Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gonoszság lenne ez részemről?

Gonoszság lenne ez részemről?

Figyelt kérdés
Lassan 15 éve egyedül nevelem gyermekeimet,akik időközben felnőttek! A legkisebb 20 éves lesz,a nagy már 28. Még velem laknak,ami persze jó,ha gy nézzük,de szeretném a saját életemet élni! Belefáradtam,hogy másból sem áll a napom,mosni,főzni,takarítani,mosogatni utánuk és hagy ne soroljam,hiszen ezt minden szülő megteszi! De már nagyok! Most lenne lehetőségem külföldre menni,élni,dolgozni,új életet kezdeni! Szívem egyik fele húz,másik visszatart,mi lesz a gyerekeimmel? Tudom,állandóan azon pörögne az agyam,mi van velük,van e mit enniük,rend van e..stb! De meddig mehet ez így? Természetes ez,vagy én ragozom túl? Mindegyiknek lehetne már külön családja,élhetnék az életüket,de úgy érzem,nekem ez a sorsom,életem végéig őket ellátni,kiszolgálni! Természetes ez?? Biztos hibáztam,kiszolgáltam,elkényeztettem őket..de akkor még kicsik voltak! Ideje lenne a talpukra állni! Vagy nem?? Kérdés! Menjek,lépjek..vagy óriási gonoszság,önzőség részemről?
2014. dec. 4. 17:34
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
79%

Ebből gondoltuk, hogy nagyon kiszolgálod őket: "Belefáradtam,hogy másból sem áll a napom,mosni,főzni,takarítani,mosogatni utánuk és hagy ne soroljam,"

Persze, hogy belefáradtál, az élet rendje, hogy önállósodjanak.

2014. dec. 4. 17:59
 12/34 anonim ***** válasza:
88%

Kedves Kérdező a gyerek olyan lesz, amilyennek nevelik.

Te gondolom egész életükben, mindent a fenekük alá toltál, kiszolgáltad őket, azért kell neked most is utánuk mosogatni, pakolni, stb. mert eszükbe se jut, hogy ők is megtehetnék...az egy dolog, hogy minden szülő megteszi de egyesek maguk mellé állítják a kölyköt és megtanítják neki! Ez úgy nem megy, hogy húszon akárhány évig mindent te csinálsz aztán elvárod, hogy na innentől kezdve majd ti jöttök gyerekek. Nem szokták meg, nincs nekik megtanítva ezek után, mit vársz?

Hogy természetes legyen nekik és belássák?

Engem már kisgyerek koromban odaállított az anyukám maga mellé és én is csináltam, amit meg tudtam csinálni. Egy idő után természetes volt és nem kellett rágni semmiért a fülemet. Én utánam nem mosogat, takarít az anyám mert nekem természetes, hogy én csinálom.

Szépen el lettek kényeztetve a gyerekeid de most már csak egyet tehetsz: a sarkadra állsz és megmondod nekik, hogy felnőttek és gondoskodjanak magukról mert te már belefáradtál ők meg ne legyenek ilyen életképtelenek. Egyébként is szégyen, hogy ilyen korban nem képesek magukról gondoskodni.

Afelől meg ne edd magad azon, hogy jaj mi lesz velük. Mi lenne? Semmi! Max. összemossák a ruháikat, rendelnek valami gyors kaját, csinálnak zacskósat aztán egyszer csak maguktól is rájönnek a dolgokra és apránként megtanítod őket ha hajlandóak figyelni rád.

Ne izgulj nem halnak éhen és nem fognak pucéron járni.

Csak engedd el őket és fedezzék fel a világot maguknak.

2014. dec. 4. 18:13
 13/34 A kérdező kommentje:
Még mielőtt mki félreérti,nincs itt azért arról szó,hogy semmit nem csinálnak! Dehogynem! Porszívóznak,takarítanak és ha nem vagyok itthon,el is mosogatnak,sőőt,a mosógépet is betudják indítani! Igaz 4 órás programra tette legutóbb is a fiam...de kimosott! :) :) ! Azért a lakás nem szaladna..és azért főzni is tudnak! Nekem van lelkiismeret furdalásom,hogy nem-e gonoszság ez a részemről! Talán nem jól írtam,fogalmaztam meg az egészet...bocs! Életképesek...nem kicsit..az én részemről érzem ezt szemétségnek!! ..csak úgy elmenni több ezer km-re...és "magukra" hagyni őket!
2014. dec. 4. 18:21
 14/34 anonim ***** válasza:
61%
Nem fogod kibirni a messzeséget, én ebben a helyzetben vagyok.
2014. dec. 4. 18:24
 15/34 anonim ***** válasza:
71%
Biztos, hogy nem csak te mártírkodsz? Egyre kevésbé tűnik úgy, mintha muszáj lenne maradni.
2014. dec. 4. 18:33
 16/34 anonim ***** válasza:

7 vagyok. Akkor csak nehezen viseled, hogy már felnőttek a gyerekeid, és nem mered őket elengedni. Eddig ők is támaszt nyújtottak neked, ahogy te is nekik, most viszont lehet te is elveszted ezt a támaszt. Ők meg lesznek nélküled, ezen ne aggódj.

Nem inkább attól félsz hogy neked lesz nehezebb nélkülük? :)

2014. dec. 4. 19:02
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

Emlékszem 23 évesek voltunk, amikor barátnőm szülei elhúztak a világ másik felére új életet kezdeni. A lánynak és húgának otthagytak mindent. A barátnőm teljesen becsavarodott, nagyon magányos volt, elkezdett inni. Két év múlva hazajöttek a szülei, hogy talpra álítsák.

Kurta nehezen élte meg a két az "elvileg" felnőtt gyerek, hogy hirtelen elvesztették a szüleiket.

Azóta eltelt 13 év, a csaj azóta magányos és rehabos intézetben dolgozik segítőként.

2014. dec. 4. 19:13
 18/34 A kérdező kommentje:
Nekem nem muszáj mennem..a pénz miatt nem! Itt is van jól fizető állásom!Vágyom abba a mediterrán országba,de közben a gyerekeimet sajnálom itt hagyni!Tudom,hogy meglennének nélkülem,de abban is biztos vagyok,hogy nagyon,de nagyon hiányoznék nekik,mint ahogy nekem is Ők! Igen,van egy megszokott életritmusunk,amihez Ők is hozzászoktak,haza jönnek,kajcsi kész,minden meg van csinálva,semmi dolguk nincs!Minden más lenne,ha lenne családjuk,ha tudnám,hogy van társuk,van kihez haza menni,de ha én elmegyek,mind ez megszűnik! Ettől van lelkiismeret furdalásom,állandóan itt járna az agyam,jól tettem -e ezt,megtehettem-e ezt velük,hiszen én vagyok az anyjuk! Tudom,nem kicsik,de én úgy érzem,lehet azt gondolnák,cserben hagytam Őket!Lehet most van ilyen lehetőségem,az életben nem lesz több és nem tudom felnőtt gyerekek mellett megengedhetem e ezt az önzőséget,léphetek- e?
2014. dec. 4. 19:45
 19/34 anonim ***** válasza:

Azt fontos lenne tudni, hogy a 20 éves tanul-e még?

Mert pl ha a 28 éves mondjuk 24 éves koráig egyetemista volt, akkor szemétség a 20 évessel szemben, hogy őt nem támogatod majd, a tesója meg kijárhatta a sulit és még 4 évig félre is rakhatta a fizetését mert otthon élt.

Azért elég nagy különbség lenne a gyerekek életben elindítása közt így.

2014. dec. 4. 19:48
 20/34 anonim ***** válasza:
Attól, hogy egyedülállóak, még felnőttek, ráadásul ott vannak egymásnak.
2014. dec. 4. 19:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!