Miert eri meg gyereket vallalni?
Nem olvastam a beírásokat.
Kicsit megdöbbentett a kérdés. Mi az, hogy megéri-e nekünk, felnőtteknek...? Ezt én nem értem. A gyerek nem pénz, hogy megéri-e.
Az aggódás vonatkozással viszont egyet értek, evvel számolni kell - aki tudja, h túlzottan aggódni fog a gyermekéért, az egészségéért, stb, annak meggondolandó - A GYERMEK ÉRDEKÉBEN ELSŐSORBAN. De mi az, hogy nekünk, felnőtteknek megéri-e...? Ez úgy hangzik, mint ha kereskedelemről beszélgetnénk... :S
Ha nincs kellő egzisztencia, anyagi háttér a gyermekneveléshez, akkor sem tanácsos gyermeket vállalni, de itt megint a gyermek leendő érdekeiről van szó, nem arról, hogy "én ,a felnőtt csináljak-e gyereket, mert nyerő-e nekem, vagy nem nyerő"...
Ha van lenne egzisztenciám, és olyan párom, akiről sejtem, h jó anya lesz, akkor már csak a tulzó aggodalmaskodó hajlamom tartana vissza esetleg, a gyermekvállalástól. A gyermek egy csoda, megtanít újra a nyitott, teljes, független, egyéni lelkületre, kibontakozásra, illetve aki ilyen (pl jómagam), az hasonló pszichés közelben szárnyalhat, ergo a leendő gyerekemmel is épp úgy egy hullámhosszon leszek, amíg nem kamasz, mint általában a 10 év alatti gyermekekkel. Ám a kamasz kor is az élet velejárója, és ha csak rajtam múlik, akkor jó kapcsolatom lesz a leendő gyerekemmel akkor is , ha kamasz lesz, ill amikorra felnő.
"Gondoljatok bele, ha valakinek annyira érdektelen és élhetetlen az élete, hogy csak avval tudja lekötni magát a haláláig, hogy csinál pár gyereket, az miért akar bármilyen DNS-t is továbbörökíteni?"
hát pedig a legtöbb ember ilyen. egyedül a gyereke ad értelmet az életének.
kérdező: a legtöbb ember önzésből és ösztönből vállal gyereket.
a fajfenntartás elég erős ösztön.
a többség meg egyszerűen csak önzőségből vállal gyereket, ezért "éri meg". az egyik válaszolót lepontozták, pedig ő legalább őszinte volt. leírta, h azért vállal gyereket, h gondozza, ha idős lesz. a többség ezért akar gyereket, meg azért, h a saját meg nem valósult álmait megvalósítsa.
persze lehet kábítani saját magunkat azzal, h mekkora lemondás egy gyerek, de vhogy az emberek nem az árva gyerekeken segítenek azzal, h felnevelik őket, hanem mind sajátot akar.
Előző: van ebben valami, de kérlek, ne általánosíts. :)
Vannak a világban más gyermekeivel örömmel foglalkozó személyek, pl jó pedagógusok is. És a nem szakemberek között is vannak pl jó szülők, akik egyben puszta örömből nevelik a gyereküket és azért, hogy a gyermek kibontakozhasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!