Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más is van úgy, hogy nem mer...

Más is van úgy, hogy nem mer gyereket vállalni, mert fél, hogy olyan állat lesz a gyerekével, amilyen az apja volt vele?

Figyelt kérdés
Apám tulajdonképpen egy primitív bunkó, ha két szóban össze akarom őt foglalni és nagyon félek tőle, hogy én is olyan lennék, mint ő. Nagyanyámnak beismerte, hogy ő nem így akart engem nevelni, de nem tudott mást csinálni, hisz ilyen a természete. Nagyanyám elmesélte, hogy nagyapám is mindig bunkózott és szemétkedett apámmal és valószínűleg ez vezetett ide. Gyűlölték egymást, ahogy én is utálom apámat. Lehet, hogy nálunk ez ilyen családi beidegződés, hogy minden apa szemét a gyerekeivel? :/

2013. okt. 15. 20:19
 1/4 anonim ***** válasza:
74%

Csernus szerint igen. Alapvetően az egész pszichológia ezt vallja. Persze tudatosan tudsz rajta finomítani, de állítólag stressz helyzetben a beépült mintához nyúlunk vissza... a szüleinkhez.

Ettől függetlenül szerintem nem ilyen egyszerű, sokan kitörtek már ilyen körökből. Erős elhatározás kell, illetve tudatos kontroll. Pl. megbeszélni a férjeddel/feleségeddel, hogy ha ezt meg ezt csinálod, akkor szóljon rád, beszéljétek meg, ilyesmi.

2013. okt. 15. 20:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

minden az önismereten mulik. a legtöbb embernek fogalma nincs arrol milyen ö maga és ah valaki szembesiteni meri megsértödik és letagadja mert tényleg nem érzi igy.

van a másik aki tudja magárol de képtelen változni de szerintem ezek nem akarják valoban.

ha tényleg tudatos akarsz lenni akkor akarni fogod a fejlösésed, a változásod.ez ott kezdödik h mikor az elsö üvöltö hangnemet megengeded azonnal lekapcsolsz hisz rájöttél hogy üvöltesz.

ez csak aproság de igy indul.ez olyan mint a káromkodás. ha e akarsz szokni akkor amint kimondtad fel fog tünni és elnézést kérsz. elöbb utobb elhagyod.csak a gyerekednél is TUDD hogy milyen nem akarsz lenni, ne csak most.

és igen. ha férjed rádszól hogy "olyan vagy mint az apád" ne háritsd el h mit képzel. hanem gondolkodj el és adj igazat ha ugy van. ez már pozitiv. a legtöbben összevesznek a társukkal ilyen helyzetben ami még több problémát szül.

2013. okt. 15. 20:35
 3/4 anonim ***** válasza:
52%
Ezt hívják generácis átoknak ami nálatok van.
2013. okt. 15. 22:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát én ezt nem állítanám, velem soha nem éreztették, hogy szeretnek, nem dicsértek és még sorolhatnám. Én épp az ellenkezője vagyok. Igen volt amikor borult a bili, de magamban gyorsan lezártam, hogy na ezt én nem és megtudtam állni.A te életed, tudsz változtatni.
2013. okt. 16. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!