Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudnátok egy olyan férfival...

Tudnátok egy olyan férfival lenni, aki az egyik gyerekével nem törődik?

Figyelt kérdés

19 volt mikor megszületett a gyerek, nem akarta. Azt állítja a nő félrevezette, és egyébként sem az a nő akivel akármit meg lehet beszélni. Én ezt elhiszem neki, mástól is hallottam már, illetve nagyjából ismerem a nőt, én is tudom hogy milyen. A gyerek most már 15 év körül van, nem tartja vele a kapcsolatot, nem is látta még, a gyerektartást persze fizeti. Ez engem kicsit zavar, úgy gondolom a gyerek nem tehet semmiről, nem kellett volna a könnyebb utat választania.

Volt egy házassága egyébként azóta, onnan van egy 7 éves kislánya, vele nagyon jó a kapcsolata, közös a felügyelettel nevelik az anyával, tehát tényleg sokat foglalkozik vele, nagyon szereti, ennek alapján nagyon jó apának látnám.

De ezt a kettősséget nem tudom hová tenni. Én vagyok túl idealista alkat? Vagy el lehet ezt fogadni?

2013. jún. 11. 11:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is egy nem kívánt gyereke vagyok apukámnak.

Még a szüleim nem váltak el, de anyukámmal külön élünk és azóta apukám gyakorlatilag megszakította velem a kapcsolatot, mivel nem származik belőlem "haszna". (Ezt úgy kell érteni, hogy nem takarítok utána, nem adok neki pénzt, nem adom neki kölcsön a dolgaimat, stb...) Nagyon rosszul esik, mert évekig abban a hitben voltam, hogy szeret apukám, de mint kiderült, csak arra kellettem neki, hogy legyen kit kihasználnia.

Öcsémet nagyon szereti, most vett neki kocsit vele is él a saját lakásunkban. (Ő tervezett gyerek.) Én pedig a saját dolgaimat nem hozhatom el otthonról, mert nem engedi, csak ha viszek a bíróságról papírt.

Igazából engem nem az bánt, hogy nem élünk együtt és hogy nem látom minden nap, hanem hogy gyakorlatilag nem kellek a saját apámnak.

2013. jún. 11. 12:25
 12/16 anonim ***** válasza:
12%

hát megértem szegény pasit

belekényszerítették egy apaságba amit a háta közepére sem kívánt kihasználták és még fizethet is jó sokáig egy olyan dolog miatt amivel átverték

tény h a gyerek nem tehet róla -- de gondolj bele te hogy néznél mondjuk arra a gyerekre akit megszültél kényszerűségből, de nem akartál, mondjuk aki egy megerőszakolásból fogant meg ??????

nem jutna minden egyes nap eszedbe h milyen körülmények között fogant az a gyerek ?????

szerintem teljesen érthető h nem is akar tudni róla

ellenben a kislányt már együtt érett fejjel vállalta be a feleségével, nevelte nem teher neki ö is akarta h megszülessen -- így persze h jó a kapcsolat és szereti

2013. jún. 11. 12:26
 13/16 anonim ***** válasza:
95%
Pasi "állítja a nő félrevezette". Azért ez lehet, hogy mégsem így van. Lehet, hogy akarta, csak beijedt és most meg ilyen gusztustalan módon viselkedik
2013. jún. 11. 12:27
 14/16 A kérdező kommentje:

Biztos vagyok benne, hogy nem akarta a gyereket. fél évet voltak együtt, 19 volt, egyetemre járt, ki akar így gyereket? Mint írtam a másik gyereket szerették volna hogy megszülessen vele más is. Szóval tudom hogy egyrészt emiatt csinálja, másrészt nincsenek jó tapasztalatai a gyerek anyjával, ismerem a nőt valamennyire, tudom hogy nem lett volna könnyű dolga vele, harmadrészt az apjával sem szoros a viszonya ilyen kapcsolatban nőtt fel.

Valamilyen szinten megértem az indokait. Csak azt nem, hogy ezt hogyan tudja ilyen racionálisan felfogni.

2013. jún. 11. 12:45
 15/16 anonim ***** válasza:
52%
A férfiak másként gondolkodnak. Nagyon kevés férfi kötődik érzelmileg olyan gyerekhez, akit akarata ellenére a "nyakába varrtak".
2013. jún. 11. 17:33
 16/16 anonim ***** válasza:
az ilyen nem férfi és nem apa
2013. jún. 11. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!