Tudnátok egy olyan férfival lenni, aki az egyik gyerekével nem törődik?
19 volt mikor megszületett a gyerek, nem akarta. Azt állítja a nő félrevezette, és egyébként sem az a nő akivel akármit meg lehet beszélni. Én ezt elhiszem neki, mástól is hallottam már, illetve nagyjából ismerem a nőt, én is tudom hogy milyen. A gyerek most már 15 év körül van, nem tartja vele a kapcsolatot, nem is látta még, a gyerektartást persze fizeti. Ez engem kicsit zavar, úgy gondolom a gyerek nem tehet semmiről, nem kellett volna a könnyebb utat választania.
Volt egy házassága egyébként azóta, onnan van egy 7 éves kislánya, vele nagyon jó a kapcsolata, közös a felügyelettel nevelik az anyával, tehát tényleg sokat foglalkozik vele, nagyon szereti, ennek alapján nagyon jó apának látnám.
De ezt a kettősséget nem tudom hová tenni. Én vagyok túl idealista alkat? Vagy el lehet ezt fogadni?
Ha nem tartja vele, akkor azért nem tudnék vele lenni, mert milyen ember már? Akkor is, ha nem akarta. A gyereke. Még vasárnapi apukaságra se képes? Vesződni se neki kell vele, csak élvezhetné az előnyeit, de szarik bele a gyerekébe? Ha tartja vele akkor azért nem, mert szar lenne, hogy van neki egy gyereke, aki mindig ott van és mindig ő az első, és ha közös gyerekünk is lesz, az csak a második lesz, mert ő már mindent átélt egy másik gyerekkel, ami a közösünkkel következik.
Az már csak hab a tortán, hogy komoly terveknél kell azzal számolni, hogy a saját gyerekednek azért lesz kevesebb, mert pénzelni kell neki az előzőt. Szóval én elve nem lennék gyerekes férfival mindegy milyen. De ha véletlen valahogy mégis úgy alakult volna, akkor inkább a kapcsolattartó, mert arra sehogy se találok szavakat, hogy valaki leszarja a gyerekét.
Ráadásul az milyen már, hogy van neki másik is, az meg megfelel neki. Mikor megszületett a következő, akkor is még az első kicsi volt, én nem is tudom, hogy nem jött ki belőle, hogy neki van valahol a fia.
(Amúgy most ez szemétség, de szerintem nem haszonlesés, csak racionális gondolkodás, ha valamit akarsz a jövőben ettől a faszitól, családot alapítani stb. akkor azért vele úgy kell tervezni, hogy kétfelé fizet gyerektartást...)
Ebben a helyzetben szerintem nem zavarna.
19. évesen fiatal volt, lehet az elején nem kereste utána meg már, hogy menjen oda.
Szerintem nem vagy túl idealista. A gyerek nem tehet semmiről. Az meg egy dolog, hogy nem akar valaki egy gyereket, mert ha szexelt, akkor mindig megvan rá az esély, hogy lesz gyerek. Ugyanis sajnos a gyakorlatban a sok fogamzásgátló módszer nem jelent semmit, ha a partner nem megbízható. És ha a partner félre is vezette, az akkor SEM a gyerek hibája, egyetértek veled.
Klasszikus egyébként, amiről írsz: a nem akart gyerek a "mostoha", a kívánt gyerek pedig a "kedvenc". Annyi ilyen van a gyakorikérdéseken, hogy "miért kivételeznek a testvéremmel?", kérdések sorozatban, és ez is ez a szituáció gyakorlatilag, csak még élesebb az ellentét, mert ugye az egyik semmit nem lát az apjából.
Ha nem fogja fel, hogy nem az ő akarásán vagy nem akarásán múlik egy gyerek létrejötte, onnantól, hogy szexel, akkor mi lesz, ha neked becsúszik egy gyerek? (Akaratodon kívül!!!) Ha az "akarós" fázis lesz rajta, akkor gyönyörűen neveli, és tökéletes apa, ha a "nem akarós fázis" lesz rajta (az életkor nem mentség), akkor meg továbblép?
Na de majd mindjárt jönnek mások, és leírják ennek az ellenkezőjét. ;) Ezért igazából neked kell eldönteni, hogy mennyire fér bele ez a te lelkivilágodba. Mert az, hogy kezeli az előző kapcsolatokat és gyerekeket, az a te ügyed is valamennyire, hisz együtt vagytok.
Ő is elvált szülők gyereke, az apja havonta látogatta, azt mondja semmi értelme a vasárnapi apaságnak, ezt tapasztalta. Én nem tudom..
A kislányát mint írtam közösen nevelik, ez nem zavar, aranyos kislány. Nekem is van egy fiam, mi is közösen neveljük a volt férjemmel egyébként. Közöset biztos nem akarunk. Anyagi problémák szerencsére nincsenek. Én sem várom el, hogy belefolyjon anyagilag az életünkbe, de egyébként nagyon jól keres, ezzel tényleg nincs gond.
Engem csak az zavar hogy van egy gyereke és nem érdekli.
A semminél szerintem jobb a vasárnapi apaság, már persze ha az apa személyében nem egy alkoholista állatról, vagy hasonlókról van szó.
De az ő gyerekének vasárnapi apja sincs. Semmilyen nincs, azt éli meg, hogy ő nem kell, csak egy véletlen baleset volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!