Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek ha a lányotok...

Mit tennétek ha a lányotok így tönkretette volna az életét?

Figyelt kérdés
17 éves a gyerek. Pár hónapja jár egy fiúval. Fel volt világosítva hogy mi a jó védekezési módszer az ő korában az óvszer. Mert egyrészt ki tudja mi baja van a fiúnak, másrészt meg hogyha kiszakad látja. Utánna bevehet esemény utáni tablettát. Annyit mondtuk neki hogy óvatos legyen mindig felelős mert ha terhes lesz ő lesz a nagyobb bajban mert neki a gyereket nevelni, vagy abortuszra menni. A fiú gyerektartást fizet de mi az a gyereknevelésben ha egy életen keresztül neki kell nevelni a gyereket. Ennek ellenére terhes lett mert a fiú kicsit betette ahogy a lány mondta, természetesen egyből lelépett. Hogy lehetett ilyen felelőtlen a gyerek? Most meg sír de bármi is lesz ő nagyobb bajba került ezzel a terhességgel mint a fiú.
2014. nov. 7. 10:45
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
#31, nincs is ezzel semmi gond, ha megmaradsz a "vélemény-tanács-tapasztalat" körben, és nem agresszivkodásról vagy zsarolásról szól a történet.
2014. nov. 7. 13:23
 32/54 anonim ***** válasza:
68%
Érdekesek vagytok ... A lány szerintetek el várhatja hogy a szülei nyakára szül és el tartsak a gyerekkel együtt ? Nem fair ilyen kényszerhelyzetbe hozni a szüleit . Mi van nem tehetik meg , hogy anyagilag támogassák ? !Akkor vállaljon gyereket , ha vállalni tudja a gyerekkel együtt járó kiadásokat is.
2014. nov. 7. 13:28
 33/54 anonim ***** válasza:
80%

kizárt :-DDD

anyám szépen leírta h mind a két helyzetben mit várható ...

és meg is indokolta ...

elfogadtam és bár akkor utáltam érte

utólag hálás voltam h ezt tette

am akkor még nem altattak hanem kábították az ember lányát

szal szarabb volt a dolog mert mindet ha tompán is de éreztél és ébren voltál !

nem beszélve a személyzetről .....

nem lettem lelki nyomorék :-D

ma már 3 szép gyerekem van, a két nagyobb attól akivel az a baleset ösrégen megtörtént :-)

am meg a kérdezőnek:

nem csak a lányod hanem a fiú is felelőtlen volt neki is tudnia kellet volna h nem szabad csak egy kicsit betenni

2014. nov. 7. 13:34
 34/54 anonim ***** válasza:

#32, nincs ebben semmi érdekes, a szülőnek van szája, hogy szépen elmondja, hogy mit tud vállalni akkor, ha a lány az AB mellett dönt, és mit tud vállalni akkor, ha a terhesség megtartása mellett. Sőt, úgy etikus, ha ezt őszintén elmondja, hogy a lány ennek tudatában tudja meghozni a számára megfelelő döntést.

Senki sem mondta, hogy az anyának vállalnia kellene automatice az unoka gyámságát, akkor is ha nem tudja, vagy nem akarja... csak nyissa ki a száját, és mondja el, hogy a lány figyelembe tudja venni.

(a másik, hogy ez egy 17 éves terhesnél nem is kardinális kérdés, ugye mire szül, már vagy nagykorú lesz, vagy max 2-3 hónapról van szó...)

2014. nov. 7. 13:41
 35/54 anonim ***** válasza:
35%
A lányé a döntés ?? :D tudod amíg a 18 évét be nem tölti biztosan nem ! Legalábbis nálam nem ! ( lenne) A szülőnek meg meg inkább van beleszólása ... Legfőképp abba , hogy engedi e s lányát a nyakára s a házába szülni . Ha az en lányom mondana , hogy az o döntése ..en is felvilagositanam a dontesemről !
2014. nov. 7. 13:48
 36/54 A kérdező kommentje:
33. Igen felelotlen volt de vele is el fogok beszelgetni o most azt hiszi meguszta szarazon. Azert vagyok merges mert a lany megengedte es o van rossz helyzetben a fiu meg allitolag azota valami lannyal jar. A gyerek meg maga alatt van azert mert terhes es ilyen szemet modon elhagyta.Nem kenyszeriti a csalad semmire de aki azt irja nekem el kell fogadni es tamogatni az azert gondolom tisztaban van vele hogy a huszonparezer forintos gyesbol nem lehet gyereket nevelni.Van meg rajta kivul ket testvere. En mar elmondtam neki hogy mit tennek a helyeben.
2014. nov. 7. 13:53
 37/54 anonim ***** válasza:
72%

Bizony, hogy a lányé... és bizony a te házadban is, ha az Magyarország területén van...

A te döntési jogod abban áll, hogy nincs semmiféle kötelességed az unokáddal szemben, azt vállalsz vagy nem, amit akarsz - ami cseppet sem érinti a lányoddal szembeni kötelességeidet.

2014. nov. 7. 13:54
 38/54 anonim ***** válasza:
27%
Lehet, hogy azzal nyugtatnám, hogy nem tette tönkre az életét, de magamban tudnám, hogy de, ez innentől el lett rontva.
2014. nov. 7. 14:05
 39/54 anonim ***** válasza:
31%

#38, MI lett elrontva szerinted???? Miért, nem élnek emberek úgy teljesen normális, jó életet, hogy előtte akár volt egy abortuszuk, akár szültek egy gyereket???

Legfeljebb a szülő által épített "én ilyen életet akarok a gyerekemnek" légvárak lettek véglegesen elrontva, azt gondolom... de azért meg cseppet sem kár... a gyerek dolga az, hogy a saját életét élje, nem az, hogy a szülő álmait valósítsa meg.

2014. nov. 7. 14:14
 40/54 A kérdező kommentje:
39. Te biztos ferfi vagy ezert nem erted meg hogy lelkiismeretes nonek igen szornyu az abortusz.Az sem jo eletkezdet ha a mai vilagban az erettsegit sem szerzi meg es gyereke van.Hova veszik fel dolgozni vegzettseg nelkul ha lejar a gyes?En azt lattom hogy ma Magyarorszagon tobbfele vegzettseggel sem tudnak elhelyezkedni.
2014. nov. 7. 14:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!