Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Férfiak mit tennétek ha...

Férfiak mit tennétek ha születne egy nem kívánt gyereketek?

Figyelt kérdés
Ha terhes lenne tőletek egy nő egy rövid kapcsolatból, és úgy dönt megtartja. A gyerektartás fizetve lesz de ezen kívül mennyit találkoznátok a gyerekkel? Minden hétvégét feláldoznátok a gyerekre?
2014. nov. 18. 12:20
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem tedd fel magadnak azt a kérdést, és próbálj meg magadnak egy őszinte választ találni rá, hogy ha te annak idején, gyerekként - azok után, hogy két felnőtt ember döntésének következtében megfogantál és megszülettél anélkül, hogy ezt kérted volna, vagy lett volna beleszólásod, - mit éreztél volna, ha úgy nősz fel, hogy az édesapáddal annyi a "kapcsolatod", hogy fizeti a gyerektartást.

Egy kisgyereknek azt a tudatot sem könnyű feldolgoznia, hogy őt nem akarta és nem várta az egyik szülő, és azt sem, hogy - más gyerekekkel szemben - neki nincs ott nap mint nap az apukája, hogy beszélgessen vele, játsszon vele, meséljen neki, az ölébe vegye és szeresse akkor, amikor a legtöbb szeretetre lenne szüksége.

Ők ezt nem úgy élik meg, hogy apa meg anya nem akar együtt élni, van ilyen a felnőtteknél, hanem úgy, hogy ŐK "nem kellenek" valamelyik szülőnek.

Az, hogy szeretnéd-e a kapcsolatot tartani a születendő kisfiaddal vagy kislányoddal, és ha igen, mennyi időt töltesz majd vele, szerintem úgyis kialakul majd a maga természetes módján a születése után.

Még az is lehet, hogy olyan érzéseket fog kiváltani belőled a születése, amit te magad sem tudsz most elképzelni.

Én ismerek olyan férfit (egy barátnőm volt férje), aki évekig rágta a felesége fülét egy harmadik gyerekért, és még nem volt egy éves a kisfia, amikor úgy sétált ki az életükből, hogy új életet kezdjen egy másik nővel, hogy még azt is hiába kérte tőle a felesége, hogy legalább ő mondja el a két nagyobb gyereknek, hogy elköltözik tőlük, vagy együtt mondják el.

És ismerek olyan férfit is, aki nagyon nem lelkesedett a gyerek gondolatáért, és gyakorlatilag a párja kérlelésének, vagy már majdnem inkább zsarolásának engedve egyezett bele a gyermekvállalásba közel a negyvenhez, most meg a szeme fénye a 4 és fél éves kisfia, rajonganak egymásért, és olyan erős érzelmi kötődés van köztük, amit én még talán soha az életben nem láttam apa és fia között.

2014. nov. 18. 14:56
 22/23 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem meg a szeretetett senkibol sem lehet kieroszakolni. Nokent irom, en nem itelnelek el, ha ugy dontenel nem akarsz a gyerekkel talalkozni. Neked ez az ostoba, onzo csaj nem jelentett semmit, de megis hozza leszel kotve orokre. Szomoru.
2014. nov. 18. 21:58
 23/23 anonim ***** válasza:

# 22

Találtál esetleg olyan hozzászólást, amiben bármelyikünk azt írta, hogy ki lehet erőszakolni a szeretetet?

2014. nov. 18. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!