Gonoszság lenne ez részemről?
Soha nem hagynám el a 20 éves gyerekemet, aki tanul, most a legérdekesebb a személyisége. Én 35 évesen is nehezen viselném, ha nem ölelgethetném meg hetente az én anyukámat.
Neki pedig még napi kapcsolatra van szüksége.
Elhiszem, hogy végigcsináltad 3 gyerekkel meg minden...
Az én értékrendemben a lapostetős házak, a kabóca hangja, a tenger moraja és a kellemes napsütés pont a legzavaróbb tényezők lennének, ha el kellene hagynom a két 20 éves gyerekemet.
A 20 éves egyetemisták nagytöbbsége még hülyegyerek.
Nyilván sok féle 20 éves van, hiszen van, aki már 16 évesen élettársi kapcsolatban él, 20 évesen óvodás gyerekei vannak... És van, aki 60 évesen is a szülei nyakán lóg.
Én az egyetemisták nagytöbbségéről beszélek (náluk sok minden kitolódik), ráadásul a kérdező gyerekei nem pénztárosként, vagy eladóként dolgoznak a suli mellett, mert nincsenek rászorulva.
Minden családban mások a relációk is. Van, ahol a 18 éves gyerek pakolhat, hiszen lejárt a szülői feladata, van, ahol annyira szoros, hogy valódi bensőgés, napi kapcsolat marad. Az is változó, ki miért szül gyereket és miért, hogyan szereti a gyerekét.
A kérdező tudja, náluk és bennük mi zajlik.
24. Nem arab ország.Élni szeretnék ott,mert beleszerettem,nekem pont az időjárás,a tenger morajlása,a nyugodt légkör,a kis házikók tetszenek,ez vonz.
Nem szeleburdik a gyerekeim,talán túl komolyak is. Nem csavarognak,nem cigiznek,nem isznak,eléggé maguknak valók.
Igen,itt még a 20 éves az,akinek "valóban" szüksége van rám,de ő is kijelentette,amint vége a sulinak,megy ebből a városból.Az még egy fél év,akkor itt maradok egyedül?Hiszen előbb-utóbb a két fiú is elmegy. Úgy érzem,feláldozom magam továbbra is miattuk,ami természetes is volt eddig,hiszen ők voltak az elsők,de ha mondjuk 50 éves koráig nem nősül meg a fiam,akkor én addig ne mozduljak,mert a szülő kötelessége gondoskodni róluk?
Olyan ördögi kör ez. Ismerek olyan anyukát,aki ezelőtt 15 évvel itt hagyta az akkor tíz éves lányait,amit én is elítélek.
Talán én vagyok túl lelkis,túl ragozom ezt az egészet.
De az biztos,ha most nem megyek,nem valószínű,hogy lesz még alkalmam így lépni.
A lányomnak említettem már,hogy elmegyek,ő annyit mondott,na persze,úgysem megyek én sehová..
Nehéz,nagyon nehéz döntés lesz,bárhogyan is alakul.
Ha elmegyek és nem jó,vissza még mindig jöhetek,de ha maradok,a lehetőség elszáll!
Egy 19 éves nem "kicsi", és ha normálisan nevelted, önállóságra, akkor nem kell neki semmiféle segítség. Vagy ha mégis, majd szól.
De mártírkodj csak, senkit nem érdekel a problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!