Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A kamasz fiamnak családalapítá...

A kamasz fiamnak családalapítási tervei vannak! Be vagyok pánikolva! Mit tennétek?

Figyelt kérdés
Idén fog érettségizni. Eddig úgy volt, hogy még elvégzi a technikumot, közben megszerzi a jogosítványt, majd veszünk neki egy kocsit.... Szóval hideg zuhanyként ért, mikor egy beszélgetésünk során elmesélte a terveit. Fél éve van egy barátnője, szintén középiskolás még, akit mi is nagyon kedvelünk. Rendes, jól nevelt lány, látszik rajta, hogy nagyon normális családból való. Na mármost a kislány szülei, akit mi még nem is ismerünk személyesen, közölték a gyerekekkel, hogy ha a fiam leérettségizik, azután oda költözhet hozzájuk. Nekik meg ez az ötlet nagyon tetszik. Tehát nem lesz technikum, meg a kocsit és a jogsit majd ő megoldja, azt mondta, mert úgyis suli után dolgozni megy. De összeköltözni mindenképp szeretnének, akár albérletben is. Hát én el vagyok keseredve, mert úgy gondolom, a fiam ezzel a kapkodással tönkre teszi az életét. Úgy gondoltuk, elég lesz nekik még pár évig, hogy hétvégente egymásnál töltik az éjszakát, együtt járnak, közben építgetik a jövőjüket. De fejest akarnak ugrani. A lány szülei meg támogatják az ötletet. Egyedül a fiatal koruk miatt vagyok kiborulva, mert a fiam 17 éves, a lány 16. Voltatok már ilyen szituban? Mit tettetek? Mit tennétek?
2014. dec. 2. 14:01
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
94%
Az ellenérveidet írd le egy lapra. Dátum és bele egy borítékba. A fiad olvassa el és akár választ is írhat alá. Utána boríték eltesz és amikor jön majd, hogy miért nem állítottatok meg, akkor elé teszed a borítékot.
2014. dec. 2. 14:25
 12/45 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Nem ismerem a lány szüleit. Ha felkeresném őket, akkor magam ellen fordítanám a fiam, olaj lenne a tűzre. Gondolkodtam, ők miért állnak így hozzá. Talán sejtik, hogy kényszeríteni nem tudják a lányt, így meg legalább szem előtt maradna... Szóval talán igazuk van, de így kicsúszik a befolyásunk alól a fiam, és azt az ő érdekében szerettük volna, ha tovább tanul. Valahogy úgy képzeltük, mint ahogy te csinálod, 10-es válaszoló :)

Biztos elrontottam valamit a nevelésében, persze, de nem tudom, mit és már mit tudnék tenni. Amúgy jó a kapcsolatunk vele.

2014. dec. 2. 14:27
 13/45 anonim ***** válasza:
66%
Semmit nem rontottàl el.Azok akik itt hülyéznek, azok idiotàk.A fiaddal smemi gond nincs, fiatal, tapasztalatlan, és keresi az utjàt.Ez nem a helyes ut, Amin most jàr, de erre majd ö is rà fog jönni!!Majd meglàtod.Szerintme amit most tehetsz, az az, hogy pl. meghivod hozzàtok a làny szüleit, vacsoràra.Ha màr ugyis össze akarnak költözni, ez nem gàz!akkor elbeszélgethetnétek élöben is erröl, hogy ök ezt hogy is gondoljàk.
2014. dec. 2. 14:32
 14/45 anonim ***** válasza:
57%
A tanulást semmiképpen ne hagyja abba, ennyit meg kellene vele értetni. És ha abban támogatják a lány szülei, hogy ne tanuljon, én bizony beszélnék velük. Nem titokban, a fiamat beavatnám. Egyébként nekem is furi volt, mikor a fiam 17 éves barátnője szülei kb ennyire lazán kezelték a fiatalok dolgait. Mi abban meg tudtunk vele egyezni, hogy mindenképpen tanul, a többit rábízzuk, mit, hogy szeretne.
2014. dec. 2. 14:36
 15/45 A kérdező kommentje:

11 és 13 válaszoló, köszönöm a remek ötleteket! :)

Voltak előtte is a fiamnak barátnői, de ez a lány az első, akivel intim viszonyt létesített. Ettől van most szerintem ennyire elszállva, és mást nem is lát az egészből.

Össze fogok hozni egy találkát a szülőkkel, csak hogy megismerjem őket és a véleményüket. De ha így kell lennie, hagyni fogom, tegyék, amit akarnak.

2014. dec. 2. 14:36
 16/45 A kérdező kommentje:
Mondtam neki, hogy én ragaszkodnék a továbbtanuláshoz. Magyarázkodott, hogy ez a szak amúgy sem jön be neki. Mondtam, akkor végezzen el valami mást, de akkor is kell valami. Megígérte persze, de ha elköltözik, hogy fogom tudni ezt kényszeríteni? Ettől tartok.
2014. dec. 2. 14:38
 17/45 anonim ***** válasza:
19%
Kérdező (#16) "Megígérte persze, de ha elköltözik, hogy fogom tudni ezt kényszeríteni? Ettől tartok." - lehet, hogy a fiad nem szereti, ha kényszeríteni akarják?
2014. dec. 2. 14:45
 18/45 anonim ***** válasza:
64%

Én is be lennék pánikolva, megmondom őszintén!

A legfurcsább, hogy fél éves együtt járás után történne mindez. Lehet, hogy mire leérettségizik és összeköltöznének (7 hónap múlva), már nem is lesznek együtt.

Ha két 25-30 éves fiatal a saját lakásában/albérletében összeköltözik fél év után, hát üsse kő! Lakva ismeri meg az ember a másikat.

De ez így nagyon gáz.

Azt mondd el a fiadnak, hogy sok nő esett már teherbe úgy, hogy szedte a tablettát. Vagy legalábbis ezt mondta a párjának... ;-)

És onnantól nincs visszaút. Külön lehet válni, de a gyerektartást minimum 18 évig fizetnie kell.

Próbálj minél több infót kiszedni arról a családról. Miért így gondolkodnak? A lányuk mindössze 16 éves! Még nem is nagykorú! Még két évig iskolába fog járni (ha teherbe nem esik).

2014. dec. 2. 14:47
 19/45 anonim ***** válasza:
44%

18 vagyok.

És igenis, ha már hozzájuk akar költözni, legalább mutasson be a szüleinek! Ez annyira evidens lenne! És igenis, ha ott laknak, akkor te úgy mehetsz hozzájuk, hogy a fiadhoz mész. Ha ez ott valakinek nem tetszik, hát nem tetszik.

(Mellesleg: 90%, hogy mire leérettségizik, nem lesz képben a lány.)

2014. dec. 2. 14:52
 20/45 anonim ***** válasza:
14%
#10 "nekem is van párom, nagyon szeretnék vele összeköltözni, de anyumék megmondták hogy csak egyetem után, közben barátom is otthon lakik, ad haza pénzt + tud gyűjteni is, még 4 év az egyetem, mégsem hagyom ott csak azért hogy hamarabb együtt lakhassunk," - nem tudom, mennyire hálás vagyok a sorsnak, hogy anno nem ilyen nővel hozott össze az élet, ahol az lett volna a döntő a kapcsolatunkban, hogy mit "mondtak meg a szülei"... úgyhogy leérettségizett, és rá pár hétre össze is költöztünk (cirka egy éves kapcsolatban)...
2014. dec. 2. 14:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!