Miért kell így erőltetni a nyelvvizsgát? Most mit tegyek?
Azt mindig is tudtam, hogy nagyon könnyen tanulok nyelveket, 15 évesen pl. felsőfokú komplex nyelvvizsgát tettem angolból, most spanyol nyelvvizsgára készülök és oroszul is elkezdtem tanulni nemrég (magántanárnál).
Viszont a gimiben franciára járok és hát a tanár nem annyira kedvel... Igazából erre szerintem én sosem adtam okot, meg a többi tanárnak nincs is problémája velem. Csak neki, tavaly év végén bukással fenyegetett, 2.8-as átlaggal. De úgy alapjáraton nem kedvelem, folyton személyeskedik órán, olyanokba szól bele, amihez semmi köze.
Anya ma volt nála fogadóórán és akkor mondta, hogy ő csak szigorú azért, mert látja, hogy jó érzékem van az idegennyelvekhez, tanulás nélkül vagyok 3-as, 4-es, mások meg órákat szenvednek ezért és hogyha normálisan tanulnék, akkor simán lehetne középfokúm.
Anya meg most azt akarja, hogy beszéljek vele. De én eddig totál titokban tartottam, hogy angolból ilyen jó vagyok, hogy beszélek spanyolul és hogy az oroszt is elkezdtem. Ezek után gondolom még jobban utál, ha én holnap megkeresem, akkor kb. nekem végem a maradék 2 évben.
Nem értem, hogy anya miért hallgat rá, amikor tudja, hogy milyen.
Zavar, hogy anya ilyen, amikor tudja, mennyire nem szeretem a franciát és hogy nem tudok belőle semmit.
Az erőltetésnek mindig nyögés a vége,tartja a közmondás.Tehát,amit alapjáraton nem értessz,vagy nehezebben érted,és még rád is erőltetik,azt nem tudod jól megtanulni.Mindenhez kell a saját akarat,és akkor fog menni,ha kedved van hozzá.
Anyudat nehéz nyilván meggyőzni,sőt szerintem felesleges elkezdeni is,de a tanároddal tényleg kell úgy kommunikálnod,hogy valahogy ne járj rosszul.Szóval próbáld meg eljátszani,hogy te úgymond "behódoltál" neki...
..tudom,hogy nem könnyű,de utálatban élni még nehezebb.
Gimibe jársz?
2 nyelvet kell tanulni gimiben, de ha van középfokúd, akkor felmentést kapsz.
Szerintem lecserélheted a franciát, ha van más nyelv a suliban, akkor szerintem átjárhatsz arra is.
Van olyan diák akinél ez a módszer beválik, úgy látszik nálad nem. Nálam sem. Ilyen volt gimiben az énektanárom. Ének szakra jártam és a 4. év végére annyira megutáltam a zenét , hogy nem folytattam.
Amúgy a többiek jó ötleteket írtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!