Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok ha pénzt/vásárlá...

Mit szólnátok ha pénzt/vásárlási utalványt adna a gyereketek karácsonyra, ajándékok helyett?

Figyelt kérdés
Illetlenségnek, sértőnek tartanátok vagy örülnétek hogy hasznos dolgokra költhetitek? A szülőktől már évek óta csak pénzt kap a gyerek, mert ők nem tudnak mit venni, ami tetszene neki. Na most ha ugyanezt viszonozná a gyereketek ahhoz hogy állnátok?
2014. nov. 19. 00:15
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
A pénzt előre odaadom a gyerekeknek,mert az unokáim miatt és a hitel miatt is nagyon szegények.A pénzből megveszik a cipőt,ruhát vagy ami nagyon szükséges és nem telik rá a jövedelmükből. Amikor eljön az ünnep akkor látom mire költötték a pénzt,de mindig viszek ajándékot az ünnepeltnek!Ha tudom mit kérnek akkor is meglepem őket olyannal amit én találtam ki és nem tudnak róla! Nálunk a családban fel van írva ki mit kér: ha könyv akkor az író neve mellett a könyv címe.Elmondhatom,valóban örül mindenki az ajándékának!
2014. nov. 19. 03:51
 12/28 anonim ***** válasza:
33%
Igen jol ismerhetik egymast, ha nem tudnak normalis ajandekot kitalalni....
2014. nov. 19. 04:35
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

nem vagyok szülő, de egyébként nem balhéznék miatta, szomorú sem lennék stb. örülnék, mert ez is egy megoldás, így biztos azt kapnám, amit szeretnék és elkerülhető lenne, hogy valamiből kettő legyen vagy ilyesmi. :)

egyébként még az sem lombozna le, ha semmilyen ajándékot nem kapnék: kifejezetten szeretek közösen főzni, sütni, nekem az lenne a legnagyobb ajándék, ha együtt szórakoznánk a konyhában, társasoznánk egész délután és este stb.

gyerekként, most meg kifejezetten örülnék, ha utalványt kapnék karácsonyra. nem vet fel bennünket a pénz, és a közeli családtagok még mindig nem fogják fel, hogy lehetne hasznosabbra is költeni azt a keveset, mint most: minden alkalommal 6-8 ezerbe kerülő vaskos, nehéz könyvet vásárolnak, nem is egyet, ezek tudományos-ismeretterjesztő enciklopédiák, lexikonok, amit az emberek zömében könyvtárakban helyben forgatnak. (1-2 még elmegy, de most már szó szerint leszakad ezek miatt a polc.)

például jól jönne egy pár meleg gyapjúzokni vagy egy meleg télikabát, szeretném megjavíttatni az elromlott fejhallgatóm... vagy épp nagyon vágyok egy konyhai eszközre,...

de ők ragaszkodnak a többkilós könyvekhez.

2014. nov. 19. 06:55
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem esne túl jól, jobban örülnék egy szappannak vagy egy csokinak, mint hogy pénzt adjanak a gyerekeim. Én sem nagyon tudnék nekik egyedül mit venni, de mi úgy oldjuk meg, hogy elmegyünk közösen vásárolni és megvesszük nekik amit szeretnének együtt, ez egy jó hétvégi program is egyben. A mi szüleinknek pedig évek óta az az ajándék, hogy befizetünk egy háromnapos hétvégére és együtt elmegyünk, vagyis mi visszük őket.
2014. nov. 19. 07:30
 15/28 anonim ***** válasza:
71%

Hiába ismerik egymást a családtagok, annak ellenére nem igazán lehet JÒ ajándékot találni a másiknak, mert egyrészt a legtöbb embernek vagy minden olyasmi megvan, amit ajándékba lehetne adni, vagy szezonális dolog, ami ilyenkor nem beszerezhetö, vagy amit szeretne az annyira drága, hogy senki nem engedheti meg magának, hogy megvegye.

Ilyen esetben a pénz annyval jobb, mint egy haszontalan (csak hogy adjak valamit) ajándék, mert ez utóbbinak elöször is nem tud örülni, aki kapja, másodszor utána törheti a fejét, hogy mit csináljon azzal, hoyg ne sértse meg azt, aki adta.

DE én pénzt csak akkor adok, ha tudom, hogy aki kapja, az valami nagyobb dologra gyüjt (ebben az esetben elvileg kap pl. egy "harmad" laptopot), vagy ha olyan tárgyról van so, ahol a személyes ízlés nagy szerepet játszik (pl. ruharadab, kozmetika vagy könyv) és ha nem megfelelöt veszek, akkor az rosszabb, mint ha nem adtam volna semmit.

De nálunk a családban éppen ezért karácsonykor nincs ajándékosztogatás (csak a kisebb gyerekeknek), mert egyrész a karácsonynak föként nem az ajándék a lényege, másrészt az ajándékozási kényszer az egészet egy stresszre redukálja.

Az eredeti kérdésre: ha a gyerek pénzt adna, az zavarna, ha könyvutalványt (mert tudja, hoyg szeretek olvasni, de a választást rám akarja bízni), az nem. De ha végképp nem tud mit adni, akkor egy egyszerü kártya "boldog karácsonyt" felirattal több örömet okozna.

2014. nov. 19. 07:42
 16/28 anonim ***** válasza:
93%

Én a legjobban annak örülnék, ha végre kimenne a divatból ez az ostoba ajándékozás, karácsonykor, szülinapkor, mindig. Minden alkalommal, én töröm magam, stresszelek, hogy jót vegyek, elköltök egy csomó pénzt, vissza meg mindig valami olyasmit kapok, aminek nem örülük, úgyis megveszem magamnak, ami kell(serpenyő, pohárkészlet, tusfürdő, stb)Annyira nem látom az értelmét ennek az egész ajándékozós hülyeségnek, nem erről kéne szóljanak az ünnepek.

Amúgy még nem vagyok szülő, így nem tudok válaszolni,de pl én vásárlási utalványnak örülnék. (de arra vigyázz, hogy ne annyi legyen amiből kb semmit se lehet venni és muszáj kipótolni, mert akkor kicseszés az ajándék)

2014. nov. 19. 08:35
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem örülnék, ha a gyerekemtől bármit is kapnék karácsonyra, jó mondjuk 2 puszin, meg az együtt eltöltött és elkészített karácsonyi vacsorán kívül.

Esetleg ha készítene valamit saját kezűleg, annak még tudnék örülni, de semmilyen más pénzért vett dolognak nem.

Manapság, ha összejön az egész család és főzünk valami nagyon finomat, hogy mindenki jól lakjon, az nem olcsó mulatság. Én azt szeretem, ha az közös pénzből megy és nincs szükség mellé még ajándékokra is.

2014. nov. 19. 08:36
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Ezt látta, ezt tanították neki, hogy a karácsonyfa alatt boríték legyen, akkor miért várnának mást cserébe.
2014. nov. 19. 09:17
 19/28 anonim ***** válasza:
21%

Erről egy alábbi jelente jut eszembe

- Boldog karácsony lányom! Itt a boríték, anyáddal meglepünk 10 ezer forinttal..

- ÓÓÓÓÓÓÓÓ köszönöm! Itt az én ajándékom nektek a borítékban.

- köszönjük, boldog karácsonyt.

1 órával később!

- APA! Anya miért sír?

- miattad lányom! Mikor fogod már fel, hogy nem illik ajándékot visszaadni? Te ugyanazt a sorszámú 10 ezrest adtad nekünk amit mi adtunk neked! HÁT MÁR A PÉNZÜNK SEM JÓÓÓ????

2014. nov. 19. 09:46
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Mi pont ezért beszéltük meg a családdal, hogy nem veszünk ajándékot, teljesen felesleges, mindenkinek elmegy vele az ideje, pénze, és csak idegeskedés van, hogy jaj, mit vegyek. Egy doboz bonbon vagy egy üveg bor az ajándék, úgyis az a lényeg, hogy ilyenkor végre együtt a család.

Csak a gyerekek kapnak valamit, hogy tudjanak csomagot bontogatni :)

2014. nov. 19. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!