Ha kisgyerekes özveggyel házasodnál, és születne közös gyereketek is, de aztán özvegyen maradnál, hogyan nevelnéd a közös gyerkőcöt, és hogyan az árván maradt nevelt gyerekedet?
Apukámék is hasonlóan voltak.A nagyanyám úgy ment hozzá a nagyapámhoz,hogy a papa akkor özvegy volt,és 3 gyereke volt.A legkisebb az esküvőjükkor 8 hónapos.A nagymamám szült még 4-et,1 sajnos meghalt.Úgy szerette nevelte fel mind a 6-ot,mintha mind Ő szülte volna,és nagyon szerették Ők is.Aztán a mama is megözvegyült később,de az összes gyerek mind tartotta akkor is a kapcsolatot vele,és ugyanúgy anyunak szólították mint előtte.Akiket nem Ő szült azok is.Én apunak az egyik féltestvérét szerettem úgy,mintha az anyám lett volna(sajnos meghalt).
A mai világban ezt sokan nagyon nehezen tudják elképzelni,hogy önzetlenül is lehet szeretni tenni másokért.Én sokáig amíg gyerek voltam,nem tudtam,hogy melyik gyerekük közös a nagyszüleimnek,és melyik nem,mert úgy szerették egymást minden.
hú régiidökröl beszélünk akkor kicsit másvolt, mert egy özvegynek muszály volt újra házasodni, ah aférfi akkor nya kellett asszony kellett a házhoz, ha nö akkor férfi aki müvelte a földeket.
de akkor is voltak jó és rossz mostohák.
apukám csak a mostohanagymamáját ismerte, de imádta az összes gyermek.
anyukám meg úgy született hogy már volt két felnött árva testvére. a két testvér nagyapám halála óta egy szál virágot nem tettek a sírra, pedig nagyanyám nagyon jó ember volt, anyukám megszivesen vette volna még ha idösebb is volt a testvérei de ök nem voltak kiváncsiak rá sohasem.
22,44-es vagyok.
A régi időkről csak annyit,hogy akkor sem volt ám az embereknek több idejük mint most.Csak akkor mások voltak az igények.Az én nagymamám el szokta mesélni,hogy nagyon sok Ha földjük volt,és azt nekik kellett megművelni.Állataik voltak,tehenek,lovak,tyúkok,liba,kacsa....stb...ezeket is ellátni még a 6 gyerek mellett.A nagyapám egy uraságnál dolgozott,majd amikor a Tsz megalakult Tsz elnök volt.tehát szabad idejük nem nagyon volt.A mama reggel3-4 kor kelt,hogy kifusson a mezőre kapálni,aztán hajnalban még az állatokat ellássa mire a gyerekek kelnek,utána főzött...stb..Szóval ez nem csak szabadidő kérdése,mert lehet,hogy nekik még annyi sem volt mint nekünk.És Ők még átéltek háborús időket is,amiket mi szerencsére nem,vagy reméljük,hogy nem.Szerintem a varázsszó az emberség,önzetlenség..stb..és ezek emberi tulajdonságok,és nem időtől függnek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!