Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság egy arab férfival Németországban.. Kaphat utanam EU-s papírokat?
Szerintem kaphat, ugyanis itt is ezt csinalja par no.
Nehany hete itt letartoztattak egy magyar not, mert ugy akart egy indiaihoz menni, h nem is beszeltek kozos nyelvet, persze feltunt az anyakonyvvezetonek...
Az azért nem olyan egyszerű :)
Érdekházassággal megütheted a bokád...
Harmadik válaszoló vagyok. Rendben, pontosítsunk.
A házassághoz elég sok papírt be kell szerezni, hogy egyáltalán engedélyt kapjatok. Ez egyszerűbb lesz Németo-ban, mert akkor nem kell mindkettőtök papírjait lefordíttatni hivatalosan (Bajza utca, jó drága) magyarra. Mi itthon kb fél évet vártunk a házasságkötési engedélyre. Összeházasodtok. Ezután beadhatjátok a családegyesítési célú tartózkodási engedélyre a kérelmet. Ekkor fennakadhat az első szűrőn a dolog, jön a kikérdezés, hogy nem áll-e fenn az érdekházasság gyanúja.
Ha megbuktok rajta, hát, őt kitoloncolják, te pedig: érdekházasság olyan családjogi vétség, ami a Magyarországon hamarosan hatályba lépő (júliustól) törvények szerint 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Persze lehet fellebbezni. Az Eu-s illetve német szabályokat nem ismerem, jobb, ha felkerestek egy ügyvédet (persze azt ne mondjátok, hogy érdekházasság lesz) és tájékoztatást kértek. Az még nem is kerül sokba.
A férjem már évek óta dolgozott Magyarországon, mikor megismerkedtünk. A vízumhoz, tart. engedélyhez majd állampolgársághoz semmilyen könnyebbséget nem jelentett neki, hogy magyar felesége lett.
Azt persze nem vitatom, hogy vannak olyanok, akik a családegyesítési vízumhoz való jogosultságot kijátszva jutnak vízumhoz. Ilyen mindig is volt és mindig is lesz.
Igen kaphat utänad eu-s papirokat, de ahhoz nemeto-i közöz bejelentett lakcim szükseges, neked tb, adoszam, na meg persze munkaszerzödes.
Nem olyan egyszerü, de megadjäk.
Ne menj bele ezert a segitsegert negy penzeket fizetnek mindenhol kb 3/5 ezer eu az ara.
Te meg ingyen akarsz torvenyt szegni szamomra balek vagy de jo nagy.
Egy hazassag nem jatek.gondolj bele kozben osszejosz eleted nagy szerelevel es varnod kell majd 5 evet a segitokeszseged miatt.
Ezen kivul ellenorzik az egyutelest kemenyen es rendszeressen.
3-5 ezer euro keves. A nemet nök 20.000 alatt nem csinäljäk. Es tevedsz. Nem minden esetben ellenörzik a pärokat, max az elsö 3 honapban.
Vegigcsinältam. Tapasztalatbol "beszelek".
Tudom, régi a kérdés, de elég nagy hülyeségeket írtak neked.
Csak akkor bűncselekmény, ha fizetnek neked érte, és ha még csak nem is ismeritek egymást, nincs közös nyelv, stb.. tehát mindenki számára totál egyértelmű, hogy csak érdekházasság
Ha jóban vagytok, ismeritek egymást nem fizet érte, van közös nyelv, és együtt tudtok élni pár hónapig, akkor az egyáltalán nem bűncselekmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!