Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek a gyerekeknek van...

Szerintetek a gyerekeknek van abba beleszólásuk, hogy az édesanyjuk milyen munkát vállal el?

Figyelt kérdés
Adott egy 50 körüli nő, illetve 2 felnőtt fia. Az édesanya elvállal a megkérdezésük (nem az engedélyük) nélkül egy olyan munkát, ahol havonta mindössze 6 nap szabadságot kap, illetve néhány hónap múlva vélhetően a szülőotthonuktól másik városba költözik a munkahelye, tehát még a férjétől is elszakad havi 24-25 nap erejéig. Szerintetek ez így rendben van? Mármint értem én, hogy kirepültek a gyerekek, és milyen szuper, hogy talált magának új célokat, de arra nem gondol, hogy az unoka pl. már lassan érkezik, vagy hogy a saját gyerekeire nem lesz majd ideje?
2014. dec. 2. 07:27
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező te egy igazi analfabéta kretén vagy! Én is szoc szférában dolgoztam évekig, ezért kérdeztem amit, és nem olyan stílusban, ahogy te reagáltál rá. Így már érthető, hogy anyátok meg akar szabadulni tőletek, ha ennyire bal.asz gyerekei vannak mint te. Ez esetben én sem kérdeztem volna a véleményedet, örülnék, ha megszabadulok tőled!
2014. dec. 2. 09:57
 22/36 anonim ***** válasza:
3%

kérdező, nem is tartozol magyarázattal nekik.

90%- a válaszolóknak:

1, vagy nem sikerült értelmeznie a kérdés kifejtését ( bár a szövegértésben lennének annyira jók, mint a lepontozgatásban :))

2, vagy kitalált dolgokat és belekeverte a saját frusztrációit is

3, vagy nekiállt okoskodni, persze rögtön kiderült, h nem konyít a témához

ilyen az átlag magyar (internetező)

részemről is ennyi.

2014. dec. 2. 10:04
 23/36 anonim ***** válasza:
95%

Nincs beleszólása, csak a férjnek!

De miért CSAK az anyának kell menni akkor, ha a gyerekei látni akarják? Miért nem tudjátok ti meglátogatni őt?

2014. dec. 2. 10:15
 24/36 anonim ***** válasza:
3%

# 21/22

ilyen stílussal és ilyen gyenge idegrendszerrel a szoc. szférában?:) imádhattak téged. azt hiszem, ez is sokatmondó, ha vki elkezd őrjöngeni csak azért, mert lehet, h a kérdező vmit félreolvasott, meg annyit írt, h ne okoskodj, nem semmi.

2014. dec. 2. 10:16
 25/36 anonim ***** válasza:
91%

21-re:

Igen, én is arra gondoltam, hogy ez a nő menekült otthonról. Pont azért nem szólt senkinek, nehogy addig gyötörjék, amíg visszakozik.

A karácsonyról: bizony, az nemcsak a karácsonyfa és az ajándékok nézegetéséből áll, hanem kőkemény házimunka, hogy minden készen legyen. Tartok tőle, hogy ebből ugyanúgy elege van az anyának, mint a hétköznapi ingyencselédkedésből.

A kérdező mondatai nagyon árulkodóak ám!

"de arra nem gondol, hogy ... a saját gyerekeire nem lesz majd ideje"

" bocsi, de most sem tudtok hazajönni, meg most sem, meg most sem, mert még nem írtak ki szabira"

Ez nem a válaszolók frusztrációja, ezek a kérdező elszólásai!

2014. dec. 2. 10:16
 26/36 anonim ***** válasza:

Ezt már egyszer kiírtad.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-apo..

Fogadd már el végre, hogy teljesen rendben van az, amit az anyósod csinál!

2014. dec. 2. 10:44
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

17-es: " Nyilván azt csinál, amit akar, de azén anyukámnak eszébe nem jutna elvállalni egy ilyen állást, amikor jön az unokája."

Egyrészt még NEM JÖN az unoka, csak valamikor esetleg, másrészt meg az eszedbe sem jut, hogy a szülöknek /anyának szüksége van erre a keresetre?

2014. dec. 2. 12:58
 28/36 anonim ***** válasza:

Dereng egy régebbi kérdés, ahol egy hasonló korú anyuka tette fel a kérdést, hogy lenne lehetősége egy olyan munkát elvállalni, amire mindig is vágyott, egy másik városban ahol jelenleg él, bentlakással. Talán hasonló nevelő/gondozó női állás egy intézetben. Ő akkor leírta, hogy mindig is gyerekekkel foglalkozott, de míg a saját gyerekei kicsik voltak nem léphette meg ezt, ami valójában az álom munka lenne neki. Most pedig, hogy kireültek a gyerekek, végre tehet az álmaiért. Én akkor azt javasoltam neki, hogy vállalja el a munkát.

Kérdező, felnőttek vagytok, eddig gondolom anyukátok értetek élt, és titeket nézett míg gyerekek voltatok. Most, hogy van lehetősége, hogy elérje a céljait, vágyait, miért akarjátok megakadályozni ebben, hogy boldog lehessen? Írtad, hogy 72 szabadnapja lesz 1 évben. Azért elgondolkoznék a helyedben, hogy másnak ennyi sincs, sőt, más ilyen korú embernek 30 nap jár. És más is dolgozik reggeltől-estig, van aki gyakorlatilag aludni jár haza. Hagyjátok anyukádat és örüljetek neki, hogy van állása, és ha elvállalta, akkor gondolom őt boldoggá is teszi. Ugyanolyan joga van élni és olyan munkát végezni amilyet szeretne, akárcsak a gyerekeinek. És nem, nincs köze a felnőtt gyerekeknek ahhoz, hogy mit csinál az anyuka szabadidejében, vagy hogy mit dolgozik. Ha a férjjel megbeszélte a dolgokat, és nekik ez így megfelel akkor el kell fogadni a döntését.

2014. dec. 2. 13:42
 29/36 anonim ***** válasza:
Döbbenet.. szóval neked az a bajod a munkájával, hogy sokkal kevesebb napon számíthatsz rá? Nem inkább neked kellene támogatnod őt? Hiszen felnőtt vagy.. Gyanítom anyád sem akar éjjel-nappal dolgozni, de ilyen munkát talált. Nagyon durva, mennyire használati tárgynak tekinted a saját anyádat..
2014. dec. 2. 14:50
 30/36 anonim ***** válasza:

Ha KETTEJÜKNEK megfelel, akkor hajrá. Tudod, manapság nem úgy megy, hogy válogatunk, ami jön, meg kell ragadni.

Amúgy az unokának ehhez SEMMI köze, mert nem a nagyinak szülsz, hanem a férjednek!

2014. dec. 2. 15:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!