A bántalmazott gyerekeknek kell pszichológus?
Én is az voltam, most már felnőttem. Sose voltam pszichológusnál, mert nem szerettem erről beszélni.
Fél éve költöztem el otthonról, és rohamosan javulni kezdett az állapotom.
Pár hete egy illetővel beszélgetek, aki kérte, hogy mondjak el pár dolgot, hogy történt. Szerinte pszichológus kéne, mert amin én keresztül mentem, az feldolgozhatatlan.
De azt vettem észre, rosszabbul vagyok, amióta beszélek róla.
Megint visszatértek a rémálmok, ma sírtam egy fontos interjún, sokkot kaptam...
Ilyen esetben is kéne pszichológus, ha nem tudok beszélni róla?
20N
Azért azt látod, hogy van a lelkedben bibi. Vakbeleddel sem csücsülnél otthon.
Pont ugyan így a lelkedhez is kell szakember ő majd eldönti, hogy kell téged kezelni.
Hát egy jó pszichológus sokat tud tenni érted, de tapasztalataim szerint nem bölcs dolog leragadni egy pszichológusnál, ha úgy érzed, hogy nem ért meg, ha nincs köztetek kapcsolat.
Én 7-8 pszichológust "kipróbáltam" mire találtam egy olyat akivel nagyon jól megértettük egymást. 5 éve járok hozzá, és szerintem életem egyik legjobb befektetése volt.
Ne ringasd abba a tévhitbe magad hogy a pszichológustól jobban fogod érezni magad. Nem az a dolga hogy jobban érezd magad, hanem az hogy segítsen feltárni a problémáidat. Ezekután a problémákkal neked kell megbírkózni.
A gyermekeknek kell,neked már túl késő.
Vagy továbblépsz a dolgon,vagy a pszichológus tovább fokozza az önsajnálatod..
Ezt te érzed, hogy neked szükséges-e.
Én elmentem,mert úgy éreztem, hogy emiatt nem működik rendesen a kapcsolatom szexuális része (szintén bántalmazás). Lehet, hogy gyerekkori volt, de még felnőttként is ott maradt megoldatlanul. Egyébként szerintem sebet mindig hagyni fog és vannak olyan dolgok, amiket nem lehet elfelejteni és néha újból előjönnek. Sajnos ez is ilyen lehet.
Tehát rémálmaid, pánikrohamaid vannak, és ez akadályozza a mindennapi életed, súlyos hátrányba hoz. Szerintem is van értelme pszichológussal beszélni.
Nem azért érzed ezeket, mert beszélsz a téged ért megrázkódtatásokról, hanem azért, mert a bántalmazáshoz kapcsolódóan van egy csomó érzelem, szorongás, félelem, düh, amit nem dolgoztál fel. Ezeket elfojtod, de álmodban, bizonyos élethelyzetekben ezek váratlanul újra előjöhetnek.
Pl nem írtad le részletesen, de mondjuk pl egy állásinterjún is előfordulhat, hogy előjön szorongás, félelem, mert ilyen helyzetben hasonlóan ki vagy szolgáltatva egy embernek ( a főnöknek), mint egy gyerek a bántalmazó szülőnek. És a hasonló szituáció előhívja azokat az érzelmeket, amit a bántalmazás miatt éreztél.
Én az első szexuális élményemmel vagyok így. (Tudom nem ugyanaz a kettő, ég és föld, de a trauma és a rossz emlék kategória).
Mikor beszélnem kellett róla az rossz volt. Aztán sokáig nem beszéltem róla, nagyon sok mindent elfelejtettem már az illetővel kapcsolatban. Mostmár tudok róla beszélni, fáj még, de nem jön elő a kép, a fájdalom és a többi.
Én úgy dolgoztam fel, h senkinek sem beszéltem róla, senki nem tudja csak a párom.
Midenki lelke más, puhatold ki magadban, hogy melyik jobb Neked és azt tedd amit a legjobbnak gondolsz!
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!