Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek ha a lányotok...

Mit tennétek ha a lányotok így tönkretette volna az életét?

Figyelt kérdés
17 éves a gyerek. Pár hónapja jár egy fiúval. Fel volt világosítva hogy mi a jó védekezési módszer az ő korában az óvszer. Mert egyrészt ki tudja mi baja van a fiúnak, másrészt meg hogyha kiszakad látja. Utánna bevehet esemény utáni tablettát. Annyit mondtuk neki hogy óvatos legyen mindig felelős mert ha terhes lesz ő lesz a nagyobb bajban mert neki a gyereket nevelni, vagy abortuszra menni. A fiú gyerektartást fizet de mi az a gyereknevelésben ha egy életen keresztül neki kell nevelni a gyereket. Ennek ellenére terhes lett mert a fiú kicsit betette ahogy a lány mondta, természetesen egyből lelépett. Hogy lehetett ilyen felelőtlen a gyerek? Most meg sír de bármi is lesz ő nagyobb bajba került ezzel a terhességgel mint a fiú.
2014. nov. 7. 10:45
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező (#20) "Maradjunk annyiban hogy én normálisan éltem az életem annyi terhességem volt amennyit terveztem." - most szerintem nem a saját szobrod faragásán kéne munkálkodnod, a lányodnak kellene segíteni TANÁCSOKKAL, hogy meg tudja hozni a számára (nem a te számodra!) leghelyesebb döntést, és utána meg abban kellene segíteni, amit döntött.

Egyébként a lányod is normális életet él - félreértés ne essen - a normális életnek része, hogy az ember olykor hibázik, megoldja, tanul belőle. A normális élet nem a "tévedhetetlen szent" szinonimája... te más dolgokban hibázol - most pl az "elrontotta az életét" hozzáállásban - ő meg ebben hibázott. Ennyi.

2014. nov. 7. 11:44
 22/54 anonim ***** válasza:
100%
19 . ! Szerintem maradj csöndben ..ezt a döntést nem neked ,és nem a te ráhatásodra kell a kérdező családjának meghoznia ... Van egy olyan sejtésem hogy te is azon fanatikusak közé tartozol ,akik mindegy hány évesen és bármikor bármilyen körülmények közé de szüljük meg a gyereket elvet hangoztatják !!! -.- Én nem vagyok abortusz párti ,de elismerem van az a helyzet mikor az a legjobb megoldás ,mint például a kérdező és családja helyzetében jelenleg is !!!!
2014. nov. 7. 11:46
 23/54 anonim ***** válasza:
92%

Igazuk van a válaszolóknak... Megértem, hogy mérges és ideges vagy, de azzal nem segítesz semmit, hogy azt magyarázod a gyereknek 0-24, hogy tönkretette az életét.

Akármilyen felelőtlen is volt, neked, mint szülőnek segítened kell őt lelkileg. Beszélgessetek el arról, hogy megtartja-e a gyereket, mondd el neki, hogy mivel jár a gyereknevelés, de ne azt sulykold bele, hogy neki már sosem lesz normális élete, mert ez a jelen helyzetben nem segít semmit.

2014. nov. 7. 11:58
 24/54 anonim ***** válasza:
21%
Persze,hogy sír hiszen megvan ijedve fél.Én rábeszélném az abra.Neki az a dolga tanuljon éljen,nem szülni.Túl lesz rajta,Sokan akkora tragédiaként fogják fel az abot.Nagyobb tragédia az egy 17éves lánynak szülni.Hiszen még ő is gyerek,egy nagy gyerek.Ez most már megtörtént állj mellette és beszéld rá ne nyomorítsa meg a saját jövőjét.
2014. nov. 7. 12:10
 25/54 anonim ***** válasza:
85%

Azzal a válaszolóval értek egyet nagyon-nagyon, aki azt tanácsolja, hogy ne sulykold bele, hogy tönkretette az életét. Mert ez messze nem az, ettől még lehet boldog és szép élete, nem tett semmi olyat, amitől visszafordíthatatlanul és végérvényesen rossz lenne az élete a továbbiakban. Nem egy fának hajtott neki frontálisan, nem ölt meg senkit stb.

Amit én tanácsolnék:

- Ne beszéld rá semmire, ne erőszakold ki nála a neked tetsző döntést. A lányod lassan felnőtt ember, ami együtt jár azzal, hogy különválik, mi a jó neki, mi a jó neked. Az, amit te tettél volna a helyében, nem egyenlő azzal, amit neki kell most tennie.

- Ő nem tette tönkre az életét, de te még megteheted azzal, ha átviszed a helyesnek vélt döntésedet az ő akaratán keresztül is. Ha bármit ráerőltetsz az akarata ellenére (pl. érzelmi, anyagi zsarolással), akkor később téged fog meggyűlölni a következményekért. Ha miattad tartja meg a gyereket, te leszel később, aki a ,,nyakába varrta", ha kizsarolsz egy abortuszt, később te leszel a ,,gyereke gyilkosa". Vedd tudomásul, hogy ez az ő élete, tartsd tiszteletben a döntését.

- Adj neki tanácsot, ha kér, de csak akkor. Ez most az ő nagy csatája, akárhogy dönt, az elsősorban az ő életére lesz hatással. Soha ne fényezd magad, hogy te ilyet soha nem tettél volna, ne mondj olyanokat, hogy ,,bezzeg XY lánya már egyetemre készül, te megy ilyen hülye vagy". Ezzel többet ártasz, mint bármivel, mellesleg ezzel aztán tényleg semmit nem segítesz neki.

- Tisztázd vele előre, te miben tudod támogatni. Ha úgy dönt, abortuszra megy, beszéljétek meg, hogy mész-e vele vizsgálatra, fizetsz-e neki mindent, bemész-e vele a kórházba, számíthat-e rád. Ha úgy dönt, megtartja, beszéljétek meg, mennyi pénzzel tudnád segíteni, tud-e nálatok élni a gyerekkel, segítesz-e neki a jogi ügyekben (pl. gyerektartás miatti per) stb.

A legfontosabb, hogy tudomásul vedd: ami megtörtént, az megtörtént. Attól, hogy szidod, nem oldódik meg semmi, csak elmérgesíted köztetek a viszonyt. Arra koncentrálj, mennyire szereted őt, és hogy hozhatnátok ki úgy az egész helyzetet, hogy a lányod a legkevésbé sérüljön.

2014. nov. 7. 12:29
 26/54 anonim ***** válasza:
53%

Akik olyanokat írnak, hogy "rábeszélnék az abortuszra", azok tényleg így kihasználnák a lelkileg összetört állapotot, a saját igazuk érvényesítésére?

Ilyenkor támogatni kell, és hagyni, hogy ő döntse el mit akar.

Aztán ha Ő döntött, akkor abban a DÖNTÉSÉBEN támogatni.

Az meg nem igaz, hogy elrontotta az életét.

Ez a rábeszélősdi, nekem nagyon hasonlít arra, amikor részeg csajokat fektet meg valaki. Az is undorító, és ez is. Most nem szabad semmiről győzködni az tuti.

2014. nov. 7. 12:33
 27/54 anonim ***** válasza:
42%
27: na igen. Bírom, amikor itt olyan téma van, hogy 17 évesen nem viheti haza a barátját, akkor mindenki szidja a szülőt, és biztatja a kérdezőt, hogy felnőtt ember, joga van ennyi szabadsághoz. Ha viszont a fenti példa szerint becsúszik a gyerek, akkor a 17 éves hirtelen már nem felnőtt, nincs joga döntéshez, hanem kézen fogva, erőszakkal abortuszra kell vinni, mert anya jobban tudja. Azért ezeknek a válaszolóknak nem szívesen lennék a lánya. :(
2014. nov. 7. 12:43
 28/54 anonim ***** válasza:
74%

De mit akar a lány?

Nekem két lányom van, ha megkérdeznének én az abortuszt javasolnám. Egymaga nem tud dönteni, hiszen fogalma sincs egy 17 évesnek, hogy mivel jár egy gyerek, ezt te tudod neki elmondani. Ha ennek ellenére a gyerek mellett dönt, hát mit tehetnél? Támogatod és segítesz felnevelni.

2014. nov. 7. 13:07
 29/54 anonim ***** válasza:
59%
#28, teljesen jogos. És mindkét dologban a lányé a végső döntés - jog szerint IS - a szülőnek ilyenkor az a lehetősége és egyben a kötelessége is, hogy véleménnyel, tanáccsal, tapasztalattal támogassa, és utána abban segítse, amit döntött.
2014. nov. 7. 13:10
 30/54 anonim ***** válasza:
60%

bár nekem még kisebb a lányom de hamarosan ö is eléri a szexuális küszöböt

ha ennyi idősen terhes lenne akkor én bizony rábeszélném az ab-ra

17 évesen még nem elég érett arra h gyereket neveljen pláne így h az apajelölt lelépet ....

majdnem alkalmi kapcsolatból lett terhes szerintem ha elvonatkoztat és kívülről látja a helyzetét akkor ö maga is rájön h egy gyerekkel jobban elcseszi az életét mint egy abortusszal

am nekem is volt tiniként, igaz az már egy majd 1,5 éves kapcsolatból jött össze tabi mellet és mi az után is együtt maradtunk ....

nem bántam meg h nem lettem tizenévesen anya !

2014. nov. 7. 13:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!