Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek a gyerekeknek van...

Szerintetek a gyerekeknek van abba beleszólásuk, hogy az édesanyjuk milyen munkát vállal el?

Figyelt kérdés
Adott egy 50 körüli nő, illetve 2 felnőtt fia. Az édesanya elvállal a megkérdezésük (nem az engedélyük) nélkül egy olyan munkát, ahol havonta mindössze 6 nap szabadságot kap, illetve néhány hónap múlva vélhetően a szülőotthonuktól másik városba költözik a munkahelye, tehát még a férjétől is elszakad havi 24-25 nap erejéig. Szerintetek ez így rendben van? Mármint értem én, hogy kirepültek a gyerekek, és milyen szuper, hogy talált magának új célokat, de arra nem gondol, hogy az unoka pl. már lassan érkezik, vagy hogy a saját gyerekeire nem lesz majd ideje?
2014. dec. 2. 07:27
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
83%

Egy gyereknek semmiféle beleszólása nincsen abba, hogy egy felnőtt hogyan dönt a saját életéről. Amíg a gyerek gyerek, addig alkalmazkodik. Te viszont azt írod, hogy két felnőtt "gyerekről" van szó, azaz valójában két felnőtt emberről.

Ugyan, milyen jogon rendezné egyik felnőtt a másik életét, miért kellene "engedélyt kérni" arra, hogy hogyan élhessen? Azt hiszem, ma sokan ülnek fordítva a lovon.

2014. dec. 2. 08:15
 12/36 anonim ***** válasza:
87%

Ezt max a férjével kell megbeszélje, felnőtt gyerekével semmiképp.

Hogy majd jönnek az unokák? Na és, lesz azoknak anyjuk-apjuk, nem? Ő már felnevelt két gyereket.

Arról nem beszélve, hogy az 50 körüli nőkért egy munkáltató sem kapkod, örülhet hogy talált munkát.

2014. dec. 2. 08:20
 13/36 anonim ***** válasza:
78%

Csatlakozom a többi (összes!) válaszolóhoz.

Reagálnék a kérdező 9. hozzászólására:

"...bocsi, de most sem tudtok hazajönni, meg most sem, meg most sem, mert még nem írtak ki szabira..."

Miért ne tudnának hazamenni???

Azért, mert otthon nincs teljes ellátás, frissen főzött ebéd? Igenis haza tudnak menni, tudnak édesapjukkal lenni, tudnak segíteni a ház körüli teendőkben. És nem esik le a karikagyűrű az ujjukról, ha ők főznek, mosogatnak magukra (bár ma már sok helyen hozatni is lehet ebédet egész méltányos áron).

Igen, az ingyencseléd megszökött!

50 évesen elege lett abból, hogy 3 felnőtt embert (férje és 2 fia) úgy kiszolgáljon, mintha csecsemők lennének.

Őszinte legyek? Teljesen megértem!

2014. dec. 2. 08:39
 14/36 anonim ***** válasza:
6%

beleszólás alatt mit értesz, hogy megbeszélik velük?

szerintem értelmes szülő megbeszéli a gyerekkel, főleg ha felnőttek, még akkor is, ha nehéz manapság munkát találni.

szóval az anya részéről ez egyértelműen önzőség.

a válaszok meg szokás szerint az átlag magyar szülő értelmi szintjét tükrözik, nincs ebben semmi meglepő, hogy le vannak ragadva ott, h a gyerek úgy ugrál, ahogy a szülő fütyül, és a szülőnek mindig igaza van, az átlag magyar elég buta ember, szülőnek is csapnivalóak.

2014. dec. 2. 08:48
 15/36 anonim ***** válasza:
80%

Felnevelyte a gyerekeit ennyi a kotelessege.

Nehogy mar terrorizalja ot ket felnott gyerek.

Megertenem hogy pattognak ha utcalanynak menne.

De akkor is mergesek lesznek ha meghal az edesanya ?

A neveloszuloket is lehet csaladostul latogatni.

2014. dec. 2. 09:00
 16/36 anonim ***** válasza:
22%

"50 évesen elege lett abból, hogy 3 felnőtt embert (férje és 2 fia) úgy kiszolgáljon, mintha csecsemők lennének.

Őszinte legyek? Teljesen megértem!"

úgy látom, te is látnoknak képzeled magad, hiszen így megállapítod, h a kérdező anyjának miből lett elege és miért döntött így, nem semmi.

egyébként meg kérdező arról írt,h pl karácsonyt nem tudják együtt tölteni, de te ezzel ne is foglalkozz. nem kéne kitalálni hülyeségeket. ugye az elképzelhetetlen, h egyszerűen hiányzik neki az anyja.

azt már meg sem kéne említenem, h értelmes ember kinyitja a száját és leül megbeszélni, ha vmivel gondja van. nem megsértődik, durcáskodik.

"Felnevelyte a gyerekeit ennyi a kotelessege.

Nehogy mar terrorizalja ot ket felnott gyerek.

Megertenem hogy pattognak ha utcalanynak menne.

De akkor is mergesek lesznek ha meghal az edesanya ?

A neveloszuloket is lehet csaladostul latogatni."

milyen terrorizálja?:) te beteg vagy?

arról van szó, h a kérdezőnek hiányozni fog az anyja és fáj neki,h nem beszélte meg vele. ez teljesen normális. hogy jutottál el a terrorizálásig? veled vmi nagyon nem stimmel, vagy nem ismered a szó jelentését.

de mindegy, úgyis feleslegesen magyarázok, a válaszolók többsége egyetért azzal, hogy a szülő nem beszéli meg a felnőtt gyerekével, úgyh felesleges is sokat magyarázni. meg ugye abból indul ki,h az anyát csak házicsalád akarják - rosszindulat.

nekem nem azzal van bajom, h a válaszolók nem észlények, se azzal,h nem értenek egyet velem, ami igazán aggasztó, h ezek a válaszolók vajon milyen szülők ( lesznek), ha egy ilyen kérdésbe mindenféle terrorizálást meg cselédséget képzelnek bele? tényleg elképesztő, nem csoda, h ennyi gyerekével ordibáló szülőt lehet látni, ha ennyire egyszerű a legtöbb magyar.

2014. dec. 2. 09:16
 17/36 anonim ***** válasza:
10%

Nekem azért ez furcsa. Nyilván azt csinál, amit akar, de azén anyukámnak eszébe nem jutna elvállalni egy ilyen állást, amikor jön az unokája. Nem azért, mert 6 nap szabadsága lesz, hanem mert az idejét és enegiáját a saját unokájába szeretné fektetni, nem más gyerekábe egy másik városban.

Azt hiszem, ilyen anyu csak akkor vállalna el, ha tényleg az ég világon semmi más megélhetést biztosító állást nem találna.

2014. dec. 2. 09:17
 18/36 anonim ***** válasza:

Nem engedélyt kérnék, de én azért ilyet megbeszélnék a családommal, férjemmel, gyerekeimmel.

Amúgy nem értem, miért kell költöznie. A nevelőszülők a saját otthonaikban nevelik a gyerekeket nem? Legalábbis akiket én ismerek, ők igen. Úgy élnek, mint egy nagy család, gyerekeik, unokáik járnak hozzájuk rendszeresen. Ha bentlakásos otthonba megy anyukád dolgozni, ott meg teljesen más a munkarend, nem annyi szabadnap van amennyit leírsz,és a dolgozók nem laknak ott. És az nem nevelőszülőség.

2014. dec. 2. 09:27
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább a szülők házassága miatt aggódnék. A körülményektől függ ugye, hogy mennyire lett volna más választása, de ez így meg fogja viselni a kapcsolatot, az biztos.
2014. dec. 2. 09:29
 20/36 A kérdező kommentje:

14-es, köszönöm, hogy valamennyire megérted a helyzetünket!

18-as! Te most komolyan meg akarod magyarázni nekem, hogy hogy működik a rendszer? Ennyi szabadság van, amennyit írtam, nincs karácsony, semmilyen ünnep, és igen, másik városba is költöznek. A pofám leszakad, ne okoskodj már, ha fogalmas sincs az egészről...

A többiek! Komolyan azt hisztitek, hogy azért lenne rá szükségünk, hogy ha hazamegyünk, "körülugráljon bennünket"? Egyrészt, mi ezt otthon nem így hívjuk. Másrészt, tudok főzni én is, a párom is, megoldunk magunknak mindent. Direkt kihangsúlyoztam, hogy nem engedélyt kellett volna kérni tőlünk, de látom, néhány analfabéta nem tudja értelmezni a szöveget, ami fentebb olvasható. Csak annyit vártunk volna, hogy megbeszéli velünk, és nem úgy hallom vissza mástól... Nyilván az unokázást nem úgy értettem, hogy ha a szülőnek nincs kedve a saját gyerekével foglalkozni, akkor passzolják a mamának... Miért kell mindenbe belevetíteni a romlott, sz*r baromságaitokat? Mindegy, nem is pazarlom az időm rátok, mert nem érdemes. Szép napot, viszlát!

2014. dec. 2. 09:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!