nem tehetek! :)

Mindenkinek köszönöm a válaszokat...van még egy hónapom dönteni! :)

2014. dec. 6. 00:01
 33/34 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de én megsértődnék. 'Igaz, hogy el tudod látni magad, és tervezed is, hogy elköltözöl itthonról! De nélkülem életképtelen vagy! Nem vagy házas, tehát nem veszlek felnőttszámba sem! Miért muszáj érted élnem, ez nem igazság!'
2014. dec. 6. 13:18
 34/34 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ők hiányoznának neked, abban nincs semmi szégyen, de ahogy megfogalmazod, kicsit nárcisztikusnak tűnik, mint a Vízcseppek a forró kövön-ben: "nincs szükséged rám" - "Persze. Neked van szükséged rám."
2014. dec. 6. 14:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!