Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg a szüleimnek...

Hogy mondjam meg a szüleimnek hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, és 2-t éve vagyok együtt a barátommal , csak hogy azért nem szerettem volna teherbe esni védekeztünk is csak elszakadt a gumi... na mind 1 most itt nem erről van szó , hanem arról h nem tudom h mondjam el a szüleimnek félek h kitagadnának vagy nem tudom mi lenne a reakciójuk ...

2014. nov. 17. 19:04
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Azt tudod ugye, hogy ha nem leszel naguykoru, amikor a gyerek szuletik es a parod sem az, akkor a te szuleid lesznek a gyerek gyamjai? Hogy te semmit nem kapsz majd a gyerek utan, csak a szuleid?
2014. nov. 17. 19:26
 22/34 anonim ***** válasza:
40%
Nem fognak megdicsérni, az biztos, és én nem pont ezért, hanem még millió egy másik okért, de nem tartanám meg (19 éves vagyok egyébként, ha ez számít valamit). Egyrészt, mert nagyon kevés az esély rá, hogy egy baba után te fel tudd építeni az életedet rendes, egyetemmel, munkával, úgy ahogyan azt eltervezted. Ritka, hogy valaki ezután nem kallódik el. A másik fő ok, hogy nekem nem lenne arcom egy gyereket a szüleim nyakára szülni, még ha milliárdosok lennének sem. Egy baba rengeteg pénz, rengeteg stressz, és ez főleg rajtuk fog lecsapódni, nem pedig rajtad, mert nekik kell ugye megteremteni mindenhez az alapot (azt a gyermeki elképzelést inkább hagyjuk ki, hogy a barátod hirtelen dolgozni kezd, és lesz itt lóvé dögivel - gyakran képzelegnek itt erről az emberek). Szóval, semmiképpen nem tartanám meg. Szólnék a szüleimmel, anyukámmal elmennék orvoshoz, és megbeszélnénk a továbbiakat. Ne tedd tönkre az életed egy hiba miatt inkább.
2014. nov. 17. 19:26
 23/34 anonim ***** válasza:
48%
Szia. Bár én nem 17 voltam, de egyetem alatt jött a baba rövidke ismerettség után. Megtartottuk. Pároméknál laktunk egy ideig...azóta már a férjem. Pocakkal diplomáztam. Aztán másfél év után dolgozni mentem. Férjem munka melett tanult az egyetemen. Ennek 4 éve. Most másoddiplomázok munka és babavárás mellett:) Az eleje nehéz volt. Konpromisszumok sorozata,de nem bántam meg. Minél előbb mond el nekik. Ja...azóta külön élünk. Mindent meg lehet oldani.
2014. nov. 17. 19:33
 24/34 anonim ***** válasza:
85%
Nézd, őszinte eleszek. Én 18 voltam, mikor a lányom született, épp érettségi után 1 hónappal. De volt mellettem az apukája, ő dolgozott. És mit tagadjam, anyukám is, ő akkor már nyugdíjas volt, én meg egyetlen gyerek. Tudtam, hogy van 2 ember, aki mellettem áll. Kaptam gyes+családit, de ott volt apuka fizetése, és anyukám, akire mindig számíthattam. 1 évet kihagytam, aztán levelezőn megcsináltam a fősulit. Közben az apuka meghalt. Anyu mindig mellettem állt, bölcsibe, oviba ment a gyerekért, vigyázott rá (együtt lakunk).Utána megcsináltam 2 okj-t is. Aztán elmentem dolgozni. De mellettem volt anyu, akire mindig számíthattam. És tudtam azt is, hogy nem akarok minimálbérért dolgozni egy tescóban, vagy gyárban 3 műszakban. Tudtam, hogy ezért tanulnom kell. Nem kényelmesedtem bele a gyesbe, hogy majd csak lesz valahogy. Nagyon nem volt könnyű, de sikerült. Viszont a saját gyerekemnek nem hiszem, hogy azt ajánlanám, hogy tartsa meg, mert tudom, hogy ritka az, hogy valaki fiatalon, gyerek mellett tanuljon.
2014. nov. 17. 19:36
 25/34 anonim ***** válasza:
57%
Mármint a szülőktől élünk külön:)
2014. nov. 17. 19:37
 26/34 Lilalány0225 válasza:
28%
Ha igazan szeretnek, meg fogjak erteni. Gondold vegig, te mit akarsz? Szeretned azt a babat? Ha igen, szerintem nincs tobb kerdes!! Sok sikert!!
2014. nov. 17. 19:37
 27/34 anonim ***** válasza:
17%

24: részvétem!

kérdező, az abortuszt kiskorúaknál akár 18. de általában 12. hétig elvégzik.

lehetőleg még ma mondd el a szüleidnek. legyen időd átgondolt döntést hozni.

mivel 2 éve együtt vagytok, gondolom nem éri őket meglepetésként hogy nemi életetk van. szóval ezen a részén gyorsan túl fognak lépni .

benne van a pakliban mindig hogy hiba csúszik a rendszerbe védekezés mellett is.

már visszafordítani nem tudod, ezért is mielőbb mondd el.

sok minden múlik a barátod és a te szüleiden is.

rájuk lesztek utalva még egy darabig.

én nem hiszem, hogy megtartanám. én is úgy gondolom, hogy a párom lesz a férjem, de még nem érzem úgy hogy abban a fázisban vagyunk, hogy fel tudnánk nevelni. hiába dologozik a barátom.

jól gondold meg, és mondd el mindenképp!!!!

2014. nov. 17. 20:23
 28/34 anonim ***** válasza:
13%

én 22 vagyok, de semmiképpen sem tartanám mg. egyetemre járok, nem lenne időm mellette megfelelőképpen a gyerekkel foglalkozni, nem beszélve arról, hogy bár a barátom ilyen esetben (aki már azért, valljuk be, kicsit felelősségteljesebb korban van, a maga 28 évével) elvenne feleségül és nem akarná elvetetni a babát, egyikünk sincs készen a gyerekvállalásra. szeretnék babát és nekem is fájna a szívem, de szerintem a kisgyerek sokkal jobban megszenvedné azt, ha mindenáron megszülöd, és közben nem tudod neki megadni mindazt, amire szüksége lenne. az meg, hogy a szüleidnek szülöd a gyereket...

én a helyedben mindenképpen megmondanám, minél előbb nekik. a jelen helyzetben sajnos nekik is beleszólásuk van, tekintve, hogy gyakorlatilag tőlük várnád el a (nem csekély) anyagi hozzájárulást a gyereked felneveléséhez és a te jövőd alakításához. az a szomorú helyzet, hogy még te magad is gyerek vagy, és itt is olvasható nagyon sok sikertörténet (lásd némely válaszolókat), ritka az, amikor ennek jó vége lesz.

szóval én mindenképpen elvetetném.

2014. nov. 17. 21:01
 29/34 anonim ***** válasza:
39%
Biztosan le leszek pontozva, de ha normàlis szakra akarsz jàrni az egyetemen, amivel később van esélyed munkàt talàlni azt gyerek mellett elfelejtheted, főleg így hogy a baràtod is 17, gondolom rà is vàr még legalàbb 3év tanulàs, ahhoz hogy legalàbb egy szakmàja legyen, utàna sem biztos hogy el tud tartani egy kisgyereket és egy egyetemistàt. A szüleidtől meg nem vàrhatod el hogy a gyereked is eltartsàk
2014. nov. 17. 21:10
 30/34 anonim ***** válasza:
44%

Hulyeseg... Ne gyertek a tanulassal, mert ez tevhit. Aki lusta es elkenyelmesedik, az nem fogja megcsinalni, igaz. De gyerek mellett is lehet tanulni, sokan csinaljak. Koztuk en is. Ha nem orvosira jelentkezik, nincs gond. Mellesleg ki mondta, hogy csak diplomaval lehet jol keresni? Ismerek olyan diplomast (nem is egyet), akik 120 meg 150 ezerert guriznek, ellenben mas "sima" szakmaval megkeresi a tobbszoroset. Talalekonynak es kitartonak kell lenni. Nem a tanulas itt a gond.

A gond az anyagiakkal van es ezert kell kedves kerdezo NAGYON - NAGYON alaposan atbeszelned a dolgokat a szuleiddel es ebben az esetben adj a velemenyukre, mert nem biztos hogy anyagilag birni fogjak. Azt pedig senki sem varhatja el mastol. Tudom hogy rossz, de most sajnos nem donthetsz egyedul. Akarhogy is dontotok, nehez lesz.

En a helyedben azzal a szulovel ulnek le, akivel kozelebbi a kapcsolatom. Viszont minel elobb tedd meg, mert egyreszt ha elvetetned, akkor minel elobb tortenik, annal kisebb a komplikaciok eselye, masreszt gond is lehet a terhesseggel (ami nagyon veszelyes lehet), ezert feltetlenul latnia kell orvosnak.

2014. nov. 17. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!