Mit szólnátok ha pénzt/vásárlási utalványt adna a gyereketek karácsonyra, ajándékok helyett?
"Érdekes,hogy pont azok írják,hogy az ünnepek nem az ajándékokról szólnak, akik simán levackozzák meg leszarozzák a kapott ajándékaikat amikért a másik elment megvette stb...."
Elmondjam, miért?
1. Drága ajándékot nem várok el senkitől. Ha valaki megvenné a 23 000 ft-os parfümömet, nem örülnék neki. Túl drága, és majd magamnak megveszem. Viszont sokan ilyesmi ajándékot akarnak venni.
2. Amit minden évben elmondok, hogy szeretnék kapni, nem kapom meg, mert túl "gagyi". Hiába kérem, nem kapom. Hasznosat szeretek kapni, ami fogyócikk. Pl. hullámcsat. Ha mindenkitől kapnék egy doboz pár száz forintos hullámcsatot, én lennék a legboldogabb. Mindenki tudja, látja, hogy mindig meg van valahogy csinálva a hajam, számomra ez a leghasznosabb ajándék. Meg is tudom mondani, melyik boltban, melyik polcon kell keresni.
De megkaptam már, hogy ez "bevásárlólista". Helyette kapok egy giccses, ocsmány zsiráfszobrot. Amikor zéró ilyenem van, és az állatok is semlegesek számomra.
utalványt olyannak adunk akit nem ismerünk annyira, hogy tudjuk minek örülnek.
esetleg ha van kedvenc boltja, pl könyvesbolt vagy valamenyik divatbolt, akkor ha odaszóló utalványt adunk, az már személyesebb.
pl ballagásomra könyvutalványt kaptam, mert tudtak, hogy szeretek olvasni, és nem akartak olyat választani amit már olvastam, vagy nem az ízlésem.
egy ilyesmi teljesen jó. de csak találomra adni egyet gáz:S
pénzt adni meg olyan hogy nem volt időm elmélkedni hogy minek örülni, és boltba se volt időm elmenni, csak indulás előtt felkaptam a pénzt meg a borítékot.
ez nem személyes , ilyet nem adnék.
de még ha 1 oldalú a dolog az rendben van, de ha viszonozza a másik akkor tényleg semmi értelme.
Én nem adnék a szüleimnek pénzt vagy vásárlási utalványt, mert egyszerűen nem szorulnak rá, és így sértő hogy meg se próbáltam kitalálni mire vágynak.
Gyerekként, vagyis főleg tiniként 10ezer forintnak örültem mint majom a farkának, hiszen nem volt a zsebpénzen kívül más bevételem.
Most 50 éves embereknek pénzt adni, elég furcsán venné ki magát, főleg hogy anyukámnak most 15 dolgot fel tudnék sorolni amire vágyik, de magának nem nagyon vesz az ember (ékszer, stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!