Mit tennétek ha a lányotok így tönkretette volna az életét?
Én először is adnék magamnak két hatalmas pofont, hogy a gyakorin szidom a lányomat, ahelyett, hogy teljes mellszélességgel a gyerekem mellett lennék, és közösen próbálnánk megoldást keresni. Ami történt, megtörtént. Most előre kell nézni, hogy mi legyen. Ezzel az ostorozással fogod tönkretenni a gyerekedet, nem azzal, hogy várandós.
A felvilágosítás nem abból áll, hogy megmondod, hogy mi a "jó" védekezési forma, hanem elmondod, hogy mik vannak a köztudatban és milyen kockázatokkal járnak, beszélgettek róla, akár utánanéztek közösen. Így akkor szóba se jött volna neki a megszakításos közösülés.
Segítsed, ne bántsd, mert akkor ha újra baj van, nem fog hozzád fordulni.
#14, van, és nem, nem éltem volna meg személyes sérelemként azt, hogy a biológia tette a dolgát, és bekövetkezik az élet egy természetes dolgának egy reális kockázata. És nem beszéltem volna "tönkretette az életét" bolondságokat... tudod, aki felmászik a tatabányai Turulra, hogy aztán fejjel leeshessen és a hátra lévő 50 évét ágyban töltse, nos az tönkretette az életét valóban. Csak az összehasonlítás kedvéért.
Az, hogy valakinek az élete nem pont úgy alakul, ahogy önmaga, vagy pláne a kedves szülei elképzelik, az nem az élet tönkretétele.
hmm..
mint írtam támogasd
és az ezzel kapcsolatos érzéseidet tedd háttérbe
és most csak rá figyelj
még nem rontotta el az életét
csak hozott egy helytelen döntést
ha megfelelően kezelitek ezt a dolgot akkor nem lesz végzetes következménye a dolognak
túl lesz rajta és ha okos csaj akkor tanul belőle !
szal legyél mellette és segítsd öt
nem a jövővel foglalkozz hanem a jelennel !
Neked most támogatnod kell, mint az anyja (apja). Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem magyarázod el neki századszorra is, hogy másként kell csinálni, ha már csinálja. Szerintem vidd el abortuszra, mert ebben a korban még az a "legjobb" megoldás, ha már megtörtént a baj, vissza nem tudod csinálni. Remélhetőleg tanul belőle és remélhetőleg később ez az abortusz nem fog kihatni arra ha gyereket szeretne. Az biztos, hogy a lány mindig nagyobb bajban van ilyenkor, mint a fiú.
Első: okos vagy ám. Mondd már meg, hogy hogyan kellene úgy nevelni a gyereket, hogy 17 évesen ne feküdjön le a barátjával? Azért a 17 évesek nagy része már túl van az első szexen, bárhogy is mondták a szülei, hogy várjon vele.... Sokszor mindegy, mit mondunk, a gyerek nem azt teszi....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!