Elmennél a leszbikus lányod esküvőjére?
Már bocsánat, de mi értelme van ilyen kérdésnél a lepontozásnak? Miért hasznosabb egy igen vagy nem kérdésnél az igen válasz, mint a nem válasz? Azt hiszem, én sem sértettem meg senkit a válaszommal, pusztán leírtam a véleményem.
Egyetértek az előttem szólóval. Nekem is van meleg ismerősöm, de ellenzem a melegek házasságát az általa leírt okok miatt.
Amúgy azt az elég jó ismerősöm, aki meleg... nagyon kedvelem, szeretem, és sokat beszélgetünk, találkozunk (szkatársam volt). Egyszer elhozta a párját, és láttam, hogy az asztal alatt megfogja a combját és simogatja. Olyan szinten befeszültem, hogy az nem igaz, és nem tudtam felszabadultan beszélgetni velük.
Én azt nem értem, hogy a melegek alapvetően elvárják az elfogadást, és az egyenjogúságot ilyen téren, de ők nem képesek elfogadni, ha valaki ezzel nem tud mit kezdeni. És mégegyszer leírom, a barátommal személy szerint semmi bajom, nagyon szeretem. De nem tudok a szituációval mit kezdeni. Ezért nem tudnék valószínűleg a fiam helyzetével sem. Bármikor jöhetne, ugyanúgy szeretném...de nem akarnék közvetlenül szembesülni azzal, hogy ő egy férfival köti össze az életét
Persze, hogy elmennék, ha meghívna...
És szerintem kár kötekedni, mert lehet, hogy szó szerinti esküvő nincs nálunk, de azzal azonos tartalmú, és hasonló külsőségű szertartás van, csak más a hivatalos neve, "bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése" néven fut, és tök azonosak a feltételei, leszámítva, hogy valami okból nincs KÖTELEZŐ 30 napos várakozási idő... valszeg simán elfelejtette a törvényhozó, mert minden más azonos.
"Bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése esetén az anyakönyvi bejegyzést megelőzően az anyakönyvvezető előbb az egyik, majd a másik félhez külön- külön a következő kérdést intézi: „Kijelenti-e (itt megnevezendő az a fél, akihez a kérdést intézi), hogy az itt jelen lévő (megnevezett másik féllel) bejegyzett élettársi kapcsolatot létesít?”. Ha a feltett kérdésre mindkét fél egybehangzó igennel válaszolt, az anyakönyvvezető a következő kijelentést teszi: „Megállapítom, hogy (itt megnevezendő az egyik majd a másik fél) a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvény értelmében bejegyzett élettársak."
Szóval, házasságkötő terem, anyakönyvvezető, 2 tanú, vendégek, egybehangzó igen válaszok... szerintem ez nyugodtan megfelel a "leszbikus lányod esküvője"-nek, még ha jogészi nyelven "leszbikus lányod bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének" kellene is hívni...
"Olyan szinten befeszültem, hogy az nem igaz, és nem tudtam felszabadultan beszélgetni velük. "
En a helyedben melyen magamba neznek, hogy ennek mi az oka. Az eros homofobok nagy resze maga is meleg, csak elnyomjak magukban.
semmi okod nincs befeszulni, gondolom akkor sem feszulsz be ha egy hetero par csinalja ugyanezt.
Ha bennem ilyen eros erzelmeket valtana ki az hogy ket ferfi kifejezi az erzelmeit egymas irant, akkor biztos meg akarnam tudni, miert reagalok ugy. De nem valt ki semmit, ugyanugy el tudom fogadni a meleg parokat mit a heterokat.
Mert ez számomra nem természetes, hanem abnormális. Ennyi. Most akkor gyertek gyorsan megmagyarázni, hogy nem, nem az...És ez a folyton "a heterók is ezt csinálják" duma meg kikészít, ahogy az is, hogy az már azonnal problémás emberként van elkönyvelve, aki nem tud mit kezdeni a vele szembe jövő természetelleneséggel. (amúgy meg azt is utálom, ha egy heteo pár nyalja-falja egymást, de egy asztal alatt lábmegfogást valószínűleg észre sem vennék, mert az TERMÉSZETES).
És nem, nem vagyok homofób, mert mint mondtam, magával az emberrel semmi bajom, nem akarom a melegeket agyonlövetni vagy legalábbis eltoloncolni, csak egyszerűen nem szeretnék az ő viszonyukról tudomást venni. Ezt az álláspontot miért nem lehet elfogadni, hogy valakit ez zavar? Miért mindig csak mi legyünk rohdtul elfogadóak és toleránsak???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!