Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mit tegyek a...

Szerintetek mit tegyek a közös házunkkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Édesanyámmal közös a házunk mióta édesapám meg halt mert 1/4 részt örököltem meg nővérem 1/4 részét kifizettem neki mert azt mondta neki nem kell a ház,és így mi oda költöztünk sajnos.Most mi házat akarunk venni mert nagyon nem jövünk ki,de anyum nem akarja engedni hogy eladjuk a házat,de nekünk kellene a pénz Azt mondja hogy nem rakhatom ki a házából.Kifizetni persze nem tud.Ráadásul ráköltöttünk kb 1 millió forintot.Mit tegyünk?
2014. nov. 16. 17:14
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
50%
Szia! Én ritkán válaszolok itt, de ez a helyzet számomra ismerős, ezért van némi rálátásom a dologra. Tehát. Költözzetek el. Most. Azonnal. Ha maradtok, rámegy a kapcsolatod, és később már hiába döntesz rá, hogy lépni kellett volna. Ha elköltöztök, anyud is lépéskényszerbe kerül, és vsz. gyorsabban belemegy, hogy eladjátok a házatokat. Anyukád részéről önző és kényelmes megoldás, hogy ragaszkodik a ház megtartásához. A te érdekeidet is néznie kellene. Nem egészséges felnőtt embereknek valamelyikük szüleihez alkalmazkodni!
2014. nov. 16. 17:18
 2/26 anonim ***** válasza:
27%
döntesz rá=döbbensz rá.
2014. nov. 16. 17:19
 3/26 anonim ***** válasza:
86%
Leírásod alapján édesanyádnak haszonélvezeti joga van az ingatlanon. Ha így van, akkor gyakorlatilag te semmit sem tudsz tenni.
2014. nov. 16. 17:20
 4/26 anonim ***** válasza:
56%
1-es: miből vegyen a kérdező házat, ha a pénze benne van a közösben? És mi fogja rábírni majd az anyját, hogy idővel kifizesse a részét, ha elköltözik onnan?
2014. nov. 16. 17:21
 5/26 anonim ***** válasza:
37%
Van megoldás, bíróságtól először a közös tulajdon megszüntetését kell kérni, majd a kényszerértékesítést. Ha nincs más mert ő nem megy bele, akkor a bíróságon kikényszerítheted. Ha szerencséd van, már fél éven belül hozhatnak határozatot és azzal ő már nem tehet semmit.
2014. nov. 16. 17:25
 6/26 anonim ***** válasza:
15%
Első vagyok. Én arra gondoltam, hogy menjenek albérletbe. Így talán anyukája is belátja, hogy nem olyan szuper egyedül fenntartani egy házat. Persze egy albérlet pénzbe kerül, de még mindig jobb, mint hogy rámenjen a kapcsolatuk.
2014. nov. 16. 17:34
 7/26 anonim ***** válasza:
82%
3-as vagyok. Ha édesanyádnak haszonélvezeti joga van, márpedig szinte kizárt, hogy ne legyen, akkor az itteni kommentelők "tanácsaival" semmire sem méssz!
2014. nov. 16. 17:38
 8/26 anonim ***** válasza:
49%

"Azt mondja hogy nem rakhatom ki a házából."

Ez pontosan igy is van. Mondjuk azert az meg teged minosit, hogy ki akarod rakni edesanyadat a sajat hazabol.

Alljatok a sajat labatokra, anyadat meg hagyd beken. Nem veletlenul van haszonelvezeti joga.

2014. nov. 16. 17:59
 9/26 A kérdező kommentje:
Nincsen rajta haszon élvezeti jog!!Ráadásul ő akarta a legjobban hogy ki fizessem nővéremet,de persze csak azért hogy legyen pénzük.Most azt mondja hogy rólam fog beszélni mindenki hogy el akarom adni a házat a feje felől.Nagyon rossz már itt lakni és persze mi fizetünk mindent.Házat kölcsönből akarunk venni meg a szocpolt is igényelnénk hozzá,de persze nem mindegy hogy mennyi kölcsönt kell felvennünk.
2014. nov. 16. 18:01
 10/26 anonim ***** válasza:
20%
Miert van haszonelvezeti joga? Negyed reszt orokolt, negyed reszt vasarolt a kerdezo. Mi koze hozza az anyjanak? Ha csak nem ajanlotta fel, de miert tette volna. A hazat meg kell osztani , ket kulon lakast kell kialakitani es a sajatodat eladhatod, ha van ra vevo. A mama maradhat a sajat reszeben, vagy eladhatja, ez mar az o dolga.
2014. nov. 16. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!