A kamasz fiamnak családalapítási tervei vannak! Be vagyok pánikolva! Mit tennétek?
Kamasz egy 18 éves fiú???? Már a jog szerint is felnőtt.
Én a helyedben a karácsonykor csinálnék egy "nász" ebédet, ismerjük meg egymást címszó alatt. A lány családja és a ti családotok. Lesz ami lesz. :)
Senki nem szereti, ha kényszerítik, nyilván. De ha nem lakik itthon, hiába ígéri meg, hogy suliba jár. Nincs rá kihatásom. Eleve ebben már megállapodtunk vele, hogy a technikumot elvégzi. Megígérte, szavát adta, megesküdött. Most már kertel, hogy nem is tetszik neki a szak, amit pedig ő választott, de megesik persze, hogy tévedett. Speciel az én szüleimet nem érdekelte, hogy tovább tanulok -e, vagy sem. Kamasz voltam, nem érdekelt, nem tettem. Most úgy gondolom, bár kényszerítettek volna! Tehát igen, ha velünk élne, kényszeríteném. Nem durván, de ahhoz a feltételhez kötném az autót vagy mást, hogy elvégzi a sulit. 1 évről van szó. És az ő érdeke.
17 éves, igen, kamasz. Egy 17 éves még az. A gondolkodása végképp az.
A gyereket meg nem tervezik, de elszólta, hogy óvszer nélkül mennyivel élvezetesebb a szex.... És a lány nem szed tablettát. Szóval bármi lehet.
Húha!
Erős a gyanúm, hogy anyuka meg akarja fogni a fiút a lányának. Szóval, hogy teherbe fog esni az a lány, MERŐ VÉLETLENSÉGBŐL.
Hát, mindenesetre megmondanám, hogy ha fölcsinálja a csajt, akkor utána az az ő gondja lesz. És ha ilyen a szülői háttér, akkor elég élősködő famíliába csöppen bele.
Mivel foglalkoznak a lány szülei?
"#10 "nekem is van párom, nagyon szeretnék vele összeköltözni, de anyumék megmondták hogy csak egyetem után, közben barátom is otthon lakik, ad haza pénzt + tud gyűjteni is, még 4 év az egyetem, mégsem hagyom ott csak azért hogy hamarabb együtt lakhassunk," - nem tudom, mennyire hálás vagyok a sorsnak, hogy anno nem ilyen nővel hozott össze az élet, ahol az lett volna a döntő a kapcsolatunkban, hogy mit "mondtak meg a szülei"... úgyhogy leérettségizett, és rá pár hétre össze is költöztünk (cirka egy éves kapcsolatban)..."
Akkor légy hálás a sorsnak :) nem mindenkinek feltétlenül az a célja hogy minél hamarabb dolgozhasson, tanulás kárára is akár, mindig is szerettem volna egyetemre járni, olyan szakot sikerült "kifognom" ami mellett egyáltalán nem tudnám eltartani magam, azt meg bocsi, de nem várom el anyuméktól hogy fizessék nekem hogy külön lakok a barátommal.. :D kicsit vicces lenne, nem? Hitellel kezdeni meg csak ezért nem fogok, és abba sem mennék bele hogy barátom tartson el.. Így még ő is tud legalább félretenni :)
Inkább most 4 évig legyen kicsit rosszabb mint az utána következő 50ben mert kihagytam a tanulást..(lehet szidni hogy ne higgyem, hogy minden a tanuláson múlik, de nagyon úgy néz ki, hogy ezt a szakot ha elvégzem, akkor nem lesz gond azzal soha, hogy nem lesz munkám) Nem fog se barátom se én belehalni ha nem lakunk még addig együtt, még ha nagyon szeretnénk is..
Remélem a te barátnőd sem fogja ezt megbánni pár év múlva :)
Ismerős szitu az exem is erre játszott.
Ő rossz anyagiak közül jött mi viszont jól élünk viszonylag és ha hagyom bele menekült volna a házsaságba csak h megszabaduljon a szüleitől.
Én ebbe nem mentem bele szét is mentünk amennyire tom ö még mindig a szüleivel él én viszont jövőre diplomázom.
Szerintem jobb döntés volt mint sem akkori 10 osztálya melót keresni.
Am a fiad valszeg meg van kattanva a szextöl és ezért ilyen befolyásolható.
Már bocs de valszeg fogalma nincs mi fán terem a gyerek nevelés meg ez az egész családosdi és mire rájön ár késő lesz.
Rengeteg csaj erre játszik, pláne annál akinek van lakása jó állása...
Ha van esze most még kiszállhat.
Kérdező (#23) erre csak azt tudom mondani, amit a #20-ban már leírtam, az én párom (aki lány) is összeköltözött velem pár héttel az érettségi után, és akkor nem akart továbbtanulni, én meg ezt természetesen szó nélkül tudomásul vettem. Ahogy aztán nyilván azt is, amikor 3-4 év múlva úgy döntött, hogy diplomát akar szerezni, és szerzett is kettőt mindjárt...
Na, kinek és mire lett volna jó, ha a dolgok nem így történnek, hanem úgy, ahogy az általában szülők szerint az "normális"? Hoztunk volna mindketten egy rakat tök fölösleges áldozatot és lemondást pusztán a "rendpárti, értékelvű, konzervatív"-nak mondott maszlag diadaláért????
Arról meg nem tehetek, de aki felnőttként a túl kevés szigort meg a túl sok szabad döntést sérelmzi a saját fiatalkorában, arra hajlamos vagyok úgy nézni, mint egy marslakóra... számomra semmivel sem kevésbé valószínűtlen jelenség:)))
Kérdező, most játszásiból, mi lenne, ha jobban bíznál a saját fiadban és a saját nevelésedben, és nem akarnád mindenáron rá kényszeríteni azt az utat, amit TE tartasz úgymond "normálisnak"???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!