Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miert eri meg gyereket vallalni?

Miert eri meg gyereket vallalni?

Figyelt kérdés
A gyerek rengeteg gondoskodasra,torodesre szorul a szuloknek sohasem lesz olyan az elete mint elotte. Sokszor meg a legrendesebb szuloknek is kicsuszik a gyereke elete hiaba tesz meg erte mindent. Nincs gyerekem ezert kerdeznek olyan embereket akiknek van mi a gyerekvallalas ertelme,lenyege? Ha ilyen sok lemondassal,aggodassal jar?Mindig ugy erzitik hogy jo dontes volt gyereket vallalni?
2014. dec. 4. 15:10
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
93%
Nem "éri meg". Nem profitálsz belőle, csak szeretetet. Ha jól csinálod, és magad is hiteles vagy. Ha nem, akkor csak szimplán tönkreteszed egy másik ember életét is.
2014. dec. 4. 15:14
 2/23 anonim ***** válasza:
14%

Dehogynem profitálhatsz, csak ügyesen kell befektetni :)

A gyerek elvileg eltart öregkorodra, segít a munkában.

2014. dec. 4. 15:17
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Nincs értelme.

Sőt, csak logikai alapon nézve egy gyerek idő, pénz és energianyelő.

És mégis...

A dnsünkbe van kódolva, hogy szaporodjunk, adjuk tovább a genetikai jellemzőinket.

Egyszerűen rátör az emberre a vágy, hogy saját utódja legyen, akiről gondoskodik.

2014. dec. 4. 15:19
 4/23 anonim ***** válasza:
80%

2-es valaszolo, ugye ezt te sem gondolod komolyan?

Manapsag az ember orul ha a gyerek egyedul kepes onalloan boldogulni. Sokan meg mindig a szulok nyakan elnek.

Tenyleg ugymond nem eri meg. De hatalmas szeretetet tudnak adni, es olyan jo erzes mikor valakinek te vagy a mindene. Reszunkrol nem jart sok lemondassal, maximum kevesebbet vagyunk kettesben. De mi meg tudtuk talalni az egyensulyt.

2014. dec. 4. 15:22
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem meg nincs gyerekem, de szeretnek. Apam egyszer azt mondta hogy ha nem lenne a batyam es en, nem lenne semmi olyan fontos amiert eljen, mert mi eltetjuk ot. En azt erzem ha nem lenne az apam, nem lennek egesz ember es szerintem egy ido utan ugyanezt ereznem ha nem szulnek gyermeket.
2014. dec. 4. 15:23
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Pont azért van annyi rossz családi kapcsolat és elkeseredett szülő, mert a tévhit az, hogy megéri gyereket vállalni. Megéri, persze, csak nem olyan szempontból, ahogyan sokan hiszik. Nem hoz nagyobb társadalmi megbecsülést, anyagi helyzetet, minőségibb életet, nem is biztos, hogy öregkorodban eltart, vagy olyan lesz, amilyennek akarod.. nem szabad elvárásokkal állni a gyerekvállaláshoz. Annak éri meg gyereket vállalni, aki a gyereknevelés öröméért teszi. Aki boldog, ha a gyereke először szólal meg, járni tanul, vagy először dönt helyesen önállóan, stb. Szerintem a gyerekvállalás értelme az, hogy egy tiszta lappal induló újszülöttből boldog embert nevelj normális értékrenddel. Olyan ez, mint pl. a szobrászat: leginkább rajtad múlik, mi lesz a végeredmény. Ha jól csinálod, a gyerek meghálálja szeretettel, törődéssel. Ezek viszont nem járnak alanyi jogon, tenni kell érte. Egyébként nekem nincs gyerekem, a jövőt pedig meglátom még, hogy alakul. De ha végül vállalok, kizárólag a leírtak alapján teszem, nem azért, mert bármi más hasznot remélek tőle.
2014. dec. 4. 15:30
 7/23 anonim ***** válasza:
52%

Akinek van gyereke, azzal semmi baj. Akinek van gyereke, és ő az élete értelme, az már szerintem gáz.

Gondoljatok bele, ha valakinek annyira érdektelen és élhetetlen az élete, hogy csak avval tudja lekötni magát a haláláig, hogy csinál pár gyereket, az miért akar bármilyen DNS-t is továbbörökíteni?

2014. dec. 4. 15:33
 8/23 anonim ***** válasza:
83%
Még nincs gyerekem, vagyis van, a hasamban, szóval nemsokára lesz :) Hát, olyan értelemben, ahogy te mondod, nem éri meg. Valami miatt viszont mégis megéri: a szeretet, a boldogság miatt. Hogy tudom, hogy a szerelmemből és belőlem van, ez valami hihetetlen és csodálatos dolog egyszerre. Nekem így lesz teljes az életem, az apja ugyanezt mondja. Persze ezt a vágyat nem mindenki érzi, de nem is kell mindenkinek gyereket vállalni.
2014. dec. 4. 15:41
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tudom, és még nekem sincs gyerekem.

Szerintem csak akkor érdemes gyereket vállalni, ha feltétel nélkül szereted és nem arra gondolsz hogy mennyi pénzben van, és mennyi idődet elveszi.

Lásd pl. kutya. Egy kutya is tökre felboríthatja az eddigi életed, csomó pénzbe kerül, aztán az orvosi költségek, a táp a felszerelés, stb. De aki szeretetből tart kutyát, az nem foglalkozik ilyesmivel.

Én sem sajnálom az időt a pénzt a kutyámra, utazáskor vagy akár költözéskor hozzá is kell alkalmazkodnom, de én választottam, és nem döntenék másképp.

Valahogy így lehet a gyerekkel is.

2014. dec. 4. 15:45
 10/23 anonim ***** válasza:
16%

Mit szóltál volna, ha téged sem hoznak a világra, mert nem éri meg?

Életet kapni és adni egyaránt jó dolog.

2014. dec. 4. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!