Miert eri meg gyereket vallalni?
Dehogynem profitálhatsz, csak ügyesen kell befektetni :)
A gyerek elvileg eltart öregkorodra, segít a munkában.
Nincs értelme.
Sőt, csak logikai alapon nézve egy gyerek idő, pénz és energianyelő.
És mégis...
A dnsünkbe van kódolva, hogy szaporodjunk, adjuk tovább a genetikai jellemzőinket.
Egyszerűen rátör az emberre a vágy, hogy saját utódja legyen, akiről gondoskodik.
2-es valaszolo, ugye ezt te sem gondolod komolyan?
Manapsag az ember orul ha a gyerek egyedul kepes onalloan boldogulni. Sokan meg mindig a szulok nyakan elnek.
Tenyleg ugymond nem eri meg. De hatalmas szeretetet tudnak adni, es olyan jo erzes mikor valakinek te vagy a mindene. Reszunkrol nem jart sok lemondassal, maximum kevesebbet vagyunk kettesben. De mi meg tudtuk talalni az egyensulyt.
Akinek van gyereke, azzal semmi baj. Akinek van gyereke, és ő az élete értelme, az már szerintem gáz.
Gondoljatok bele, ha valakinek annyira érdektelen és élhetetlen az élete, hogy csak avval tudja lekötni magát a haláláig, hogy csinál pár gyereket, az miért akar bármilyen DNS-t is továbbörökíteni?
Én sem tudom, és még nekem sincs gyerekem.
Szerintem csak akkor érdemes gyereket vállalni, ha feltétel nélkül szereted és nem arra gondolsz hogy mennyi pénzben van, és mennyi idődet elveszi.
Lásd pl. kutya. Egy kutya is tökre felboríthatja az eddigi életed, csomó pénzbe kerül, aztán az orvosi költségek, a táp a felszerelés, stb. De aki szeretetből tart kutyát, az nem foglalkozik ilyesmivel.
Én sem sajnálom az időt a pénzt a kutyámra, utazáskor vagy akár költözéskor hozzá is kell alkalmazkodnom, de én választottam, és nem döntenék másképp.
Valahogy így lehet a gyerekkel is.
Mit szóltál volna, ha téged sem hoznak a világra, mert nem éri meg?
Életet kapni és adni egyaránt jó dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!