Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Név probléma! Mi a megoldás?

Név probléma! Mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Adott egy 13 éves kislány, akinek az apukaja részéről most született meg a kishúga. A kisbaba modern nevet kapott, emiatt a lány nagyon mérges, és haragszik a szüleire, amiért ő annak idején "szar" nevet kapott. Egyébként szereti a babát, és jóban van az apukája új feleségével is. Ez az egy szívfájdalma van, és most rágja a szülők fülét névváltoztatásért. Hogy lehetne megbékíteni?
2014. nov. 2. 12:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Talâljatok neki egy "modernebb" becenevet. Pl. barátnõm Edina-Dina. Elõzõ voltam.
2014. nov. 2. 13:07
 12/23 anonim ***** válasza:
50%
Vegul is, szerintem nem a nevvel van baja a kislanynak, hanem egyszeruen irigy a hugira. Meg lehet, hogy o sem jott erre ra, vagy nem akarja bevallani.
2014. nov. 2. 13:10
 13/23 A kérdező kommentje:
Más oka nem hiszem, hogy van, mindenhol nagyon szeretik őt, és amúgy egy jó gyerek. Régóta néz amerikai videókat a neten, imádja a külföldi neveket, ezért most duplán rossz neki, hogy a húgának ez lett a neve.
2014. nov. 2. 13:19
 14/23 anonim ***** válasza:
88%

Én megváltoztatnám, ha ezt szeretné.

Még baba a lányom, de ha valamiért nem tetszene a neve később és nem csak múló hóbornak látnám a dolgot, akkor támogatnám, hogy megváltoztassa. Annyi, hogy velem kellene jönni a hivatalokba elintézni - ezt előre elmagyaráznám, hogy mivel jár és így is vállalja-e.

2014. nov. 2. 13:24
 15/23 anonim ***** válasza:

Ha van arra hajlandóságotok, hogy változtassatok, beszéljétek meg vele, hogy ha még egy év múlva is szeretné, akkor kaphat új nevet, és középsuliba már új keresztnévvel mehet. Addigra akár el is felejtheti.

Ha érdekli, esetleg érveljetek neki azzal, hogy az Edina menő név, a Szent Johanna Gimiben is van egy. Igaz, az nem egy pozitív szereplő, szóval lehet, hogy ez nem a legnyerőbb tipp. De ahogy előttem is mondták, kereshettek neki szimpatikus Edinát, akire fel tud nézni.

2014. nov. 2. 13:35
 16/23 anonim ***** válasza:
88%

És ha kapna egy második nevet? Hivatalos okmányban megmaradna ez is, de használhatná azt.

Vagy... Van egy barátnőm, Veronika. Mindenki a teljes nevén, vagy Verának szólította, és az osztályban/baráti társaságban volt egy pár Vera. Na, elment középiskolába, és az első nap úgy mutatkozott be, hogy Roni. Onnantól az új ismerősei többsége így hívta, és a régiek is átszoktak az új névre. Ez is egy megoldás.

2014. nov. 2. 13:42
 17/23 anonim ***** válasza:
67%

Rettentes név a Molli, bocsánat.

Az Edina sokkal szebb.

Én biztosan leállítanám a gyereket, nehogymár 13 évesen ilyennel foglalkozzon...

2014. nov. 2. 14:10
 18/23 anonim ***** válasza:
13 éves.... Persze és, akkor majd ha két év múlva meg az a név nem tetszik, amire megváltoztatta akkor megint meg kell változtatni? Ha felnőttként meg akarja változtatni, akkor majd megteszi, addig semmi értelme nincs.
2014. nov. 2. 14:14
 19/23 anonim ***** válasza:
90%
Mondjátok neki, hogy válasszon magának egy nevet, és akkor ezentúl kezdjétek azon hívni őt. Amikor 18 lesz, hivatalosan is megváltoztathatja a nevét saját akaratából. Én ismerek olyan embert, akinek szintén baja volt a nevével, és mindenki X-nek szólította Y helyett, majd később meg is változtatta. Mindegy, mi van a papírján, a barátok, ismerősök amúgy is a választott néven fogják szólítani őt.
2014. nov. 2. 14:30
 20/23 anonim ***** válasza:
19-es vagyok. A másik ismerősöm pedig a nevéhez hasonló keresztnevet vett fel, de persze nem hivatalosan. Az új ismerősei akkén is szólítják.
2014. nov. 2. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!