Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Név probléma! Mi a megoldás?

Név probléma! Mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Adott egy 13 éves kislány, akinek az apukaja részéről most született meg a kishúga. A kisbaba modern nevet kapott, emiatt a lány nagyon mérges, és haragszik a szüleire, amiért ő annak idején "szar" nevet kapott. Egyébként szereti a babát, és jóban van az apukája új feleségével is. Ez az egy szívfájdalma van, és most rágja a szülők fülét névváltoztatásért. Hogy lehetne megbékíteni?
2014. nov. 2. 12:43
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Én is ismertem olyat, aki felvett általános iskolában még egy keresztnevet, és olyanokat is, akik teljesen más néven hívatták magukat, mint ahogyan anyakönyvezve voltak. Én is azt mondanám, ha ennyire nem tetszik neki, válasszon egy másikat, aztán majd 18 évesen hivatalosan is felveheti a másik mellé, ha akarja. Az új közegben már másképp fogják hívni, de a családjától ne várja ezt el.

Egyébként a Molli meg elég meggondolatlan névválasztás, lehet ő meg azért akar majd nevet változtatni, mert jogászként vagy orvosként (vagy bármilyen komoly pozícióban) egy 3 éves kislány benyomását kelti.

2014. nov. 2. 15:10
 22/23 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem is jó ötlet, hogy kapjon még egy keresztnevet, amit ő választhat ki. De ez attól is függ, hogy neki mi tetszene. Ha valami nagyon durva, azt nem engedném neki, mert csak kiröhögik miatta (pl. Dzsesszika, Dzsenifer, Dzsindzser, Zsüliett és hasonlók).
2014. nov. 2. 18:37
 23/23 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, és elnézést a kommentárt, de én sem nevezném Mollinak a gyerekemet...

Az Edina százszor jobb név. De a legjobb ötlet, ha elkezditek Dinának hívni. Az modern:-)

2014. nov. 16. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!