Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek a gyerekeknek van...

Szerintetek a gyerekeknek van abba beleszólásuk, hogy az édesanyjuk milyen munkát vállal el?

Figyelt kérdés
Adott egy 50 körüli nő, illetve 2 felnőtt fia. Az édesanya elvállal a megkérdezésük (nem az engedélyük) nélkül egy olyan munkát, ahol havonta mindössze 6 nap szabadságot kap, illetve néhány hónap múlva vélhetően a szülőotthonuktól másik városba költözik a munkahelye, tehát még a férjétől is elszakad havi 24-25 nap erejéig. Szerintetek ez így rendben van? Mármint értem én, hogy kirepültek a gyerekek, és milyen szuper, hogy talált magának új célokat, de arra nem gondol, hogy az unoka pl. már lassan érkezik, vagy hogy a saját gyerekeire nem lesz majd ideje?
2014. dec. 2. 07:27
1 2 3 4
 1/36 A kérdező kommentje:
Ezt a 6 nap szabadságot úgy értsétek, hogy ettől a néhány naptól függetlenül állandóan dolgozik, éjjel-nappal, gyakorlatilag bent is lakik, mivel ünnepekkor sem jöhet haza.
2014. dec. 2. 07:28
 2/36 anonim ***** válasza:
76%
Ez a kérdés, csak a férjre és a feleségre tartozik. De nekem ez már majdnem felér egy válással.
2014. dec. 2. 07:34
 3/36 anonim ***** válasza:
93%
Nem tudom hány éves vagy,de tudhatnád,hogy a mai világban nem nagyon kapkodnak az ember után!Ezt dobta a gép,elvállalta.
2014. dec. 2. 07:35
 4/36 anonim ***** válasza:
96%

1. A gyerekeknek SEMMI beleszólásuk sincs.

2. Az anya ott és olyan munkát vállal, ami NEKI megfelel.

3. Abba, hogy ezvállaja-e, SENKINEK nincs beleszólása, legfeljebb a férjével célszerü megbeszélni.

4. A gyerekek borzasztó önzök, ha azt várják, hogy az anyjuk arra várjon, hoyg esetleg lesz unoka és azokat örizheti. Gyereket nem a nagyszülöre tervezzenek, ez nem az ö feladatköre.

5. Attól, hogy dolgozik és jó munkája van, még nem szakad el a családtól, de a felnött "gyerekre" azért nem kell napi szinten idö!!!

6. Ideje lenne a "gyerekeknek", hogy felnöjenek, és ne az anyjuktól várják el, hoyg "törödjön velük". A gyerekválalással meg mindenképpen várniuk kellene addig, amíg képesek megoldani a problémáikat és a saját életüket megszervezni.

7. Az anya sokkal jobban tette volna, ha 5 évvel ezelött kerz ilyen munkába, akkor a két "felnött fia" már nem lenne ennyire gyerek.

2014. dec. 2. 07:39
 5/36 anonim ***** válasza:
98%

ÍSzerintem a gyerekeknek ehhez semmi közük nincs. Velem sem egyeztet az anyám, milyen munkát vállal el. Igaz, sokat nem is számítana, mert nem a szoknyáján lógok, hanem a saját életem élem, és úgyis csak néhány havonta találkozunk.

Azt nem értem, miért kellene még most is, amikor végre felnőttek gyerekei, alárendelnie magát a család akaratának. Így is rengeteg áldozatot várnak egy nőtől, az egész életét beszabályozzák. Amíg kicsik a gyerekek, addig nincs is választása. Hát legalább akkor hadd legyen, amikor már felnőttek.

2014. dec. 2. 07:40
 6/36 anonim ***** válasza:
98%

Gondolom, te vagy az egyik "felnött gyerek", aki elvárja az anyától, hogy élete végéig körülötted ugráljon és mindent megcsináljon helyetted.

Egy felnött nönek (márpedig egy 50-es nö az), miért kellene megkérdezi a gyerekietöl, hogy hol milyen munkát vállajon el? EZ kizárólag a férjére meg rá tartozik, a gyerekre nem.

A gyerek ha nem képes a magánéletét megszervezni úgy, hogy ne kelljen az anyukának részt vennie benne, akkor az még böven gyerek és nem felnött.

Ha egy pár gyereket vállal, azt úgy tegye, hogy ne másoknak kelljen a gyerekükre vigyázni, elvégre nem a naygyszülönek szülik a gyereket.

2014. dec. 2. 07:43
 7/36 anonim ***** válasza:
94%

Semmi beleszólásuk nincs. Unokát pedig nem a nagyi nyakára kell szülni, nem az ő felelőssége.

Férjre, feleségre tartozik, senki másnak nincs beleszólása.

2014. dec. 2. 07:45
 8/36 anonim ***** válasza:
98%
A gyerekei már mint ti élitek az életetek,ő is had élje.Titeket vagy az unokát kéne őrizni?Ezt apátokkal kell lerendeznie.
2014. dec. 2. 07:45
 9/36 A kérdező kommentje:
Hm, értem. Köszi a válaszokat, mindenkit felpontoztam! Igazából én sem gondolom azt, hogy engedélyt kellett volna kérni, vagy ilyesmi, de anélkül rámondta az igent, hogy közölte volna a gyerekeivel, hogy az egész évben mindössze 72 napon számíthatnak rá. Nevelőszülői munkakörről van szó, ami azért tényleg teljes odaadást és felelősséget igényel. És én azért azt gondolom, hogy egy család számára igenis nagy dolog, hogy pl. bocsi, de nem karácsonyozhatunk együtt, vagy bocsi, de most sem tudtok hazajönni, meg most sem, meg most sem, mert még nem írtak ki szabira. Persze megértem, hogy az ő végzettségével, korával, meg hát a mai viszonyok tükrében nincs annyi munkalehetőség, hogy az ember kényelmesen hátradőlve válogasson, de ez talán egy kicsikét erős lépés volt. Mindegy, majd megszokjuk... Kíváncsi vagyok mások véleményére is!
2014. dec. 2. 07:49
 10/36 anonim ***** válasza:
97%

Én ugyanebbe a korosztályba tartozó nö vagyok.

De még álmomban sem jutna eszembe ezt a férjemen kivül mással megbeszélni.

A gyerekek szerinted (elvileg) felnöttek, és nekem ugyanúgy jogom van a magánéletemre, mint nekik. Amennyiben egy anya akarna beleszólni a felnött gyerek munkavállalásába, akkor azért mindenki felkapná a vizet, hogy milyen dolog - és teljesen jogosan!

Ez, amit vállalt éppen olyan munka, amiért minden elismerést megérdemel, és igen szép feladatot vállal magára. Sokkal több értelme van szülök nélküli gyerekeket nevelni, mint szülökkel rendelkezö unokákra várni, hátha nincs kedvük a szülöknek foglalkozni a gyerekkel.

Ha a férjemnek nincs kifogása ellene, akkor senkinek sem lehet, föként nem a gyerekenek.

2014. dec. 2. 08:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!